Timberland-kängorna som är bäst i test Image

Timberland kängorna som är bäst i test

Alles wijst erop dat Timberland de beste schoenen geeft. Men är det klassikern 6-inch Premium eller nya Killington 6-inch Boot som är bäst? Ik heb het getest.

Vi lät fem kvinnor mellan 21 och 44 år testa både 6-inch Premium och Killington 6-inch Boot under september och oktober 2016, för att du lättare ska hitta den modellen som passar sig bäst. Så här tyckte de om Timberland-kängorna.

6-inch Premium

test timberlandTest van Timberland 6-ich Premium, normale prijs 1 995 kronen.

VS.

Killington 6-inch Laars

test timberlandTest av Timberland Killington 6-inch Boot, normale prijs 1 395 kronen.

Rond 1: Ontwerp

test timberland

Kängorna går lika högt upp på ankeln, men 6-inch Premium är någon centimeter högre totalt sett eftersom sulan är tjockare. Het is ook erg breed en compact. Het is heel klassiek om de schoen te bestickeren met de kraftiga gummisula en tvåfärgade snören.

De Killington 6-inch Boot is nauwsluitend, discreet en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en beige, zodat je er een mooi voorbeeld van kunt nemen. Båda kängor har vadderade kragar runt ankeln och nubuckläder i absolut hösta kvalitet.

- Nättare känga får du leta efter. Fötterna ser små och smala ut i den här modellen trots att det är kängor vi snackar om, säger en av testpersonerna.

Rond 2: Comfort

test timberland

Het beste wat je kunt doen is de foto's in je kamer plakken en direct zoeken naar het juiste model. Testpanelen vittnar nämligen om att båda modellerna är lite osköna de första timmarna du har dem på fötterna, sedan formas de snabbt efter foten, slutar glappa och sitter i stället som gjutet. Däremot orsakar ingen av dem skavsår för någon av kvinnorna i testpanelen.

Omdat de 6-inch Premium meer dan 40 jaar meegaat, is het belangrijk om te weten dat je redan ägt ett par sådana kängor. Als je dit doet, zie je dat het apparaat niet zo goed werkt als je denkt. Faktum är att de håller ännu längre om du knyter kängorna, då riskkerar du inte onödigt slitage på hälkappan. Du can ha dem både ute i skogen eller på stan, det är nämligen en arbetskänga i botten men också en ikon för streetmode. De bekväma is nästan självklart, als de inte varit had de inte blivit en älskad favorit år efter år.

- Den perfekta kängan! Jag hade önskat något mer hälgrepp, för där glappar den lite, men att de är sköna är det inget snack om, säger en av kvinnorna som testat skorna.

Lädret på 6-inch Premium is geïmpregneerd met silikon i flera omgångar och sömmarna är latexlimmade, vilket gör kängan vattentät. Du behöver inte ens impregnera dem när de är nya. Trots det andas de väldigt bra, just för att det inte är något membran i skorna som gör dem varmare. Blir kängorna smutsiga? Als je tot en met het skölja van de dieren in de ljummet kunt gaan, dan is dat een goede zaak voor de kängorna. De är med andra ord väldigt tåliga och hållbara på alla sätt.

- Jag använde dem när det spöregnade och fötterna höll sig snustorra. Det är det viktigaste för mig, inga skor som läcker vatten är sköna, säger en annan testperson.

När det gäller Killington 6-inch Boot så är den extremt skön. Lätt, smidig och flexibel, samtidigt som den är precis lagom varm.

- Killington is mjuk och dämpad att gå i, det känns som att gå i ett par foträta sneakers. De är verkligen en dröm, fötterna blir inte trötta ens efter en lång promenad och du får inga skavsår, säger en av testpanelens deltagare.

- Jag hade dem även inomhus i Mall of Scandinavia en hel dag, och inte ens blev fötterna för varma. De andas superbra inomhus och värmer bra utomhus, säger en annan.

Ronde 3: Sulan

test timberland

Alla som känner på Killington 6-inch Boot utbrister "Oj, vad lätt!". De här kängorna är verkligen en lättviktsvariant, samtidigt som den lyckas vara rejäl. Den här kängan är också slitstark men sulan är fantastisk. Timberland utvecklade den nya sulan SensorFlex under tre års tid. Het resultaat is een stabiele en flexibele sula met een goede grip, zelfs bij een lage temperatuur. Dit zorgt voor meer stabiliteit in het lichaam en een betere pasvorm.

de 6-inch Premium heeft een tjock sula die ervoor zorgt dat je lichter kunt lopen dan de kalla markering. Het is zeer robuust, het is goed te gebruiken en het is heel eenvoudig om het probleem op te lossen.

- Traktorsulan är ett kännetecken för den här kängan. Alleen sulan tycker jag är inte bara är praktisk, utan att den är lite tung och klumpig bidrar till att göra kängan så snygg, säger en av testpersonerna.

Resultaat

Bara du vet vilken känga som passar dig bäst. Als je een lang en smal kalf hebt dat je kunt dragen om er zeker van te zijn dat het goed zit, dan is Killington 6-inch Boot något för dig.

Als je een robuuste känga hebt, die een stilklassiker is, dan is 6-inch Premium de självklara valet.

Vind je dat leuk? Je bent helemaal zelfverzekerd. Een van de testpersonen kan het beste weten of hij zijn verlies kan compenseren, of dat hij de beste modellen kan vinden.

- De fyller två helt olika syften, säger en av testpersonerna.

LÄS MER: Nya sulorna gör Timberlands kängor ännu skönare

LÄS MER:
Hoe vind je de Timberlands kängor van Timberland?