Nikes snabbaste sko någonsin är här! Image

Nikes hurtigste sko nogensinde er her!

Hvis du vil slå din personbästa eller bare njuta av ett helt nytt sätt att springa, är Nikes innovativa nyhet ett solklart val. Zoom Fly ligner intet du sprungit i tidligere.

Udover at Zoom Fly har et helt unikt look og vingerne kun er lavet på grund af designet, så er det ikke noget helt nyt, der döljer sig før det kølige ydre.

- I mellansulan på Zoom Fly findes en skedformad platta. Den fungerer som en hævarm, så når du kommer fram på framfoten i frånskjutet ger den en extra skjuts. De, der har testet skoen, siger, at det næsten er svært at springe langsomt, fordi den prøver dig fremad, forklarer Nils Spetz , der er produktspecialist på Nike.

Det var, da Nike sammen med nogle af verdens bedste løbere forsøgte at slå den magiske totimersgrænse for et maraton, som meget tid lades ned på at udvikle hurtige skor. Forskningen myntede ut i två nya löparskor med fart i fokus.

Zoom Fly, som nu er landet hos os på Sportamore, er en version af Zoom Vaporfly 4 % - skon som bruges til at springe et maraton under to timer. Navnet kommer af, at du bliver 4 procent hurtigere med skorna på fødderne. Teknologien i Zoom Fly er tæt, men holdbarheden og prisen er betydeligt mere fordelagtig.

Hvilken type løbesko passer til det her?

- Egentlig passer den alle løbere, skulle jeg sige. Men personer, som kommer opskatta och verkligen gilla den är löpare som vill ha en lite snabbare känsla i sin sko. Det er en let og hurtig sko, som alligevel har meget dæmpning.

Hvor let er den?

- Den er meget let. En storlek 44 väger 240 gram, vilket kan jämföras med Pegasus som väger 290-295 gram.

888411562047_002_afcbe9c3fd83425d8d28741f1f73419a.jpgHurtig som vinden i nye Nike Zoom Fly! Hos os finder du Zoom Fly til mænd i blåt og sort. For dam finns den också i blått och svart . Den anbefalede pris er 1.495 kroner.

Løberne har generelt en vis mönstring i yttersulan men på Zoom Fly er sulan næsten helt slät, som på ett par Formel 1 däck, för att få så mycket kontaktyta som möjligt med underlaget. Det er en sko gjord for snabba, långa rundor på hård asfalt, löpband eller inomhuslöparbanor. Du kan næsten mærke, hvordan skon skubber dig fremad og hjælper dig med at springe lidt fortare.

Er det en dårlig idé at bruge den her på grusveje?

- Den funkar för klassiska grusvägar som är ganska hårt packade, så länge de inte är för blöta och leriga. Men er man en person, der springer på mindre stigar og måske genar over en lille supersmal stig eller springer mer mot trail så er det her helt fel skol. Den her skon ska vara på hårda underlag.

Skon er ganska hög och går upp framtill, vilket gör att utseendet skiljer sig en hel del från klassiska modeller som Pegasus. Men det er en plade af kolfiberinficeret nylon med indbygget sulan, som er det unikke ved Zoom Fly, forklarer Nils Spetz.

- Plattan gør, at den mangler fleksibilitet, den er stenhård. Det går knap at böja skon och det är för att du ska få en hävstångseffekt. Kolfiberplattan ger det här skarpa upplyftet för att du ska få en rullning i skon.

zoom-fly-mens-running-shoe-tech-1024x1024.jpgHer kan du se, hvordan Zoom Fly er opbygget.

Må jeg have en anden størrelse, fordi den er så hård?

- Nej, det skulle jeg ikke sige. En del oplever, at den er lille i størrelsen og vil gå op i en halv størrelse, men det har mere med læsten at gøre end skon i sig, siger Nils Spetz og fortsætter:

- Den känns lite underlig när man står i den första gången för att formen är helt annorlunda, men nästan alla som sprungit några steg i skon tycker att den är så bra att det är ett skämt. At det ikke kan være så let at springe!

LÄS MER: Træningsskorna från Nike som är bäst i test

LÄS MER: Lunarlon - en blød løparnyhed fra Nike