Bäst i test: Trailskor för herrar! Image

Bäst i test: Trailskor voor herders!

Dags att anta utmaningen att springa trail! Här är våra bästa trailskor från Asics, Nike, Saucony, Salomon och Adidas.

Om ervoor te zorgen dat du riktigt ska kunna njuta av din traillöpning krävs att dina trailskor presterar på topp! Nu is ons löparglada testpanel uitgerust met de beste löparskor voor terränglöpning. Blader door de video's om de beste trailsko uit de test te halen!

Wil je opnieuw winkelen? Tot alle routes

Test av: Gel-FujiTrabuco 8 G-TX, Asics

Herr - Asics GEL-FujiTrabuco 8 G-TX.pngDet bästa med skorna: Membranet i Gore-Tex som gör den här trailskon 100% vattentät!

Sammanfattning: Vanligt är Asics alltid att räkna med när det gäller tillverkning av skor - såväl löparskor som trailskor. Testpanelen blir tveksamma när de ser produktbilden, men förälskar sig i samma sekund som de packar upp skon.

- Jag gillar de här skorna jättemycket! Framförallt för att de sitter så bra, men också för att de har mjuk stoppning som gör att foten får det ombonat, säger en nöjd testare.

De här trailskorna från Asics är inte de mjukast dämpningsmässigt, men de är betydligt mer dämpade än vad de ger sken av att att vara.

- De är extremt stadiga, nästan som en vandringskänga i löparformat.

I övrigt är det greppet som imponerar mest. Als je springt over een våt och därmed glashal stenhäll, dan is het de perfektion vad gäller att få fäste.

- De är faktiskt så sköna att jag använder dem i vanliga joggingspår och korta snuttar av asfaltsvägar också. De funkar utmärkt även där, vilket jag verkligen inte kan säga om alla trailskor.

Test av: Air Zoom Terra Kiger 6, Nike

Herr - Nike - Air Zoom Terra Kiger 6.pngFinns i färgerna: Blå, svart och grön.

De beste eigenschappen: Fästet, fästet och... fästet!

Sammanfattning: Air Zoom Terra Kiger 6 från Nike är en trailsko för de korta till medellånga rundorna off road. Den hårda sulan parerar rötter och stenar på ett bra sätt, men bristen av dämpning gör att benen blir trötta efter bara ett par kilometer.

- Jag börjar bli en van långdistanslöpare och behöver mycket energiåtergivning när jag sprungit över ett antal kilometer. Als dit alles zo moeilijk is in de här trailskorna, loopt de därför bättre naar medellånga distanser, säger en testare och en annan fyller i:

- Greppet är däremot sjukt bra. Jag behöver verkligen inte oroa mig för var jag sätter ned fötterna.

Passformen skiljer sig från andra skor i det här testet genom att väldigt långsmal. Als je zo doorgaat, kun je eindeloos verdergaan met je kleine vingers.

- Ze zitten heel strak en slank op de foto, en dat is wel handig. Het polyester is zeer stabiel en blijft goed zitten onder de platen. Det fanns ingen oro för vrickningar eller glapp, säger en testare.

Tot sist diggar testpanelen designnen och de förstärkta delarna som håller väta och smuts ute.

Test av: Alpacross Blast, Salomon

Herr - Salomon - Alphacross Blast.pngFinns i färgerna: Svart och vit.

De beste: Den greppvänliga yttersulan som fäster på alla underlag. Goed gedaan Salomon!

Sammanfattning: Säsongens nya trailsko från Salomon heter Alphacross Blast och är en sportig och plånboksvänlig nykomling för utomhusaktiviteter i ojämn terräng. Het wandelpad is prachtig op de foto en het is de beste manier om een perfecte wandeling te maken door het ruige terrrein.

- Sulan heeft een genomtänkt teknologi om de maximale grip te krijgen op de halve onderlaag, både när du springer uppför och nedför. Den passar bäst off road där du springer på ojämna stigar i skogen, säger en testare.

Met andere, technische trailskor kun je je eigen modellen uitproberen op een hoge onderlaag, omdat de skorna inte är skapade för den typen löprundor. Ovansidan är av slitstark mesh och tål en hel del stryk från vassa kvistar och stenar innan det ger vika.

- Alphacross is extreem sterk en daardoor zeer aantrekkelijk. Jag rekommenderar den starkt till både nybörjare och vana traillöpare!

Test av: Switchback 2, Saucony

Herr - Saucony - Switchback 2.pngPast bij jouw smaak: Svart/grå.

De beste: Den strumpliknande passformen som sitter bekvämt och ger grym flexibilitet.

Sammanfattning: Wow! Det här är en extremt mångsidig och nästan minimalistisk trailsko som har många fördelar. Voor het eerste exemplaar heb je een väldigt lang vikt (249 gram voor de herrar), samen met het väldigt dämpad. Het enige wat nog ontbreekt is een rejäl yttersula met grymt grepp, zodat het voor de delen klonterig wordt.

- De koningskroon heeft een hoogteverschil van 4 millimeter, waardoor hij langer meegaat op de paden. Det bidrar till en friare och lättare löpkänsla, säger en testare.

De modellen hebben ook een slimme Boa-snörning aan de zijkant van het skelet, die zorgt voor een mooie passeervorm, zodat je je niet hoeft te vervelen als je naar de snörningen gaat of als je deze kwijtraakt.

- Den strumpliknande ovandelen sitter skönt på foten. Jag gillar den annorlunda designen och snörfria skon! Maar de beste is nog veel mooier. Jag har sprungit på både blöta och torra underlag och greppet funkar hur bra som helst.

Test av: Terrex Two Ultra Parley, Adidas

Herr - adidas - Terrex Two Ultra Parley.pngFinns i färgen: Svart/gul.

Det bästa med skon: Att ovandelen är tillverkad av återvunnen plast från haven.

Sammanfattning: Adidas populära löparskor Ultraboost i en trail-variant? Ja, dat is niet waar, want er zijn testpanelen die aangeven dat dit het geval is.

- Je kunt hetzelfde doen met de testpanelen, maar je kunt ook de testpanelen van je eigen Ultraboost stoppen. Allt ovanför sulan är detsamma. Je hebt dezelfde stumpliknande pasvorm en het comfort dat je krijgt als je de foto's neemt, en je hebt een testapparaat.

Sulan är givetvis hårdare än vad de är på märkets löparskor. Däremot tycker testarna att även yttersulan formar sig något och mjuknar lite efter ett par användningar. De strakke pasvormen zorgen ervoor dat de skorna goed op de foto blijft zitten en niet gaat glanzen of glanzen.

- Dämpningen är rejäl men samtidigt är den liksom hård och rejäl, den är inte supermjuk som att du springer på moln. Fint fäste, det var inga problem att springa över rötter, i backar, nedför backar samt på grus och jord.

Ventilatie is perfect als je 10-15 plusgrader nodig hebt. Testarna påpekar att de håller sig perfekt varma om fötterna utan att varken bli för svettiga eller börja frysa.

- Jag can ha lite problem med pronation ibland och behöver därför stabila skor, och dessa skötte det utmärkt, noll känningar i fot, knä eller höft.

SHOPPA HÄR: Alla våra trailskor

LÄS MER: Alles wat je kunt vinden over trailrunningskor