Näringsfysiologen sågar banandieten Image

Erhvervsfysiologen sågar banandieten

Bloggere og YouTubere brøler sig med at teste dieten Banana island, hvor det eneste du får at spise er banan. Men näringsfysiologen Maria Michael tycker att nya dietflugan är "bananas".

Ännu en knasig kosthållning har blivit trendig. Diæten går ud på at spise kun 25-30 bananer pr. dag i 3-30 dage og kaldes The Banana diet eller Banana island. Det sidstnämnda står egentligen för att bara äta en enda sak, och behöver inte vara just bananer.

En af dem, der har testet den populære diæt, er den svenske blogger Ida Warg, som tidligere i år vandt pris for Årets Träningsblogg. Hon tycker att hennes mage blev bättre efter att hon bara ätit banan i några dagar, och hon är inte ensam om att ge ett positivt omdöme. Mange YouTubere, der tester diæter, er meget positive, og det er derfor, de spiser bananfrosseriet og lader være. Kostexperten synes derimod ikke, at det er noget hit at bare spise bananer.

- Den her diæt har været jättelänge og kommer og går. Den findes med flere forskellige varianter med frugter og grøntsager, som ananas til eksempel. Jeg har aldrig anbefalet en ensidig kost, vissa har blivit allvarligt sjuka utav sådana dieter. Kroppen fungerer ikke optimalt, hvis du ikke får i dig en varieret kost, og du går miste om väldigt mycket näringsämnen, siger näringsfysiologen Maria Michael, som står bag hemsidan Nutrilogi.

De som følger diæten hævder at de får mere energi, bliver klarere i hovedet og får bedre matsmältning. Hvad siger du om det?

- Banan indeholder stoffer, som er gode for maven, gør dig rolig og glad og indeholder supersnabb energi. Men den effekt behøver du ikke spise 30 bananer for at få, det rækker at du tager en banan til mellis eller har det i en smoothie.

At køre Banana island-dieten er også en form for detox. Men hvordan er det egentlig, går det at genskabe sin krop ved hjælp af en detox?

- Det beror på, hvem du spørger, og hvad man mener med at rena. Du kan hjælpe kroppen med at rense sig for skadelige stoffer, som du får i dig via kosten og förvärras af stress och livsstil. Du kan spise bedre og bedre, så du får bort de skader, som samlats af dålig kost, vilket också förbättrar ämnesomsättningen och ditt välmående. Jeg kører selv perioder, hvor jeg undgår til eksempel raffinerat sukker, men ikke det sokret som findes naturligt i frugt, grøntsager og mat. Mat som hjælper kroppen med at sætte gang i reningsorganerne lidt ekstra og tager hånd om skrumpet er blandt andet citron, vetegräs, chlorella, probiotika og løse fibre.

banana island dietEt skepp kommer lastat med både frukost, lunch och middag!

LÄS MER: 5 grunde til at spise flere bananer