Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer Image

Test: Säsongens beste dunjackor voor dames

Nu när det börjar bli kallare behövs bättre och varmare ytterkläder så att du slipper frysa. Är det dags att skaffa en ny linerjacka? Vår gedigna testpanel hjälper dig att hitta rätt modell.

En tunn dunjacka, eller linerjacka som det också kallas, är verkligen ett smart plagg. Het is värmer, men är ändå tunn och lätt att ha på sig. Den är optimal att ha under en skaljacka eller tunn parkas, men kan också bäras för sig själv. Här är säsongens bästa liners!

Voor actieve jongedames

SE_8848_Theresia_Primaloft.png
Model:
Theresia Primaloft, 8848 Hoogte

De beste voering: Materialet i den här linerjackan är följsamt och lätt att röra sig i. Tyget är matt, och under armhålorna och hela vägen ner till linningen är jackan av stretchtyg, vilket innebär att den alltså är som gjord för att röra sig och vara aktiv i. Det märks även på hur bra jackan andas! Als voorbeeld kun je de här tunna dunjackan nemen als je naar het binnenland gaat. I ärmsluten är jackan extra mjuk vilket uppskattas av testpanelen. Luvan är tajt och släpper inte in minsta vindpust.

Det hade kunnat vara bättre: Modellen zijn niet klein in de opslagruimte en ze zijn niet groot genoeg om de bijl te pakken, dus als er iets misgaat met de opslagruimte, is het niet normaal dat je de bijl erbij pakt.

Sammanfattning: En mjuk linerjacka att vara aktiv i. Designmässigt stilren och lätt att matcha till det mästa!

Voor iedereen die wil blijven

SE_WearColour_Cub_Jacket.png
Model:
Cub Jacket, Kleur dragen

Beste accessoires: Snyggt mönster, är det första som testarna pekar på med Cub Jacket. Leopard- och djurmönster är fortfarande hett, och är fint på en jacka. Extra bra är också att djurmönstret på just den här tunna dunjackan inte är för utstickande. Zelfs roligt att den inte är svart, här får du sticka ut lite lagom! Vid ärmsluten finns härliga muddar i syntetmaterial som känns mjuka mot handlederna. Een diskret och klädsam reflexlogga syns längst ner på jackan. Tyget är väldigt mjukt och känns följsamt när testpanelen rör på sig. Een ander positief aspect van Cub Jacket is dat de lengte van de testpanelen bij ärmarna niet te groot is, maar dat de testpanelen niet te groot zijn. Luvan går att dra åt för att stänga ute vind.

Det hade kunnat vara bättre: En av testarna är lite orolig att yttertyget är lite för ömtåligt.

Sammanfattning: En jacka med klös för dig som vill sticka ut, men inte för mycket.

Voor iedereen die zich wil haasten

SE_Haglofs_Essens_Mimic_Hood.png
Model:
Essens Mimic Kap, Haglöfs

Beste koopjes: Essens Mimic Hood är isolerad med syntetmaterial som har samma värmeegenskaper som dun, men som samtidigt håller måttet i vått tillstånd, något som en testare påpekar är sant då den använts i regn. Jackan har en klar röd färg med vinrött innertyg, vilket ger pluspoäng. Over det är fickorna stora och rymliga och kan värma kalla händer. Onder armhålorna på den här tunna dunjackan finns inslag av stretchtyg som gör att jackan andas. Därför är den alltså perfekt vid aktiviteter där du rör dig mycket! Maar er is ook een dragsko in luvan die je kan helpen om naar luvan te gaan. Då kan inga vindar leta sig in!

Det hade kunnat vara bättre: Komforten vid halsen hade kunnat vara något bättre, då Essens Mimic Hood är hög i halsen och inte särskillt flexibel just där.

Sammanfattning: Een praktish och tålig jacka för den aktiva, som söker många valmöjligheter när det gäller passform. Essens Mimic Hood zorgt ervoor dat je het ena en andra stället in je handen krijgt.

Voor degenen die burpees willen doen

SE_Wyte_Astrid_II.png
Model:
Astrid II, Wyte

De beste: Den här jackan är så mjuk och följsam att en testare utropar att det skulle kunna gå att göra burpees i den! De andere testpersonen proberen uit te vinden hoe de verkligen bekwaam zijn en hoe ze zich moeten herpakken. Bij de jackans utsida is er veel frustratie over de dragkedja, zodat de testpersonen op een ordentelijke manier kunnen stoppen. Een diskret logga syns på framsidan av jackan, längst ner vid linningen, vilket är en fin detalj. Totdat ik de andere krikken uit de test heb gehaald, is de krik van het huis helemaal niet zo slim, waardoor hij perfect is om onder een andere krik te plaatsen. Den här tunna dunjackan från Wyte är också mycket prisvärd sett till liknande jackor i testet, vilket alltid är en fördel.

Det hade kunnat vara bättre: Designnen hade kunnat ha något extra, men å andra sidan är det en fördel att den går att matcha till allt.

Sammanfattning: Een otroligt prisvärd tunn dunjacka med mycket följsamhet och hög komfort. Perfect voor mensen die graag onder de skaljackan, regnjackan of din parkas willen verblijven.


Voor iedereen die een hoge kvalitet wil hebben

SE_Peak_Argon_Light.png
Model:
Argon Lichtkap, Peak Performance

Beste accessoire: Det här är en riktigt lyxig jacka, det både syns och känns. Argon Light Hood har en lysande orangeröd färg som gör att du sticker ut i det grå vädret. Dragkedjan är tejpad, och luvan går att dra åt kring halsen så att den sitter tajtare om huvudet och inte släpper in vind, regn eller snö. In jacks raamwerk zijn er nog veel meer oorzaken die het moeilijker maken om op een hoger niveau te komen. Daarom heeft Jackan två stora innerfickor där det mesta kan få plats.

Det hade kunnat vara bättre: Flera av testarna tycker att Argon Light Hood är något rak i passformen för att vara dammodell. Om du är bred över höfterna riskerar den här dunjackan att sitta lite tight.

Sammanfattning: Det här är valet för dig som vill ha en jacka med riktigt hög kvalitet och komfort. De beste prijs is Argon Light Hood voor Peak Performance värd varje krona.

För den äventyrslystna

SE_Helly_Lifaloft.png
Model:
Liftaloft Hybride Isolator, Helly Hansen

Beste keuze: Jackan är gjord för att vara ett extralager för den som gillar att vara aktiv och röra på sig. Lifaloft Hybride Isolator is gemaakt van een speciaal materiaal dat Lifaloft maakt en dat isoleert zodat de temperatuur optimaal blijft. Het jack is gemaakt van nederdelen en heeft een rekbaar uiteinde zodat je het niet kunt beschadigen, terwijl de rest van het testmateriaal goed werkt. Materialet är även i övrigt mjukt och skönt. Det gör också att det här är en dunjacka som fungerar bra vid vinterlöpning. Jackan is er zelfs in geslaagd om met behulp van een sleepkabel de weg naar binnen af te leggen, wat goed is voor een optimale passeervorm.

Det hade kunnat vara bättre: Designnen är inte på topp, tycker en testare, som menar att det här kanske inte är den jacka du vill ha en dag på stan. På prommenaden i skogen är den däremot perfekt.

Sammanfattning: En linerjacka för dig som vet att du ska på äventyr och behöver ett extra isolerande lager, och som samtidigt värdesätter stor rörelsefrihet.

Voor wie langer wil blijven dan en fjäder

SE_Peak_Helium_Hood_Jacket_W.png
Model:
Heliumkap, Peak Performance

De beste keuze: Den här jackan gör skäl för sitt namn - Helium! Helium is een ultralichte stof en het is knap dat je hem op de juiste manier kunt dragen. Het ontwerp is klassiek, snygg en past bij de flesta tillfällena. Het is ook mooi, flexibel en mooi. Peak Performance is een extra pluspunt voor als je het in een koele omgeving wilt dragen, zodat je het klassiskt svarta kunt gebruiken. Helium Hood-stramar heller inte åt någonstans, enligt vår kräsna testpanel.

Det hade kunnat vara bättre: Muddarna i ärmsluten hade eventuellt kunnat vara lite längre. Om du är lång riskar du att uppleva dem som lite korta.

Sammanfattning: En cool och otroligt lätt jacka som är en dröm att ha på sig. Net als het andere jack van Peak Performance is ook dit model helemaal gratis. De vraag is - kan det inte ändå vara värt det? Testpanelen är eniga om att den ändå är det!


LÄS MER: Säsongens beste linerjackor voor herders

SHOPPA HÄR: Alla våra tunna dunjackor för damer