Crossfitskotest: Reebok Crossfit Nano 5.0 Image

Crossfitskotest: Reebok Crossfit Nano 5.0

Vi har låtit två erfarna crossfitutövare testa vad Reebok Crossfit Nano 5.0 går för i boxen. Her er deras omdömen!

Skomodellen Reebok Crossfit Nano 5.0 er veletableret i crossfitverdenen. Länge var det crossfitskon med stort C men allteftersom sporten voksit har fler märken hittat in i boxen.

Vi har mødt crossfitutövarna Albin Grkovic, biträdande verksamhetschef och coach på Concor Crossfit i Stockholm och Hannah Lomakka Becker som tränar på Crossfit Solid i Stockholm testa varsitt par Reebok Crossfit Nano 5.0 i en månads tid. De har nötit skorna under wod:ar, lyft tungt i dem och använt dem för att träna explosivitet.

- De er så hårda i klacken at de er bra att lyfta med. Men når jeg skulle springa med dem upplevde jag dem som klumpiga, säger Albin Grkovic (AG).

- Jeg holder med. For en person som er så rørlig at han eller hun ikke behøver lyftarskor er den bra eftersom den er både platt och stabil. Det er en skysst sko at køre tungt i, men ikke lige skönt at röra sig snabbt framåt i, siger Hannah Lomakka Becker (HLB).

Hvilken type wod:ar passer Reebok Crossfit Nano 5.0 til?

AG: - Skivstångswod:ar og alle typer av wod:ar som förutsätter att du står still.

hLB: - Ja, alle typer af wod:ar, hvor du vil have stabilitet under sulorna. Det findes et ropeclimbelement på siden af skorna som gør at de er sköna att klättra i rep med. Jeg oplever i hvert fald, at jeg får väldigt bra fäste mot repet med dem.

Hvordan er passformen?

AG: - For mine fødder er skon for bred ved framfoten. Men det er skönt vid tunga lyft eftersom tårna då kan pressa sig ut i skorna. Skon sitter bra på foten men eftersom det för min del är så mycket luft framme vid tårna gör det att jag glider lite i skon vid snabba vändningar.

HLB: - Skon ser bred ut men jag upplever att den är smal inuti. Den sidder fast väldigt bra på foten tack vare förlängningen av plösen som går ned till sulan.

Hvilken type crossfitudøvere passer Reebok Crossfit Nano 5.0 til?

AG: - Den passer dig som lyfter mere end du flåsar. Hvis du ikke har et par løbesko, er det her en god sko, bare fordi du står så stabilt i dem og kan løfte i dem. Du bør kompleta dina Reebok Crossfit Nano 5.0 med ett par smidiga skor du kan springa i, tycker jag.

Crossfitskotest: Reebok Crossfit Nano 5.0
Både Albin Grkovic og Hannah Lomakka Becker synes, at
Reebok Crossfit Nano 5.0 er en forholdsvis let skor, som er både flot og har et smukt design.

LÄS MER: Crossfitskotest: Inov-8 F-Lite 235 s

LÄS MER: Crossfitskotest: Nike Metcon 2

LÄSMER: Reebok Crossfit Nano 5.0 pallar ALLT!