Yogamattan som är bäst i test Image

Yogamattan als beste uit de test

Vi lät en oberoende yogalärare testa våra yogamattor. Degene die je testte was niet goed genoeg.

Grepp, tjocklek och densitet. Yogamatta met een hoge weerstand kan heel onhandig zijn - men vi har gjort det enkelt för dig! Oberoende yogaläraren Sara von Post test yogamattor från sex olika märken och berätta vad hon tyckte. Nu kan du utan problem hitta rätt modell utifrån dina önskemål.

Vilken modell just du ska välja beror lite på vad du ska ha yogamattan till. Als je je strekt, een groot kroppsvikt neemt of een lange weg aflegt naar de grond, kan dat een goede oplossing zijn voor het probleem, zodat je kunt rammen en ontspannen als dat nodig is. Ska du däremot yoga och flöda är det viktigaste att den har bra grepp och fäste åt sidorna, men många föredrar också en tunnare matta med lite mer markkontakt och känsla. Välj efter tycke och smak!

Nike: Fundamentele yogamat 3 mm

test yogamattaNormale prijs: 399 kronen.

Yogaläraren Sara von Post säger: Den här mattan passar alla nybörjare som vill ha en ganska lätt och relativt tunn matta. Den passar bäst till sittande och liggande asanas (yogaposer). Mattan är enkel att rulla ihop och bära över axeln till och från passet eftersom det medföljer ett fint band. Smidigt! Den har olika struktur på de olika sidorna, en vågig och en prickig, för bättre stabilitet. Dit is het enige dat je kunt doen als je een mattenset koopt, namelijk tvätta met een vanlig tvål och vatten om een mattenset te krijgen. Plus voor het feit dat het PVC-fri is, vilket är bra för miljön! Finns i flera färger.

Kledingstuk: Yogamat positie 4 mm

test yogamattaNormale prijs: 499 kronen.

Yogaläraren Sara von Post säger: Jag skulle vilja säga att det här är en bra matta för dig som går på yoga en till två gånger i veckan. Den är lätt att bära med sig, eftersom det ingår ett diskret axelband. Rent generellt är det en smidig och snygg matta som passar de flesta övningar. Den är förhållandevis tunn, men ger ändå bra skydd mot underlaget, så det är en bra allround-matta. Jag älskar detaljerna av små blommor i det mjuka materialet. Wat je kunt doen om je matte uiterlijk te veranderen, is het lichter maken van de band na een korte tijd nadat je hem hebt gepasseerd, zodat hij lichter wordt. Fri från PVC och biologiskt nedbrytbar, vilket förstås är ett plus. Fins i flera färger.

Handig: BamboeMat

test yogamattaNormale prijs: 499 kronen.

Yogaläraren Sara von Post säger: Jag älskar den här mattan! Het is slim, ecologisch, origineel en snygg. Den här mattan är perfekt för dig som vill bära mattan i väskan. Het is een zeer lichte plaat en je kunt er gemakkelijk op slapen. Een mooie mat voor bijvoorbeeld yogalärare die ofta går med matta till och från pass. Den är väldigt tunn, så för att ge extra stöd till exempelvis knäna kan du lägga den på en annan matta. Dit is ideaal voor bikramyoga omdat het zo goed absorbeert als een jaar. Het feit dat den gjord i bambu is, zorgt ervoor dat je van de fukten försvinner kunt worden. Den är väldigt bra till exempelvis ashtanga-seriens solhälsningar och alla stående positioner. Het is heel mooi en mooi gemaakt met materiaal dat lijkt op een mooie handduw. Mijn persoonlijke favoriet!

Meester: Yogamatta Rosa

test yogamattaNormale prijs: 199 kronen.

Yogaläraren Sara von Post säger: Den här mattan är en budgetvariant för nybörjare som gärna vill ha en egen matta. Den stöttar inte speciellt bra och har inte bra fäste mot underlaget, så den passar bäst till övningar då du inte hoppar eller flödar så mycket. Kanske är den snarast ett alternativ för dig som vill ha något att sitta på när du stretchar framför tv:n. Als u matan wilt gebruiken op meerdere, vlakke posities, kunt u deze met een gaffel op de juiste plek neerleggen. Het is beter om de matten zo te laten glijden dat ze niet meer bewegen. Het heeft een smalle band, zodat je het ook kunt gebruiken als je je terugtrekt. De beste prijs!

Adidas: Yoga mat camo

test yogamattaNormale prijs: 499 kronen.

Yogaläraren Sara von Post säger: Den här passar dig som gärna bär med dig din egen matta till yogaklassen, eftersom den har ett brett och bekvämt axelband som du lätt fäster runt mattan. Yogamattan van Adidas heeft een lichte kleur in het materiaal en dat is heel handig om een stadigere kleur te krijgen in bijvoorbeeld hunden. Mattan passar för de flesta övningar. Gjord i TPE, vilket går att bränna upp till vattenångor, och är därför ett hyfsat bra miljöval jämfört med många andra material. En een god bonus is dat het een otroligt snygg is met een cool marmorerade mönster!

Prana: Henna E.C.O Yogamat

test yogamattaNormale prijs: 599 kronen.

Yogaläraren Sara von Post säger: Den här mattan passar att ha hemma! Het is superbekväm, mjuk en jättevacker. Dessutom är den dubbelmönstrad och vattentålig. Het werkt met alle yoga-oefeningen en is licht en lang in de vloeiende en andere matrixen. Pranas matta är den dyraste i testet men är absolut värd sitt pris, eftersom den är gjort i ett material som stöttar alla positioner och som dessutom är ekologiskt. Inga tungmetaller har använts i produktionen. Den här mattan säljs på många yogastudior, bland annat sådana med bikramyoga, och det kan jag förstå eftersom mattan absorberar fukt på ett bra sätt. Den har riktigt bra grepp men är du supersvettig av dig finns ett visst glid. Då är ett husmorstips att blanda vatten och vinäger och spraya på mattan. Sedan sköljer du av. Då ruggas mattan upp, så att den fäster ännu bättre än tidigare. Finns också i lila.

LÄS MER: 5 stretchers voor stress