Vi testar: Funktionssandaler Image

Vi testar: Funktionssandaler

Svalare än en vandringssko, men med samma fokus på dämpning och slitstarkt material. Här är funktionssandalerna som är bäst i test!

Är de snabbtorkande? Heeft sulan en skön dämpning? Hur sitter de runt foten? Vi har testat några av sommarens mest populära funktionssandaler.

För honom: (scrollla ned för henne)

Test av: Salomon Techamphibian 3 Funktionssandal

Aanschafprijs: 999 kronen

Sammanfattning: Perfekta voor vandring

Testpanelen säger:

En snabbtorkande, klädd funktionssandal med snabbsnörning som passar utmärkt för längre sträckor eller om du ska ut och vandra. De sandalen, met een contagrip sula, hebben een lichte stöd voor de foto's en een mooie greppel voor de blöta onderlaag.

- Dit is een luftigere variant van een vanlig vandringssko, met een stadse sula. De känns relativt svala även om de såklart blir aningen varma under plösen, säger en av testpersonerna.

Sandalen zijn normaal in de opslagruimte en heel strak in de pas, maar ze zijn niet geschikt voor testpanelen als ze niet stabiel genoeg zijn om op de foto te worden gezet. Materialet är snabbtorkande vilket gör att du kan använda den när du badar. Om du tar skon for vad den är så uppskattas designen väldigt mycket.

- De vandringschoen is het meest opvallend in het ontwerp, maar het is een kans voor een sandaal waar je mee voor de dag kunt komen, zegt een van de testpersonen.

Hier vind je Salomon Techamphibian 3.

Test av: Keen Uneek O2 Funktionssandal

Rekommenderat prijs: 1 195 kronen

Sammanfattning: Mix van sandaal en sneaker

Testpanelen säger:

En dressad och casual variant av en funktionssandal, och en uppgradering från originalet Uneek, som både finns i en svart variant här och en blå variant här. De sandalen zijn gemaakt van een sneaker en hebben een lätt vadderad häl. Designen överraskade testpanelen positivt och den här sandalen blev testets favorit för en stadstur eller kvällsnöjen.

- De är ganska snygga, speciellt i svart. Het ziet er goed uit en het is licht, dus het is goed te doen aan de zijkanten. Det kan bli lite varmt under sulan, men ingen större fara, säger en av testpersonerna.

De constructie met de två snörena aan de zijkanten en de sula gjord in een stijl, heeft een stöd voor de foto's en de focus ligt op de pasvormen. Skon är normal i storleken, om än lite hårdare än vad testpanelen hade trott. Därav passar sandalen perfekt att ha med sig på semestern, både under en stadstur och på standen. Het nadeel van sandalen is dat de prijs niet hoog is.

- Jag hade personligen inte betalat så mycket för den här skon, säger en av testpersonerna.

Voor henne:

Test av: Marrell Terran Lattice II Funktionssandal

Rekommenderat prijs: 899 kronen

Sammanfattning: Stevige kraag

Testpanelen säger:

En feminin funktionssandal, som finns i både rött, svart och blått. Tack vare den uppbygda fotbädden med memory-foam har skon en otroligt skön passform.

- Den här sandalen är väldig skön! Jag får inte ont i fötterna av att gå med dem längre stunder och sulan ger riktigtigt mycket stöd och dämpning, säger en av testpersonerna.

Op basis van het ontwerp zijn sandalen väldigt sval, bortsett från under foten där det kan bli aningen svettigt. Den dressade designen med remmar som formas och sitter perfekt på foten utan att skava, uppskattades. Den greppsäkra yttersulan i gummi gör sandalen användbar oavsett underlag.

- Det här är en sandaal som passar till både dagsutflykter, strandpromenader och kvällsäventyr. Ze zijn heel fijn en vrouwelijk en hebben een testlaars.

Ben je geïnteresseerd in Marrell Terran Lattice II? Du hittar den röda varianten här, den blåa varianten här och den svarta varianten här.

Test av: Keen Venetië H2 Funktionssandal

Rekommenderat prijs: 999 kronen

Sammanfattning: Met focus op sulan

Testpanelen säger:

En snabbtorkande funktionssandal som både finns i färgerna svart/grå och röd/grå. Sandalen hebben een eenvoudige pasvorm voor elastische snörningen.

- De sandalen zijn licht in de opslagruimte en de pasvormen zijn zeer flexibel. Het is altijd handig als je met behulp van snörningen een test uitvoert.

Met een ovandel in slitstark polyester är sandalen både tvättbar och snabbtorkande. Yttersulan är greppvänlig och gör skon redo för vandring i både stads-, strand- och bergsmiljö. De sandalen, met een antibakteriellt binnenfoder en fotbädd en een ergonomisch uppbyggd mellansula, zijn stabiel en aningen hård.

- Det är en uppbyggnad i sulan som jag personligen inte uppskattar då den får ytterdelen av min fot att vridas uppåt. Annars tycker jag att sulan ger ett väldigt bra stöd för foten. Designen är en klassisk sandal-sko, så om du gillar den stilen kommer du gilla den här skon, säger en av testpersonerna.

LÄS MER: Beste schoenen 2017