Därför ska du köpa regnkläder i galon till ditt barn Image

Derfor skal du købe regnkläder i galon til dit barn

Hvis du har en letvægtsplade, der holder dit barn tørt, skal du sætte den på yderlagg i galon. Her er fordelene med det letskötta och tåliga materialet.

Regn og vandpölar kan være väldigt lockande för små knoddar att leka och plaska i. Då känns det tryggt om barnets ytterkläder står pall för vätan så att du som förälder slipper tampas med dyngsura kläder. Galon er et vandresistent materiale med flere andre praktiske fordele.

- Hvis du vil have en letskødet plagg, er galon perfekt. Du behøver i princippet bare torka af galonbyxorna eller galonjackan med en trasa eller skölja av det och sedan kan du torka det på hängare eller i torktumlare. På det viset er det väldigt miljövänligt, säger Ulf Bourghardt, varumärkesansvarig på Didriksons.

Præcis som med andre materialer kommer galon i forskellige tykklekar. Ju tjockare galon, desto mer hållbart är tyget.

- Vores minimumskrav på belægningen på galonet, polyuretanet, er mindst 4 - 4,5 millimeter tyklek som standard. Byxor slits ofta på knän och rumpa så där har vi lagt på följsamma förstärkningslappar.

Holder sig mit barn virkelig tørt i regnkläder i galon?

- Ja, du kan sidde med galonbyxor i en vandpöl uden at blive blöt. I et tyndt materiale, selv om det har mange millimeter vandpelare, prøver væsken at slutte igennem, men med galon har du meget bedre forudsætninger for at holde dig tør. Det er en stor fordel med galon.

Ulf Bourghardt anbefaler at købe galonplagg med svetsede sømme, eftersom sydda sømme slipper igenom vatten.

- Du kan også kigge i erm- og bensluten, hvor det er bra om yttermaterialet går upp en bit så att inte vatten sugs in i fodret. Det er en yderligere sikkerhed for at holde børnene tørre.

Er det miljømæssigt og sundhedsmæssigt i orden at bære galon?


- Ja, dels har vi nolltolerans mot perfluorerade ämnen i våra yttermaterial. Og når det gælder galon så rinner vandet af så bra at vi ikke behöver lägga på något vattenavvisande medel alls, något som är en fördel för miljön. Vi har også lavet livscykelanalyser for regnställ i vävt material och regnställ i galon och det visade sig att varaktigheten för galon är mycket längre än vävt material. Det gør at galonplagg holder for at ervas.

LÄS MER: Svar på alle dine spørgsmål om perfluorerede stoffer

regn
Praktiska regnkläder gör det ännu roligare att plaska i vattenpölar och leka kull i ösregn.

LÄS MER :Guide til regntåliga kläder