Video: Hur ska en vandringsryggsäck sitta? Image

Video: Hur ska en vandringsryggsäck sitta?

En vandringsryggsäck can se rätt komplicerad ut med alla spännen, storlekar och reglage. Maar hoe kun je het beste leven als je het ryggsätt opraapt!

Er zijn veel verschillende manieren om je te helpen bij het vinden van een oplossing voor je problemen. Het ene is dat je snel moet spinnen en het andere is dat het een waardevol verhaal is. Om vi börjar med den sistnämnda är det säkert många som redan vet att storleken på vandringsryggsäck mäts i hur många liter den rymmer. Förutom det måttet finns det även specifika modeller som är tillverkade för män respektive kvinnor.

- Je kunt ook een ryggsäck hebben die op een rumpan wordt geplaatst, zodat je hem in je broek kunt parkeren. Då är den för lång. Samma sak gäller om du inte kan luta huvudet bakåt. Du vill ju kunna titta upp utan att få nackspärr, zegt Miranda Ericsson, äventyrsexpert och hotellchef för Holiday Club i Åre, och fortsätter:

- Den ska heller inte vara för bred. Als Ryggsäcken för bred is, tar den emot när du svänger på armarna. Det är därför vissa vandringsryggsäckar finns i dam- och en herrmodell, där dammodellen är något smalare så att du ska få full rörelsefrihet.

Welke geschiedenis heb je?

En riktig proffsryggsäck har mer än bara ett litermått, och anges liksom kläder i ett storleksspann på small till large.

- Vilka mått du ska ha på din ryggsäck beror på hur lång du är, men också hur breda axlar du har. Jag skulle börja med att välja en dammodell som kvinna och sedan köpa samma storlek som jag har i kläder.

Miranda EricssonMiranda Ericsson is äventyrsexperten som älskar att vandra. Hennes favoriete rugzak voor in Åre Fjäll is de Out Day Backpack van Salomon.

Till skillnad från en klassisk ryggsäck har en vandringsryggsäck även en justerbar rem tvärs över höften samt i många fall även en rem över bysten.

- Du vill helst ha två bärremmar, helt klart. Det bärremmarna gör är att de förhindrar ont i ryggen och skavsår. Den som ska sitta över höften är väldigt viktig för komforten. Jag brukar gilla när den är så mjuk som möjligt så att den är följsam och inte skaver, berättar Miranda Ericsson och fortsätter:

- Den övre bärremmen är också viktig för passform och komfort. Jag tycker det är jätteviktigt att den går att skjuta upp och ned, speciellt om du är kvinna. Bysten ser ju olika ut på alla och det är bra att kunna anpassa remmen som går tvärs över brösten.

Hoe kan ik vandringsryggsäcken vinden?

Vissa vandringsryggsäckar ser ibland rätt kompilerade ut med alla spännband och reglage. Wat is de reden dat ik me heb gedragen en alles heb gedaan?

- Nja, behöver och behöver, men det är värt att ta sig tid för de fyller alla en funktion. Je kunt zeker genieten van een hoger comfort als je op weg bent naar je bestemming. Tänk att du vill att vandringsryggsäcken ska bli så mycket en del av dig själv som det bara går, så ge lite kärlek till tillpassningen.

Dat is voldoende:


Miranda Ericssons beste tips om iets te bereiken met je vandringsryggsäck is om je op te frissen.

  1. Nadat je de ryggsäcken uit je rug hebt gehaald, is het de beste manier om de nedre bärremmen tvärs över höften te spänna, och dra åt reglagen. Den ska sitta mitt på höftbenen, och tight så att den inte glider omkring eller skaver.
  2. Spänner du vandringsryggsäckens rem över bysten. Den här remmen ska inte sitta åt, utan snarare se till så att axelbanden inte hasar ned när du vandrar. Om det behövs och är möjligt kan du även justera höjden på den här remmen.
  3. Nu är det dags att justera axelbandens höjd. Als je wilt dat de ryggsäcken zich losmaken van het zwaard, dan is het zo moeilijk om de nacken bakåt en titta upp te pakken te krijgen.
  4. Als je een ryggsäck koopt met extra remmar die je kunt gebruiken tussen kropp en väska, dan ga je nu naar beneden. Tänk att du och ryggsäcken ska bli ett.

LÄS MER: Reisgids: Wat kan ik doen tijdens een dagsvandring?

SHOPPA HÄR: Alla våra vandringsryggsäckar

SHOPPA HÄR :Alles wat je kunt doen voor vandringen