Maxad dämpning i nya Nike Epic React Image

Maxad dämpning i nya Nike Epic React

Med et helt nyt skum er Epic React Nikes mest bæredygtige og energigivende løbesko nogensinde. Oplev en dæmpning olik någon annan i vårens hetaste löparnyhet.

Mjuk och fjädrande, lätt och hållbar - säg hej til Nike Epic React! Det her er en løparsko helt i sin egen klasse. Kemisterne på Nike brugte tre år på at teste nye materialer og designmetoder. Efter 400 forskellige kombinationer kom de slutligen fram til Nike React, ett nytt sorts skum som ger oslagbar dämpning trots en nätt vikt.

SHOPPA HÄR: Lätta löparskor för både herr och dam

- Vanligtvis har man et EVA-materiale eller noget andet, som udgør mellansulan og Nike bruger sig oftest af Air, Lunarlon eller Zoom Air. Men React er en foam rätt igenom, vilket gör den responsiv och oerhört lätt, förklarar Nils Spetz som är produktspecialist på Nike.

SU18 RN REACT Foundational Nafi Thiam Shoe Focus.jpgEn sømløs Flyknit-ovandel gør, at skon sidder næsten som et andet skind.

Skummet er det blødeste hidtil, samtidig med at det giver mere energiåtergivning end Nikes andre løpartikler. Du får med andre ord mer studs tillbaka när du sätter ned foten i marken och du får dessutom en sko som väger mindre än andra foam-skor.

- Hvis man sammenligner med et tidligere skum, som vi har arbejdet meget med, Lunarlon, så er energiforbruget 13 % højere, samtidig med at det er 4 gange så holdbart. Du får helt enkelt ut fler mil av samme sko. Også når skon har använts under en väldigt lång tid ser vi att dämpningen är nästintill oförändrad.

Hvordan adskiller den sig funktionsmæssigt fra andre løsninger?

- Kampagnen for React siger "Instant go" og sigter mod, at det bare er at snøre på sig skorna og køre. Det er en skorsten, der kan føles rolige og inspirerende at springe i. At springe i Epic React sammenlignet med de traditionelle skorstene er meget studsigare og mere energigivende. Den er let og rolig og följsam samtidig som du får väldigt bra dämpning. Du kommer ikke rigtig til at føle dig hjemme igen, for det er en helt ny type materiale.

SP18_RN_EpicReact_Horizon_601_A.jpgMinimalistisk sko med få komponenter fremstillet efter et nyt recept for en blød, responsiv löpkänsla. Dammodellen findes i rosarød og sort. Den anbefalede pris er 1.495 kroner.

For at forstå, hvordan Nike har udviklet React, ligner Nils Spetz processen med bagning. At skabe et skum er næsten som at bage en kaka ifølge en bestemt recept, som sedan bliver til en deg og värms i en form.

- Processen er typisk likadan, når man "bager" et skum. Med React har vi set over ingredienserne i produktet og hele processen, selv bagningen kan man sige, for at skabe et skum, som helt enkelt er bedre.

Ved at analysere data fra værmeteknologi kunne designteamet afgøre, hvordan meget React, som var nødvendigt i skon og var. Den grymme dæmpning er også det, som er unikt med den her nyhed. Den giver en fantastisk løbegård, hvor fødderne studser tilbage på en smuk måde.

Er meget dæmpning noget, der efterspørges lige nu?

- Vi ser generelt, at barfotatrenden begynder at lægge sig. Det er en større efterspørgsel på produkter med en god løbestil. Produkter, der er rolige at springe i snarere end de her supertunna skorna som ska ge så mycket barfotakänsla som möjligt.

For hvilken løber passer Epic React?

- Det er en neutral sko, som er ret demokratisk på den måde, at den passer til de fleste. Men den passer specielt til dig, der jogger eller springer for velmåendet, det er ingen specifik konkurrencesko. Jeg bruger den både til hurtigere tempolöpning og rundorna som er lidt længere end de her vanliga joggingturerna.

Hvad er det, der er så godt med en responsiv sko, som samtidig vejer lidt?

- Det er jo helt enkelt at du får mindre vægt at släpa på, ikke svårare end så!

SU18 RN REACT Horizon Nafi Antonio Hero.jpgNike Epic React Flyknit findes for både herrer og damer i to forskellige farveindstillinger. Her finder du herremodellen i rødt, den sorte findes her. Den anbefalede pris er den samme som for dammodellen, 1.495 kroner.

SHOPPA HÄR: Alle vores sko fra Nike

LÆS MER: Nikes hurtige sko nogensinde er her!

LÄSMER: Træningsskorna från Nike som är bäst i test