Vi har testat Adidas Ace Primeknit Image

Vi har testat Adidas Ace Primeknit

Adidas nya fotbollssko sitter bättre än någonsin på foten. Ik heb bewijs!

Adidas heeft inför 2016 två modeller fotbollsskor som verkligen utmanar sättet de tidigare utformat sina skor på. De lanserar som första företag en modell helt utan skosnören, Ace 16+ Purecontrol. Het snörlösa skon kan säkert kännas spännande för de flesta men som ett lite väl våghalsigt val att köpa. De Ace 16.1 Primeknit is een perfect alternatief. Dit model heeft een grote aantrekkingskracht, maar is ook zeer geschikt voor de moderne fotolijst.

Ledorden i framtagandet av Primeknitskon har varit passform och kontroll. De ambitie is om een oplossing te vinden die in alle rörelser och bollbehandlingar spelaren bäst förutsättningar till total kontroll. Het is belangrijk dat je het primeknitmateriaal over je framfotten legt en dat je het gebruikt voor een strumpliknande känsla. Als je het in je hand houdt, wordt het een strumpa, die uit een gummiliknande plasthölje komt.

En het werkt. Skon sitter mjukt och nära på foten, samtidigt som den känns stabil. Framdelen av skon är väldigt rörlig medan mittdelen gerett bra stöd, bättre än många andra knitmodeller som kan upplevas som tunna och väl mjuka. De ikoniska Adidas-ränderna löper för ovanlighetens skull över hela foten och hjälper till att hålla foten på plats när skon snöras.

Den som är skeptisk till kragen runt ankeln kommer snabbt märka hur fort den känns naturlig. Den gör att skon ser hög ut, men luras inte av det. Stabiliteten är mycket bra, tycker i allla fall undertecknad, som spelat fotboll i 18 år och haft chansen att testspela i dem. När vi testar skon är det februari, så litet frågetecken kring hur varm "strumplästen" på skon blir vid spel i sommartemperaturer.

Primeknitskon utmärker sig på många sätt, inte bara i sin uppbyggnad. Färgvalen är också iögonfallande där särskilt skon med ljusgrön bottten och svartrosa ränder knappast är till för den som inte vill sticka ut på planen. Maar het is ook mogelijk voor iedereen die het plan wil domineren, enligt aan de marknadsföringen. En dat is wat je moet doen. Ace 16.1 Primeknit är en kraftdemonstration från Adidas där teknik och design på ett utmärkt sätt kombineras och skapar något du inte upplevt tidigare.

Det ordinarie priset på 2 495 kronor kan kännas i saftigaste laget men då får du en sko som just nu går först i ledet i utvecklingen. Det är det värt.

primeknit

Ace 16.1 Primeknit är en av de lättaste skorna på marknaden och väger bara 227 gram. De elva runda dobbarna är anpassade för spel på konstgräs och naturgräsplaner. Je kunt de skorna hier kopen .

LÄS MER: Så väljer du rätt fotbollssko