Test: Vinterns varmaste kängor Image

Test: Vinterns gevaarlijkste kängor

Gå säkert och håll fötterna varma i vinter. Här är våra bästa kängor för vintern 2017 för både herr och dam.

SHOPPA HÄR: Alla våra skor

Kleding voor honours

Test av: Kamik, Alborg Waterdicht

kamik

Aanschafprijs: 1 295 kronen

Omdöme: Vargavinterkängor tot snällpris

Testpanelen säger:

Det här är kängan för dig som vill säker på att hålla fötterna varma, även om temperaturen sjunker ned mot minus 50 grader.

- Kamik-kängan är vattentät och fodrad och kapslar in värmen runt foten. Jag hade på mig den under en skotertur och frös inte det minsta, säger en person i testpanelen.

Het is heel leuk om je eigen kängan met Sorel te maken. Als je je pas laat maken, is je eigen kajuit helemaal in orde, maar op andere plaatsen heb je een hele goede prijs.

- Det perfekta valet för dig som är lite yngre och har en tightare budget. Om du bor i södra Sverige eller undviker att vara ute så mycket i snön och bara behöver den här type av varma kängor några dagar per år kan det också kännas omotiverat att lägga en förmögenhet på ett par supervarma vinterskor, säger en annan testare.

Snygga färger och klassisk design går hem hos testpanelen. Designen gör dock att det här inte är en känga du går långa promenader i, utan något du har på dig när du står stilla i kylan en längre tid.

- Den här type av kängor är inte jättegraciösa men de gör jobbet när du står i ishallen och inte vill frysa eller bygger snöhyddor.

Här hittar du Kamik-kängorna.

Test av: Merrell, Thermo Vortex 6" Waterdicht

merrell

Aanschafprijs: 1 695 kronen

Omdöme: Det perfekta valet för aktiva föräldrar.

Testpanelen säger:

En medelhög känga som är varm, vattentät och gjord för kalla väder. Als je je zorgen maakt over het eten, maar je kunt ook een mooi promenadekor in de buurt vinden, dan is dit een goed alternatief.

- Den här kängan har bra grepp och du känner att den är gjord av ett ordentligt material. Det här är ett par skor du tar på dig när du vill ha ett par sköna promenadskor. Du går tryggt i dem oavsett terräng, säger en av testarna.

En varmfodrad känga är förstås inte lika "vackert" som en finsko, men de här har en diskret svart design och drar ingen uppmärksamhet till sig. Testpanelens föräldrar tycker att den här skon är jättebra.

- Jag har testat de här skorna när jag har skottat och varit ute i pulkabacken med barnen. Het werkte prima. Skorna har kraftigt räfflad sula och är väldigt stabila, så du kommer inte ramla i första taget. Als je wilt dat de mens het ordentligt, zodat de passformen er goed uitzien, moet je een jaar lang testen.

Här hittar du Merrell-kängorna.

Test av: Sorel, Kariboe Wol

Sorel

Rekommenderat prijs: 1 795 kronen

Omdöme: Skön vinterklassiker som håller.

Testpanelen säger:

Det här är en vinterkänga som är ganska klumpig. Den är också stor i storleken, så är du mellan två storlekar kan du behöva gå ned en storlek, om du inte vill ha raggsockor eller väldigt mycket luft i skon (vilket värmer).

- De här kängorna är ju bautastora, så det är ingenting du går längre sträckor i, utan mer något du vill ha när du frusit fast vid muren i Game of Thrones eller står utomhus och kollar på bandy för den delen, säger en testare.

Skornas utseende hyllas av testpanelen. Trots att de är stora och väldigt varma så gillar alla designen. Daarom zijn ze zo krachtig en functioneel dat ze je in alle richtingen kunnen helpen.

- Helt klart bäst utseende av alle skor i testet! Och så varma! Jag stod still i 20 minus i fyra timmar i de här skorna med en vanlig bomullsstrumpa på mig förra året och frös inte det minsta. Extra pluspunt voor een snelle skräp onder de sulan.

Här hittar du Sorel-kängorna.

Test av: Icebug, Detour M Bugrip GTX

Icebug

Aanschafprijs: 2 295 kronen

Omdöme: Gore-Tex-skor met dubbar voor een betere bescherming.

Testpanelen säger:

Den här kängan har dubbar undertill, vilket så klart ger utmärkt grepp på is och hala underlag.

- Om ervoor te zorgen dat je je kunt concentreren op je lichaam of op je bewegingen, kun je de här kängorna aan het werk zetten. De har en smart spänningsanordning som du vrider på, så att de kramar om foten på ett riktigt bra sätt, säger en av testpersonerna.

De håller värmen och därför andas de inte jättebra, men är trots det ett bra val för dig som lever ett sportigt liv även på vintern. Designmässigt är det här ingen fullträff enligt testpanelen, men å andra sidan är det ingen modevisning att gå i skogen eller ute på isen.

- Het is perfect, zelfs voor de kleine volwassenen die problemen hebben met de balans van een onderslag. Het is licht, krachtig en licht hightech, zodat je er zeker van kunt zijn dat het goed zit.

Här hittar du Icebug-skorna.

Kleding voor henne

Test av: Merrell, Snowbound Mid Waterdicht

merrell

Aanschafprijs: 1 295 kronen

Omdöme: Praktisk känga för vinterpromenaden.

Testpanelen säger:

En vinterkänga för dig som lever ett aktivt liv och inte vill begränsas av vädrets makter. In den här kängan håller du fötterna varma och torra, eftersom skon är vattentät och fodrad med något som känns som fleece.

- Al het andere waar ik mee bezig ben, is zijn kängan. Den är praktisk, skön och varm och sitter skönt på foten. Jag kan gå långt i kallt väder utan att få skavsår eller frysa om fötterna, säger en av testarna.

När det gäller passform är den snäppet stor i storleken, men sitter som gjutet på foten om du har rätt storlek.

- Een mooi skai voor mensen die niet snel op temperatuur komen. Klarar av tuff terräng och är enkel att tvätta av. Är inte gjord i känslig mocka till exempel. Kraftigt räfflad sula och ger bra grepp på halt underlag, men är även en vinnare vid slaskigt väder, säger en annan testare.

Här hittar du Merrell-kängorna.

Test av: Sorel, Caribou

caribou

Aanschafprijs: 1 695 kronen

Omdöme: Din bästis i vintervädret.

Testpanelen säger:

Det här är en klassisk vinterkänga som är hög i model, vilket är bra när det är mycket snö ute. Den är varm och skön och helt underbar! En mjuk och bekväm känga som du bara stoppar ned foten i.

- Omdat het zo klassiek is, kun je het model elke keer weer zien. Jag har haft mina i fem år och de ser ut att vara helt nya, säger en av testarna.

Kängan glappar lite och är lite klumpig att gå i eftersom modellen är rejält stor, men du känner dig trots det snygg i den här vinterskon.

- Jag älskar de här stövlarna och rekommenderar dem till allla. Ze zijn allemaal in staat om lange promenades te maken, maar ze zijn allemaal goed voor je als je naar de fjällen gaat. Caribou klarar verkligen låga temperaturer! Maar je hebt wel een sterke dobber, zodat je in de buurt van hala vintervägar kunt blijven. Sluta tveka, du kommer inte ångra det här köpet och du kommer kunna ha dem i en evighet, säger en annan testare.

Här hittar du kängorna från Sorel.

Test av: Canada Snow, Toronto

canada snow

Rekommenderat pris: 2 995 kronen

Omdöme: Lange curlingbaan.

Testpanelen säger:

Den här kängan har kallats "den perfekta skon för barnvagnspromenaden" och det är precis vad den här.

- Een prachtige curlingkugel die je in je hand houdt met een rits in je hand. Mjukt fårskinn på insidan, kraftig sula och mocka på ovansidan. Als andere krulspelden het licht in de haren laten glanzen, moet je er wel bij blijven.

Tyvärr är det som vanligt: Smakar det, så kostar det. Du får se kängorna som en investering, och Canada Snow skickar till och med ett par extra sulor som du kan lämna in till skomakaren och få dem omsulade med.

- Toronto-kängan har en hel kork-kil inuti sulan vilket är mycket värmeisolerande. Met en ullsocka i den här skon är värmen perfekt även en iskall vinterdag, säger en annan testare.

Den här kängan är riktigt snygg i sin genre och har en klassisk design som känns vuxen och lyxig.

- Je ziet dat het een goede kwaliteit heeft! Till och med greppet är perfekt. Jag tycker de är värda sitt pris.

Här hittar du Canada Snow-kängorna.

Test av: Icebug, Glava BUGWeb

icebug

Aanschafprijs: 1 795 kronen

Omdöme: Flexibel dubbsko met praktisch ontwerp.

Testpanelen säger:

En känga som trots att den är fodrad känns ganska slimmad. Er zijn meer opbergmogelijkheden dan bijvoorbeeld in Canada Snow-kängan, maar je kunt het ook gebruiken om een opbergruimte te creëren voor als je te strak zit.

- Onderaan vind je dubbar, maar je kunt ze ook enkelen. Dubbarna sitter som på ett gummiband som du kan ta av på en sekund. Broddarna är dock magiska på halt underlag, ett måste när det är halt utomhus om du vill undvika halkolyckor, säger en av testarna.

Bij alle geteste modellen was het skelet het mooist. Ook de hälgreppet was fijn en goed, dus de passform was erg moeilijk. Heel praktisch!

- De har ett luddigt foder som värmer fint, och du kan gå långt i dem. Kängorna känns lätta. Ze functioneren ook goed in het ziekenhuis omdat ze erg visueel zijn. Je kunt het beste een stadsmiljon onder de sterrenhemel hebben, zodat je je vrij kunt bewegen.

Här hittar du Icebug-kängorna.

LÄS MER: Vinterskorna som greppar halt underlag