TEST! Skapa ditt eget hemmagym med utrustning från Blacc Image

TEST! Skab dit eget hemmagym med udstyr fra Blacc

Tag gymmet med dig i resväskan, eller hvorfor ikke begynde at træne derhjemme, når gymkortet går ud? Her er udstyret, du har brug for til den perfekte hæmatræning.

Hånden på hjertet, det er ikke altid vi orkar ta oss iväg till gymmet efter en lång jobbdag. Når orken tryter blir träningen ofta inte prio nummer ett, men med egen utrustning hemma ökar sannolikheten att träningen faktiskt blir av. Blacc fremstiller alt fra tights til boksningssække. Her har Sportamores testpanel fået testet gummibånd, medicinbollar og andet træningsudstyr.

Perfekt til roddövningar og latsdrag

resistance tube

Model og mærke: Modstandsrør, Blacc

Anvendes til:Anvendelsesområderne er mange - alt fra roddövningar af alle de slag til biceps- og bröstträning og träning av framsida axlar. Når du bruger Blaccs Resistance Tube omkring en dørhåndtag eller en bordben, fungerer den som en almindelig kabelmaskine!

Sammanfattning: Et meget brugervenligt produkt, der er minimalt med plads i både resväska og i hemmagymmet. Blaccs Resistance Tube har masser af anvendelsesområder for overkroppsträning, og modstanden tilpasser du let gennem at flytte dig nærmere eller længere væk fra punktet, hvor du fæstner redskapet. Håndtagene er af gråligt skumgummi og ligger mjukt i hånden. Skumgummit tåler også svett utmärkt och tappar inte sin greppstyrka efter det att du blivit varm och fuktig om händerna.

- Jeg synes, at den passade bäst till roddövningar, men om du ställer dig på mitten av repet och sträcker på dig kan du också köra klassisk bicepscurl. Det gillar jag! säger en testare.

De enda redskap du behöver

expander set

Model og mærke: Expander Set, Blacc

Anvends til: Ärligt talat? Allt. Det medföljer handtag för händerna, men också spännen som fästs med kardborrband kring till exempel anklarna. Det gør, at du kan bruge Expander Set præcist som Blaccs Resistance Tube (til rodd, bicepscurl og latsdrag), men også til underkroppsträning. Expander Set kan let erstatte bensparken og bencurlen på gymmet!

Sammanfattning: Det her er faktisk den eneste udrustning, du behøver for at kunne køre et helkroppas hjemme. I Expander Set indgår tre forskellige gummibånd med forskellige meget modstand (hvoraf den tyngste får det til at brænde ordentligt i musklerne!). I ändarna sitter hakar som gör att du kan byta mellan handtaget och spännet som fästs vid ankeln. Spændena kan også bruges til at få Expander Set til at blive bedre omkring et bord, når du skal træne underkroppe. Desuden indeholder det også en forvaringspåse i mesh, så du enkelt kan släpa med dig gummibanden, når du åker bort. Ekstra plus også for at de er fremstillet helt uden PVC.

- Min første tanke er, at jeg havde behøvet den her, når jeg kørte min knærehab. Den ersätter alla bensparksövningar som jag brukade köra med sjukgymnasten i kabelmaskinen, säger en testare. En annan tillägger:

- Ja, men bedst for mig er alligevel, at du kan køre både under- og overkropp med de her gummibånd.

En klassiker til bra pris

blacc wallball ny

Model og mærke: Wallball,Blacc

Bruges til: Ja... wallballs helt enkelt! Wallballs er en øvelse i x-fit, döpt efter redskapet - eller er det tvärtom? Den går ud på at du med bollen går ner i en squat framför en vägg, och på uppvägen kastar du bollen högt upp mot väggen och fångar den. Ud over det kan en wallball også bruges til at køre plankanövningar på, om du vil lægge på et balancemoment.

Sammanfattning: Det her er på alle måder og vis et klassisk redskab. Det allerbedste med Blaccs wallball er, at den bliver din for en billig peng, hvilket gør det let for dig at fullända hemmagymmet. Ud over det præsterer den præcis, som en wallball skal. Ytan har en vis struktur, som bidrager med en bra grepp og til sin størrelse er den omtrent så stor som du kan forvente dig at en wallball skal være. Et andet plus er, at den findes i flere varianter - fire, sex, ni og tolv kilo.

- Det bedste, jeg ved, er, at den findes i tolv kilo. På mit gym er der kun wallballs op til sex kilo.

Tips! Du behøver ikke have en motionscykel hjemme for at køre et konditionspas. Læg din wallball ned på marken og gør burpees ved siden af. Efter varje burpee hoppar du sedan över din wallball och gör en burpee till på andra sidan, tills du gjort cirka tolv stycken. Hvor mange varv skal du lave? Komplettera med lite magträning för extra stilpoäng!

Maxat grepp!

grip medicine ball

Model og mærke: Grip Medicinbold, Blacc

Anvendes til: En medicinbold kan du bruge til de aller fleste sorters magøvelser - russian twist, situps med vægt og meget mere! Da de er lette at greppe, er de også perfekte at have som tyngde ved til eksempel utfallssteg med vridning eller lignende benövningar.

Sammanfattning:Medicinbollen fra Blacc kommer i tre varianter - fire, sex og tio kilo. Köper du en af varje blir det enkelt att träna magen hemma. Det bedste ved den her medicinbolle er strukturen i materialet, som giver et klistret greb. Det gør, at du kan tage svängarna i russian twist, eller göra sit-ups med vikten över huvudet, utan att vara orolig över att plötsligt tappa medicinbollen. Det er helt klart en fordel!

- Jeg oplever, at den er lidt mindre, end hvad en medicinbold normalt er. Det gør den også mindre klumpet.

Let, smidig og pæn

yoga mat foldable

Model og mærke: Yoga Mat Foldable, Blacc

Anvends til: Yoga, såklart! Men den går også at bruge om du skal træne styrka utomhus och inte vill göra situps eller stretcha direkt på marken.

Sammanfattning:Det kan ikke nog understrykas hur praktiskt det är att den här yogamattan går att vika ihop. Den stuvas superenkelt ned i en resväska eller ryggsäck när du är på väg någonstans, eller under sängen när du inte använder den. Når den er vugget ud, måler den 173 gange 61 centimeter. Stort plus også for at den er helt fri fra ftalater! Det eneste testpanelet bemærker er, at den har en vis tendens til at blive lidt hal når du begynder svettas. I øvrigt er den ekstremt tunn (2 millimeter) og passer derfor bedst til yogavarianter, hvor du vil have god kontakt med underlaget. Ligesom med løparskor lyder regeln for yogamattor at ju mindre material som finns mellan dig och marken, desto stabilare blir det.

- Jeg synes, det er så klart, at der er mindre plads end de matricer, der skal rulle sammen, og at det er pænt! Mange yogamattor kan være ganska tråkiga.

Tips! Hvis du er nybegynder til yoga, bør du vælge en matrice med meget dæmpning. Detsamma gäller om du utövar en yogaform där du ligger mycket ned på rygg, till exempel yin yoga. HÄR finder du alle vores yogamattor.

Perfekt til utfallssteg

bulgarian bag

Model og mærke: Bulgarske vægte, Blacc

Anvends til: Utfallssteg med tyngd, grodhopp og front squats. Ligesom alle bulgarske vægte er også den her model en klokkeklar erstatning for den almindelige skivestang, som passer dig, der vil kunne svinge den op på axlarna uden at blive mørbultad der, hvor den lander.

Sammanfattning:Superbra redskap som är betydligt skönare att ha på axlarna än en skivstång. Testpanelets eneste kritik er, at den er lidt bredere, end de fleste bulgarske vægte er. Hvis du er kvinde med små aksler, kan den føles lidt vel bred. I övrigt är den klockren. Det bedste er, at den har en blød lille kudde præcis, hvor den ligger mod din nakke, når du kører squats eller utfallssteg. Skönt!

- Jeg foretrækker altid bulgarske vægte foran skivstång. Det er både skønt og billigt at købe dem.

Til hurtig genoptræning

massage bar

Model og mærke: Massage Bar, Blacc

Anvendelse: At rulle ud dine nedbrutna muskler dagen efter et sånt der benpass som gør at du ikke kan gå i trapper på flere dage.

Sammanfattning:Det här är ett hett tips till alla som vill ge sin kropp lite bättre förutsättningar för att studsa tillbaka efter ett jobbigt pass. Precis som vid all massage funkar Blaccs Massage Bar genom att få igång blodtillförseln i dina muskler. Genom att rulla med den över till exempel framsida lår kan du lätta på spänningarna och få musklerna att kvickna till. Testpanelen berömmer verktyget framförallt för de skrovliga strukturer som gör massagen mer intensiv än om ytan bara varit slät.

- Min naprapat plejer at anbefale mig at "kavla ut" musklerna med en vanlig kavel, men det her funkar ju mycket bättre, säger en imponerad testare.

Tips! Kom ihåg att du bör undvika att massera direkt på benen (skelettet), precis som när du rullar på en foamroller. Vær også ekstra forsigtig, hvis du masserer en kropsdel, der har en pågående betændelse eller som nylig er blevet skadet.

LÄS MER: Video! PT:ns bästa knäövningar för dig med knäproblem

SHOPPA HÄR: Alt for hemmagymmet

SHOPPAHÄR: Træningsmaskiner til hæmatræning