Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar! Image

Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar!

Skidor och stavar kan du hyra på plats, men skidhandskarna blir svårare. Sportamores testpanel susat ned för backen i säsongens bästa modeller för att underlätta din shopping. Tyckte testpanelen om skidhandskarna från Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula och Kombi.

Als je je eigen skidhandskar koopt, is het allemaal heel mooi om te zien hoe je sköna zit en hoe je bh zit, maar het is ook heel mooi om te zien hoe je bh rörelsefrihet, grijs en tätt zit. Här är testpanelens favoriter för dam och herr, hittar du dina nya skidhandskar här?

Swift HT-handschoen, Helly Hansen

Helly Hansen Swift Glove

Model: Swift HT Handschoen

Kleding :Helly Hansen

Storlek: De här skidhandskarna är åt det större hållet, men i princip true to size. Je kunt de storlek kopen die je nodig hebt.

Passar dig som... har ett färgglatt eller mönstrat skidställ och som gärna matchar det med lite mer stilrena accessoarer. Matcha dem till vit ram på dina goggles och du är hemma!

Detaljer: Vid handlederna finns kardborrespännen så att du kan dra åt. Als je dit ziet, kan Varken Snö en Kyla je in de steek laten. Vid handlederna finns även ett litet spänne som gör att du kan sätta ihop handskarna när du inte använder dem, så slipper de komma bort! Vid handflatorna är de förstärkta för bättre grepp och slitstyrka.

Sammanfattning: Det här är ett par klassiska, robusta skidhandskar som passar i allt från några minusgrader till en rejäl vargavinter. De är tillverkade i ett slitstarkt material som avisar vatten mer än väl. Inuti är de fodrade med ett gosigt syntetiskt material som håller frusna fingrar varma.

Unite want, Peak Performance

Peak Performance unite mitten

Model: Unite want

Merk: Peak Performance

Kleur: I stort sett true to size och med en normal passform. Koop de opbergruimte die je nodig hebt, om ervoor te zorgen dat je weinig extra spel in je handen hebt.

Passar dig som... är en ordentlig finsmakare. Det här är ett riktigt bra köp med fina återvunna material, hög komfort och bra vattenvisande egenskaper.

Kenmerken: Förstärkning på insidan av händerna med bra grepp för stavarna. Vid handlederna finns en resår som ger tights och optimal passform. Bij Vid handleden vind je ook een sleepkabel, zodat je kunt blijven zitten nadat je je gedragen hebt.

Sammanfattning: Också det här är ett par klassiska skidhandskar, men i tumvantemodell. På insidan finns ett mysigt syntetmaterial som både andas bra och värmer. Yttermaterialet är slitstarkt, vattenavvisande och tillverkat av återvunnet material. Testpanelen geven ook extra informatie over hoe mooi de handschoen is, want ofta är en av fördelarna med skidhandskar i den här modellen.

Unite-handschoen, topprestaties

Peak Performance Unite Glove

Model: Unite Handschoen

Merk: Peak Performance

Kleur: Op maat en normale pasvorm. Koop je beste handschoenen bij ons.

Passar dig som... föll för föregående modell från Peak Performance, men som trivs bättre i skidhandskar med fingrar.

Onderdelen: Förstärkningar på insidan av handskarna, vilket ger ett helt överlägset bra grepp om skidstavarna. I övrigt toppen med dragkedjan och resåren vid handlederna, som ger en skräddarsydd passform.

Sammanfattning: Det här är på allla sätt och vis en bra skidhandske och det enda som testpanelen har att anmärka på är att designen möjligen är aningen tråkig. De matchas bäst tillsammans med ett färgglatt skidställ! Het is een heel mooi idee om de hardere skidhandskarna te gebruiken, maar het is ook heel mooi. Testpanelen kunnen direct aantonen dat det inte känns stelt när du försöker greppa stavarna.

Handschoen dragen, kleur dragen

Wear mitten, wear colour

Model: Draag want

Kleur: Kleur dragen

Kleur: De här skidhandskarna är stora i storlekarna och har dessutom en lös passform. Om det värsta du vet är överdrivet mycket material så rekommenderar vi att gå ned en hel storlek.

Passar dig som... har köpt ett enfärgat skidställ och vill toppa din look med accessoarer som bryter mönstret. De här skidhandskarna finns att få i två snygga mönster.

Details: Vid handlederna finns ett spänne så att du ska kunna dra åt för bästa passform. Als je dit ziet, kan ingen snö leta sig in om du skulle råka stå på näsan i offpisten. På insidan finns små partier i silikon som ger ett supergrepp!

Sammanfattning: Först och främst är de här skidhandskarna från Wear Colour väldigt prisvärda. De är snygga och bryter snyggt mot det i övrigt ganska nedtonade sortimentet. Als je testpanelen gebruikt om te zien hoe varma de är is, heb je relatief veel materiaal. På insidan finns ett mjukt syntettyg som känns skönt mot händerna. Det enda minuset är att innerfodret slutar vid handlederna och inte följer med hela vägen upp. Dit kan ertoe leiden dat de skidhandskarna zo lang meegaat dat de handlederna niet meer in de weg staat, zodat je de handlederna kunt gebruiken.

De Basic, Kombi

kombi the basic

Model: De Basic

Maar: Kombi

Opbergruimte: De här skidhandskarna är aningen små i storleken, vilket gör att du kan vilja gå upp en storlek om du velar mellan två.

Passar dig som... köpt ett enfärgat skidställ som du vill pigga upp med accessoarerna. Bourgogne, of vinrött som det heter på ren svenska, är en av vinterns hetaste färger!

Detaljer: Bra valmöjligheter när det gäller passform. Vid handleden finns ett kardborrespänne som gör att du kan dra åt, och högre upp på armen finns även en dragsko, så at du kunna stänga till ordentligt om handen. Handflatorna är förstärkta med ett slitstarkt material. Stort plus också för att de är helt vattentäta!

Sammanfattning: Omdat de här handskarna både snygga och trendiga så är de även väldigt varma. Aan de binnenkant vind je mysig fleece met verkligen, dat perfect is om mensen te bevredigen, ook al is skidhandsken in sig inte är särskilt tjock i materialet. De testpanelen kunnen ook een antwoord geven op de vraag hoe goed je bent in het maken van een keuze, en op de vraag of het materiaal zo goed aansluit op het materiaal. I övrigt är det även uppskattat att det går att dra åt vid handleden på två ställen - ska du lyckas med konstformen att få in snö här innanför behöver du tumla runt ordentligt.

North Handschoenen, Bula

Bula North Glove

Model: North Handschoenen

Merken: Bula

Storlek: De här skidhandskarna är true to size. Känn dig trygg med att köpa den storlek som du brukar ha.

Passar dig som... vill ha något enkelt, men inte enfärgat. De här skidhandskarna gör sig bra både till färgglada och mer nedtonade skidjackor!

Detaljer: Två resårer samt ett kardborrespänne som reglerar passform vid handleden. Skidhandskarna har även förböjda fingrar, vilket bidrar till att det inte känns stelt när du greppar skidstaven.

Sammanfattning: Een van de beste dingen die je kunt doen met de beste skidhandskarna is weten hoe de sitter vi handleden. Tack vare de två resårerna kramar de mjukt, utan att du behöver dra åt för kung och fosterland. Voor dig med smala handleder finns trots det ett kardborrespänne så att du kan tights till om det behövs. Passformen är verkligen på topp, men det är däremot inte det som är mest utmärkande för de här skidhandskarna. Vid tummen finns en gummiskrapa fastsydd, så att du kunna torka av dina goggles av den händelse att snö stänkt upp.

LÄS MER: Gids! Hitta rätt skidjacka för dig

SHOPPA HÄR: Alla våra skidhandskar

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud för alpin skidåkning