Test! Så bra är Asics Gel-Kayano 27 Image

Test! De beste Asics Gel-Kayano 27

Asics populära, stabila löparsko har kommit i eny upplaga. Ik heb de Gel-Kayano 27 getest!

Test av: Asics, Gel-Kayano 27

Asics Gel-Kayano 27 is verkrijgbaar:

Är klassad som: En stabil löparsko.

Vikt: Herrskon väger 309 gram och damskon 244 gram.

Valt: 10 millimeter bij de herrskon en 13 millimeter bij de damskon.

Passar: Dig som pronerar och behöver en löparsko som ger extra stöd vid hålfot samt hjälper till att räta upp ditt löpsteg så att du kan undvika överpronation.

För distanser: Omkring milen och uppåt. Asics is populair bij veel verschillende långdistansskornen.

Asics Gel-Kayano 27

TESTPANELEN TYCKER:

Komfort och stabilitet:

Full pott på komforten! De här skon rätar upp din fot tack vare en upphöjd hålfot, samt ger stabilitet kring foten så att du inte överpronerar i ditt löpsteg.

- Jag tänkte att skon skulle vara klumpig för att kunna vara så stabil som den är, men inte då. Den är förvånansvärt nätt och lätt. Jag kan springa både intervaller och långa distanser utan att skon blir för klumpig för min del, säger en av de kvinnliga testarna.

Stabiliteten och dämpningen är de två stora plussen med skon.

- Het hardere löparskon känns superstabil på foten. Stabiliteten tillsammans med dämpningen, som är extremt skön för knäna, är en vinnande kombination i löpspåret!

Skillnaden tussen dam en herrmodellen:

Den främsta skillnaden skorna emellan är att herrmodellen har ett drop på 10 millimeter medan dammodellen har 13 millimeter drop. Dit geeft aan dat de höjdskillnaden op een sulan vid tårna jämfört med hälen är större på damskon.

Onderlaag en type löppass:

Gel-Kayano är en långdistanssko där den populära dämpningen i mellansulan verkligen får visa sin rätt. Den underlättar trötta fötter kilometer na kilometer.

- Hij heeft een helt klart bäst på asfalt och elljusspår vid längre distanser, jag skulle inte ha de vid intervallträning, säger en av de manliga testare medan vissa kvinnliga testare inte håller med:

- Jag tycker att Kayano 27 är fullt rimlig att ha även vid intervallträning. Jag springt zo snel als hij kan, zodat hij goed kan zien wat er gebeurt als hij op zijn rug springt. Därför tycker jag att det är viktigt att jag som pronerar springer i en bra och trygg sko, även vid snabba intervaller. Asics-skon är dessutom nättare än man tror.

Minus med skon:

Vissa testare tycker att det är lite svårt att få skorna tight kring ankeln. De sitter som en smäck ovanpå foten men är lite för rymlig kring ankeln.

- Jag hjälp av Lofsans knyttips och tycker att det löste problemet något. Mijn ena fot glappar lite men det är inget som jag stör mig på när jag väl kommit igång med löppasset, säger en testare.

LÄS MER: Video: Hoe kun je een löparskorna vinden om een glimp op te vangen?

De meeste testpanelen zijn ontworpen voor mindere prestaties.

- Het ontwerp is mooi, maar licht en sportief voor een snubbe die mig! säger en av killarna.

Gemaakt met Asics GT-2000:

De nieuwe Gel-Kayano 27 heeft een robuustere ovandel dan de GT-2000, maar dan op testpanelen. Vissa testare sprang sönder ovandelen på GT-2000 under en väldigt kort tid. Het materiaal van de Kayano is zeer dun.

- Het materiaal is licht grövre en stabiel. Het verschil met andere Asics-skorren is dat de onderkant van de ovalen band en de bovenkant van de band hoger zijn dan bij andere Asics-skorren.

Jämfört med andra dämpade löparskor:

- Jag har tidigare sprungit i Solar Boost från Adidas och känner igen mycket i den här Asics-skon. Op de foto zie je dezelfde strakke känsla en ik probeer je te helpen bij het vinden van een oplossing. Däremot är Asics modell snäppet mer dämpad. Zelfs de stabiele känslan is hoger in de Gel-Kayano 27, hij is voorzien van een teststang en een jaarlaag:

- Den här skon är lite tyngre och klumpigare än min Hoka One One-sko, men dämpningen och stabiliteten är desto bättre!

SHOPPA HÄR: Löparskor van Asics

LÄS MER: Elitlöparen svarar: De grootste voordelen van löpning