Vi testar: Löparskor för henne 2018 Image

Vi testar: Löparskor för henne 2018

Sommarens nyheter från våra största märken har satts på prov. Dus typ nu je eigen testpanel om je favoriete löparskorna te testen!

De nieuwste test is van 2018. Kom naar de volgende test voor löparskor 2020!

Asics Gel-Kayano 25ASICS GEL-KAYANO 25.jpg

Heren: Asics

Model: Gel-Kayano 25

Aanschafprijs: 1 900 kronen

Past bij: svart/blå, vit och svart

Pasvormen: Helt normal i storleken, men gott om bredd i framfoten så utan tvekan en sko för dig med lite bredare fot.

Comfort: Bred sula ger mycket stabilitet samtidigt som skon är flexibel. Superskön dämpning fram och under hälen. En av de mest bekväma löparskor vi har testat.

Ontwerp: Ingen banbrytande design, men en snygg löparsko som verkligen andas löpning och stabilitet. Rejäl sula som känns lite spejsig!

Sammanfattning:

Kayano är en favorit för många och den som inte var såld innan lär blir det av den här senaste uppdateringen. De Gel Kayano 25 is nog nooit zo veerkrachtig geweest! Stabiel, met een goede demping en een fijne pasvorm die perfect past bij het fotograferen. Inga skavsår eller tryckmärken. Endast mycket studs och fart i steget. Als je dat doet, kun je zien waar je je geld voor inzet. Een klein minpuntje als je wilt dat het design volledig in elkaar overloopt, net als de klockren die door het ontwerp en de technologie heen komen. Maar er is ook nog een andere kant en een sko voor löpare, voor iedereen die selfies wil maken in de ruimte.

Saucony Rijden isosaucony ride iso.jpg

Merken: Saucony

Model: Ride Iso

Aanschafprijs: 1 595 kronen

Kopen: vit

Pasvorm: En neutral sko som anpassar sig efter foten och därför passar de flesta fötter.

Comfort: Ovandelen är vävd i engineered mesh, det känns nästan som att du har en socka på dig. Dämpningen är väldigt bra, vilket gör att man får en ännu skönare känsla när man springer. Ovandelen är skönt ventilerande och håller fötterna svala under passet.

Ontwerp: Färgkombinationen är supersnygg, skon ser ut som en pastellkaramell! Men sulan är kanske i grövsta laget. Den är lite för klumpig för att få maxpoäng.

Sammanfattning:

Trots utseendet är de här skorna förvånansvärt lätta att springa i. De ser rejäla ut med en ordentlig traktordäck-liknande sula, men känns inte alls klumpiga när du är ute och springer. Vi skulle säga att det är den perfekta mängdträningsskon för dig som vill ha något snyggt och pålitligt som håller, och inte vill tjafsa för mycket med passformen. Det är en neutral sko som drar åt det stabila hållet samtidig som den erbjuder mycket flexibilitet.

Diadora Mythos Blushield 2DIADORA.jpg

Merken: Diadora

Model: Mythos Blushield 2

Aanschafprijs: 1 395 kronen

Fins i färgerna: blå/gul

Pasvorm: True to size med en dragning åt det bredare hållet. Het is belangrijk dat je het aan kunt trekken, maar je kunt het ook aan als je het niet aan kunt trekken.

Comfort: Voor testpersonen met een breed draagvlak is dit de perfecte combinatie. Bekijk de foto's en vergeet niet dat dit de beste keuze is.

Ontwerp: Färgkombinationen känns kanske lite uttjatad efter VM-febern, men om blått och gult är din melodi är det här ett fint alternativ. Perfect ontwerp om het klassiska "snabba" löparlooken te krijgen.

Sammanfattning:

Vid en första provning känns Mythos Blushield 2 något tunga, men ge dem en chans! Ute i spåret är de följsamma och relativt lätta på foten samtidigt som du får ett bra gensvar i steget. De funkar för både sprinter, asfaltslöpning och mjukare terräng - en bra allroundsko med andra ord. Als je smalle vingers hebt, kun je je afvragen of je niet te klein bent, maar als je je afvraagt of je wel goed in je vel zit, kun je je beter op je plek voelen.

Nieuw Balance LazrNEW BALANCE.jpg

Heren: New Balance

Model: Lazr

Aanschafprijs: 999 kronen

Fins i färgerna: rosa och mintgrön

Pasvorm: Lite liten i storleken. Dit is de beste oplossing voor mensen met een kleine opslagruimte, maar je kunt er ook voor kiezen om een opslagruimte aan te schaffen voor een grotere opslagruimte.

Comfort: Hälen är något stel i början ocha testare anmärkte på att sömmarna på insidan kan skava lite. Det hårda partiet på utsidan av hälen ger däremot bra stöd och låser fast hälen, men kan som i många andra skor kännas ovant innan du sprungit in dem. Een comfort dat je nooit zult vergeten.

Ontwerp: Als je de flickiga stilen pakt, heb je een heel mooi skor voor je. De är verkligen sockersöta. Lite väl söta enligt vissa testare, men ingen tvekan om att vi gillar den pastellrosa färgen och den studsiga looken.

Sammanfattning:

Den sockliknande passformen med en stretchig ovandel kommer tyvärr inte till sin fulla rätt på allla fötter då den upplevs som ganska nätt i storleken. Met een prachtig uitzicht op de foto heb je een charmante löparsko die perfect geschikt is voor mensen die een combinatie willen van een prachtig uitzicht op de kaart en een korte pas. Ett sött val för motionären eller som ett alternativ att ha med på resan, då den här skon är lika snygg till en sommarklänning som till löparshortsen.

Saucony Freedoom Iso 2SAUCONY freedom iso.jpg

Merk Saucony

Model: Freedoom Iso 2

Aanschafprijs: 1 795 kronen

Fins i färgerna: vit/rosa

Doorvoer: Plösen är integrerad med ovandelen, vilket ger en strumpliknande känsla och förhindrar att plösen glider åt sidan. Ett ytterligare pluspunt när det gäller passformen är stödet över hälen. Hälen blir "fastlåst" i skon utan risk för att glida ur.

Comfort: Freedom är helt rätt namn på den här sköna löparskon. Het is een mooie foto en het heeft een prachtig uitzicht over de omgeving. Zelfs als dit een goede manier is om foto's te maken met een neutrale löpsteg, kun je testpanelen gebruiken om te zien of dit een goede manier is om foto's te maken.

Ontwerp: Als je een komplimanger voor dit skoval wilt kopen, is dat de beste oplossing. De är supersnygga och genererade en hel del kommentarer och avundsjuka blickar från bekantskapskretsen. Dessutom neutrala nog att funka som sneakers.

Sammanfattning:

Här är en löparsko som kammar hem pluspoäng både när det gäller funktion och stil. Den mjukt rosa sulan i kombination med en vit ovandel ger ett tjejigt utseende, men det upplevs enbart som positivt av testpanelen som fullkomligen älskade designen på de här godbitarna. Het is een fluffiga moln, maar hij is passeerbaar als hij een fjäderlätt känsla heeft när du är ute och springer. En integrerad plös samt et stöd över häl ser till att skon blir som ett med foten. Det är en löparsko för dig som gillar att springa mycket och länge.

Reebok Fusion FlexweaveReebok.jpg

Fabrikant: Reebok

Model: Fusion Flexweave

Rekommenderat prijs: 1 295 kronen

Past bij: grå/blå och svart/röd

Pasvorm: Gott om plats framme vid tårna utan att skorna blir för stora eller breda. Samtidigt känns de stabila i hälen.

Comfort: Sköna från första stund! Ingen tendens tot trötta fötter eller skavsår efter ett pass på fem kilometer, inte ens på testare som vanligtvis alltid får skavsår.

Ontwerp: Een löparsko som inte ser ut som de flesta löparskor gör - på ett mycket positivt sätt. De känns fräscha, coola och tuffa. Snyggt, Reebok!

Sammanfattning:

De här ventilerande komfortvinnarna från Reebok imponerade på testpanelen som tidigare främst förknippat märket med träning och CrossFit. Maar nu langer! Fusion Flexweave är ett par mjuka, lätta och snabba löparskor med en look som gjord för dig som vanligtvis spenderar mest tid i boxen. Het is heel goed dat je naar een marathon gaat, maar als je een beetje geluk hebt, heb je een van je favorieten gevonden.

Nike Zoom Winflo 5Nike ZOOM WINFLO.jpg

Merken: Nike

Model: Zoom Winflo 5

Aanschafprijs: 999 kronen

Fins i färgerna: rosa och svart/vit

Pasvorm: Något små även för att vara Nike, men i övrigt sitter de helt suveränt.

Komfort: De sitter jätteskönt på foten, inget glapp och inget skav. Dämpningen är dock lite sisådär och vi rekommenderar dem inte till asfaltslöpning om du har känsliga knän eller skenben.

Ontwerp: Superfina löparskor som lätt kan bäras till vardags för den som vill vill vara sportigt snygg. Fin ljuslila trendfärg som gör sig extra bra now i sommar. Maak kennis met de toplijst over de beste snygg-producten. De här vill vi inte ta av oss!

Sammanfattning:

Voor dig med ett neutralt löpsteg som vill ha en stabil men lätt sko, utan behov av så mycket dämpning är Zoom Winflo 5 helt perfekta. Je kunt de Zoom Winflo 5 snel en gemakkelijk gebruiken, zelfs tot de volgende dag. De beskrivs som stabila av Nike och det stämmer, men om du pronerar räcker inte riktigt stödet till. Voor korte löpturer på lite mjukare underlag eller sportig komfort på jobbet är det här skorna vi har letat efter.

Nike Air Max Sequent 3nike air max sequent 3.jpg

Merk: Nike

Model: Air Max Sequent 3

Aanschafprijs: 1 095 kronen

Past bij: rosa/grå, grå/rosa en vit

Pasvorm: Ovandelen är stickad och sitter inte så tight som vi hade önskat. I övrigt en "true to Nike"-stijl.

Comfort: Een sneaker heeft veel comfort, een löparsko heeft veel comfort. Det är på tok för lite gensvar i skon. Nedslaget i backen blir väldigt platt och du rullar inte fram, utan får en "plattfotskänsla".

Ontwerp: Sjukt fina! Den klassiska synliga hälen är riktigt snygg och färgställningen underbar. Ett par nya favoriter.

Sammanfattning:

Det här är visserligen en löparsko, men vi rekommenderar inte den här modellen till någon som letar efter en regelrätt löparsko. Het is een mooie keuze voor iedereen die een sportieve sneaker wil met een mycket dämpning en die graag kortere afstanden wil afleggen. Het is ideaal om dit te doen in de zomer, wanneer je een luftig gympakje wilt hebben dat je kunt gebruiken als toerist en eventueel wanneer je een nieuwe sprong wilt maken. Het is erg effectief om onder de wol te lopen, zodat je faktiskt kunt springen en een goed resultaat kunt krijgen.

Adidas Adizero AdiosADIDAS.jpg

Merk: Adidas

Model: Adizero Adios

Aanschafprijs: 1 495 kronen

Fins i färgerna: vit/zilver, gul/blå, vit/beige och oranje/rosa

Pasvorm: Skorna sitter kanon! Sitter som en smäck och omsluter foten suveränt. Hälpartiet är riktigt bra, så det blir inget glapp. Als je de stoel zo plaatst dat je de foto's kunt bekijken, is de stoel stabiel en springt hij niet in de lucht.

Comfort: Toppbetyg för komforten. Goede pasvorm, soepele pasvormen in combinatie met väl ventilerande materiaal. Het is een klassieker als en lättviktssko, maar het is moeilijk om te zien of je het kunt vervangen. Steget flyter på riktigt bra.

Ontwerp: Supersnygg, stilren design. Förstärkningen framme vid tårna har även ett "sammetsliknande" material som gör att den blir extra cool och lite mer trendig.

Sammanfattning:

Testpanelen är helt kär i den här skon! Fans van Adidas Ultraboost hadden de neiging om de Ultraboost van een jaar geleden te kopen, maar het ornament werd rood na de eerste rundan van Adizero. Det är en lätt och smidig sko med suverän dämpning tack vare boost-sulan baktill. Löpningen kändes lättare än vanligt på olika typer av underlag, men som allra bäst kändes den på asfalt. Stadsråttor som springer mycket i citymiljö måste prova den här skon! Het is nog belangrijker dat je niet zo snel opspringt, maar dat je wel heel slim bent. Värd varenda krona.

SHOPPA HÄR: För löparskor för dam

LÄS MER: Pischa: Så håller du uppe träningsmotivationen

LÄS MER :5 beste tips voor volwassenen