Bäst i test: Vandringsskor för dam och herr 2020 Image

Bäst i test: Vandringskor för dam och herr 2020

Ut på tur, aldrig sur! Håll humöret uppe med rätt vandringsskor på fötterna. Här är 2020 års bästa modeller för dam och herr.

Het is de dag voor vandring! I det här testet har vi låtit vår manliga och kvinnliga testpanel traska runt i vandringsskor från Haglöfs, Salomon, Merrell och Lundhags. Så här tyckte de!

Vind je het leuk om te weten welke vandringskänga je hebt? Ga direct naar utbudet!

VANDRINGSKÄNGOR VOOR DAM

Dam - Hagl+Âfs L.I.M Mid Proof Eco.jpg

Model: L.I.M. Mid Proof Eco, Haglöfs

De beste: Ze hebben een stabiele en stevige pasvorm.

Testpanelen zeggen: Det här är en härlig vandringskänga med halvhög ankel, som kan kräva att du har en hög strumpa i för att inte känna av skaftets ovankant mot huden. De lengte is heel smal en als alle fötter's op hun plaats vallen, is er een grote kans dat je een grote förstahandsvalet hebt voor mensen met een brede fötter. Als je veel kleine vingers hebt en je hebt moeite om de beste te vinden in de herfst, dan is dat een goede zaak. De är helt vattentäta vilket testpanelen anser är oerhört bra. Både sulan och membranet är dessutom ekologiska, vilket uppskattas.

- De är väldigt snygga. Jag gillar den gröna färgen som gör att de har något extra, säger en testare.

Gummimönstret på slitsulan fungerar bra för att få grepp i de flesta sorters terräng. Een extra pluspunt is dat je een stabiele en stabiele hälkappa hebt. Trots en smal läst är den här modellen aningen stor i storlek, och har gott om utrymme framtill vid tårna.

Finns i: svart.

Salomon XA Elevate 2 GTX.jpg

Model: XA Elevate 2 GTX, Salomon

De beste: De är vridstyva och bra vad gäller stabiliteten.

Testpanelen säger: En låg vandringssko, med ett vattentätt membran i Gore-Tex. De maat klopt, maar het is wel erg smal. De kans is groot dat de fotovalume te hoog is, zodat de både probeert om de foto's te maken, net zoals het feit dat hij niet snel genoeg op de foto staat. Greppet är klockrent, säger testpanelen. Ovandelen är dessutom slitstark och tål det mesta. Skaftet är lågt, vilket gör att vandringsskorna släpper in mer luft än skor med hög ankel. De är väldigt vridstyva och presterar med andra ord klockrent vd gäller stabilitet!

- Hälkappan är också stabil, men inte så pass att det känns som att den begränsar rörligheten. Dämpningen är åt det hårdare hållet, vilket känns tryggt säger en vandringsglad testare.

Het ontwerp van deze vandringsstoel is klassiek. De påminner lite om en löparsko i det att den har en liten rullsula, som gör att du får fart fram i steget. Het is heel eenvoudig om een traditionele snit te maken met een soort vetersluiting. Het mooiste is dat je je snorharen kunt uitzetten of verliezen als je er klaar voor bent, iets wat je met een vanlig snorharen met een rozet kunt doen. Slim!

VANDRINGSCHOENEN VOOR HERR

Salomon OUTward GTX.jpg

Model: OUTward GTX, Salomon

De beste: Dämpningen, som är perfekt vid långa etapper.

Testpanelen säger: En rakt igenom bra vandringskänga! Het heeft een stabiele sokkel die het terras verlicht, maar het paneel heeft een goed uppbyggnad voor het fotograferen. De wanden zijn aan de bovenkant weggewerkt. De får också extra poäng för den hållfasta dämpningen, som är av det hårdare slaget.

- Het is ideaal voor als je lang wilt blijven liggen, maar je kunt het ook doen als je meer tijd nodig hebt. De är vattentäta vilket är ett enormt plus, säger en testare.

Testpanelen tycker även att skorna är snygga och sköna. Passformen är åt det smalare hållet, och skon snöras med vanlig snörning.

Herr - Hagl+Âfs L.I.M Mid Proof Eco.jpg

Model: L.I.M. Mid Proof Eco, Haglöfs

De beste die er is: Att den är vattentät och ekologisk.

Testpanelen säger: Skaftet på den här vandringsskon är halvhögt och slutar precis ovanpå eller vid fotknölen, tänk därför på att ha en hög strumpa när du vandrar i vandringsskorna från Haglöfs. De är otroligt bekväma, tycker den manliga testpanelen och utser dem till och med till skönast i hela testet. Lästen är åt det smalare hållet, men inte jättesmal. Både sulan och membranet är av ekologiskt material! Dessutom är skon 100 procent vattentät.

- De här skorna ger mig en premiumkänsla, wow! säger en testare.

Extra pluspunt voor een zeer stabiele en stabiele hälkappa die de foto's op de tafel maakt, en een lichte uppbyggda voor het maken van foto's, zodat je niet te lang hoeft te wachten.

Finns i: grönt.

Merrell Nova GTX.jpg

Model: Nova GTX, Merrell

De beste keuze: Greppet!

Testpanelen säger: Det här är en vandringssko som lutar låt walking- eller promenadsko. Alla testare är överens om att de är väldigt snygga, vissa liknar dem till och med vid sneakers. Perfect voor lange portemonnees, maar het is een probleem om in een blöt skog te lopen als je een membraan in Gore-Tex hebt. De enkels zijn lang en de vridstyvheten zijn okej, zodat je een enklare vandringssko kunt maken. Verplicht!

- Också dämpningen känns skön, och greppet är toppen.

Greppet är den främsta fördelen med den här skon. Undertill är mönstret i gummit grovt och kan säkerligen på grepp om det mesta - så väl spång, som lera, som stenhäll. Het enige wat je moet weten is dat het skon något liten in storlek is. Test of je een halv storlek större än du normalt har.

Lundhags Jaure II Light High.jpg

Model: Jaure II Light High, Lundhags

Det bästa med skon: Bredden och det höga skaftet.

Testpanelen säger: Den här modellen har riktigt högt skaft. Het is handig om te weten hoe je het model kunt veranderen. Det är bra om terrängen är svår, då fotleden får precis det stöd den behöver. Kanske är den för varm i vissa sommartemperaturer. Kängan är så klart stabil också, med en vridstyv sula och förstärkt tåbox. Vid hålfoten finns en skön uppbyggnad och baktill omsluts hälen av en hård, men inte obekväm hälkappa.

- Als je op je hoofd zit, kun je een extra sok, een testare en tillägger gebruiken:

- Den är också lite extra bred vid framfoten vilket är perfekt, då det är där foten blir som bredast när du kommer upp på tårna i steget.

Salomon XA Pro 3D GTX-«.jpg

Model: XA Pro 3D GTX, Salomon

De beste eigenschappen: Stabiliteten, som står pall för allt.

Testpanelen säger: En ganska hård sko, med mycket bra stöd speciellt vid hålfoten. Bra hälgrepp, men inte så bekvämt till en början, däremot blir det blir mjukare med tiden. Styrkan med den här skon är däremot stabiliteten, säger testarna. Den är extremt vridstyv och skyddar foten oavsett terräng eller vad du kan tänkas råka kliva på. Vissa testare tycker däremot att den här modellen passar bäst som promenad- eller fritidssko, mer än som vandringssko, eftersom den har en ganska låg ankel och på flera sätt påminner om treckingskor.

- Den är vattentät vilket jag trycker är ett måste! I de här kan ingen stoppa mig, inte ens ett monsunregn, säger en testare.

Den här låga vandringsskon är ganska varm, delvis på grund av att den är helsvart. Testpanelen geven een beeld van de avskalade look die faktiskt kan zijn voor de tack vare att den är enfärgad. Det kan värt att minnas att alla fötter sväller vid ansträngning och då den här vandringsskon är lite liten kan det värt att test att gå upp en storlek.

Finns även i: blått.

SHOPPA HÄR: Alla våra vandringsskor och kängor

Hur packar jag min vandringsryggsäck?