Regnjackorna för henne som är bäst i test Image

Regnjackorna för henne som är bäst i test

Efter regn kommer solsken, eller er det tvärt om? Hur som helst kan det vara bra att inhandla en regnjacka att tackla sommarregnet i. Vi har testat fyra av säsongens regnjackor för henne.

Til høstens kolde måneder äger de flesta av oss redan något regntätt, men även under vår och sommardagar kan himlen plötsligt öppna sig. Så behøver du en tunnare regnjacka som håller dig torr. Vores testpanel har testet fire forskellige modeller. Her er resultatet.

Test af:Only, Train Raincoat

W_ONLY_Train_Raincoat_Otw_SE.png

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Finnes i färgerna: gul och rosa.

Størrelse: Liten i storlek. Hvis du ved, at du foretrækker længere ermar, eller hvis du ligger mellem to storlekar, kan du med fordel vælge den større.

Passform:Jackan fra Only lämnar inget utrymme för att ha en extra tröja under eftersom den är smal i ärmarna, men i övrigt sitter den alldeles utmärkt.

Temperatur:Varken svalare eller varmare än vad du kan förvänta dig av en regnjacka i det här materialet. Train Raincoat gør det den skal helt uden omsvep.

Længde: Testpanelet bemærker, at jakken er kortest i testen - både når det gælder længde og ryg.

Ventilationsförmåga: Riktigt bra regnjackor är väl inte direkt kända för att ha bra ventilation, men den här modellen står sig i konkurrensen med sina ventilationshål vid armhålorna. Det er altid tacksamt!

Vindtäthet: Om du ska ut i ett rejält oväder borde du kanske välja en annan modell. Onlys jacka har ingen dragkedja utan förlitar sig helt på knappar för att återsluta framtill. I øvrigt er den tät, och tack vare den höga kragen anser testpanelen att den är mer än godkänd för lite vanligt busväder.

Komfort: Materialet er aningen mindre medgørligt i den her model end i testets andre jackor, hvilket giver en lidt stelare følelse. I øvrigt er der ingen bemærkninger at gøre, og hvis du ønsker en nær pasform, er den her jackan gjuten for dig.

Design: Lysrosa er virkelig trendy lige nu! Train Raincoat er testet pænest, med store synliga fickor som ikke bare fyller en funktion utan også er en uppskattad detalj.

Sammanfattning: Trods at jackan saknar dragkedja och kanske inte riktigt tål att tas med ut i storm har den andra fördelar som väger upp. Onlys rosa guding er faktisk så pæn, at ingen skulle hæve på øjenbrynen, om du dök upp med den när det är strålande sol. Den korte model og de store, vel synliga fickorna är uppskattade inslag som gör att den passar perfekt till din vardagsoutfit - grymt för de dagar då du inte vet om det ska regna eller inte. Hvorfor skifte?

Test af:Wyte, Vendela

W_Wyte_Vendela_SE.png

Rekommenderat pris: 249 kronor.

Finnes i färgerna: ljusblå, mörkblå och vit.

Størrelse:Jackan fra Wyte er stor i modellen og du som foretrækker en kroppsnära passform borde gå ned en storlek.

Passform: Väldigt rymlig, vilket medför att det finns gott om utrymme för extrakläder under, ifall att det skulle hända att sommarkvällarna blir svalare än väntat.

Temperatur: Ikke varmere end jackan fra Only, meget eftersom den er større og dækker mere af din krop.

Lang: Lång! Om Onlys modell var testets minsting så är Wyte dess motsats. Både i ermar og övrig längd räcker den längre än sina konkurrenter.

Ventilationsförmåga: Præcis som föregående testjacka har Wytes version små lufthål vid armhålorna, vilket helt enkelt är ett uppskattat måste!

Vindtäthet: Inte ens en viskning kan ta sig in i den är jackan, som är hög i kragen, går att strama åt i ärmarna och har överlappande tygpartier vid dragkedjan. Den er helt ogenomtränglig!

Komfort: Hvis du vil have større modeller, er Vendela ikke noget for dig. Du kan bevæge dig rundt i bevægelsesfriheden, og du kan svinge dig rundt med armene under promenaden, uden at det bliver for meget.

Design: Wyte er det eneste mærke i testen, der har fået sin regnjakke og en ekstra uppsättning fickor. Smart, men trods det er designet det, som lader testpanelet aningen utilfredsställd. Når det gælder enten farve eller detaljrikedom önskas lite mer.

Sammanfattning: I rigtig regnvejr er Vendela det sikreste kort. Ved at være ekstra tiltagen på længden kan du til og med lykkes med kunstformen at sætte dig ned på blødt underlag uden at skulle bytte byxor efteråt. At luvan går at ta loss är en uppskattad detalj, liksom det extra paret fickor. Den brede model passer perfekt til de meget svalende sommarkvällarna, da du helst har en kofta på dig under jackan. Modellens eneste minus er, at designet havde kunnet være lidt roligere, men på den anden side er det ikke for dit udseende, som du køber den, uden for hvor effektivt den holder dig tør.

Test af:Didrikssons, Avon Jacket

W_Didriksons_Avon_Jacket_SE.png

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Finnes i färgerna: rosa, röd, gul och svart.

Størrelse: Passer til størrelsen. Her er der ingen behov for at tænke efter - køb den størrelse, som du normalt bruger.

Passform: Neutral pasform som varken smiter åt eller upplevs för bylsig. Jackan har en noget kjolformet underdel, som svinger ud fra kroppen som en klokkekolbe. Perfekt til dem med timglasformede figurer.

Temperatur: Intet ud over det sædvanlige, hverken når det gælder om at blive for kold eller for varm. Avon jacket gør præcis det, som forventes af den.

Længde: Didrikssons model er betydeligt kortere end modellen fra Wyte, men betydeligt længere end den fra Only. Den gyllene middelvej måske?

Ventilationsförmåga: Avon-jakken har ventilationsfickor på ryggen, som du kan komme til at blive tacksam for i de vår- og sommarregn som ibland kan upplevas som kvava.

Vindtäthet: När det gäller vindtäthet så får jackan något sämre betyg än till exempel Wytes modell, mycket på grund av en låg halslinning utan krage. Under kvalmiga regndagar kan det bli en uppskattad detalj, men om vinden tilltar finns en viss risk för att den letar sig in vid halsen.

Design: Det er helt fint, at våga stick ut lite och Avon jacket kommer i tre olika färgglada utföranden! Trods det, at den lave krave risikerer at blive opraktisk, er den også et pænt touch, som testpanelet gillar.

Sammanfattning: Jackan fra Didriksson gør præcis det, som testpanelet forventer sig og ønsker af en regnjakke, uden at overraske, når det gælder størrelse, ventilationsförmåga eller varme. Når det derimod kommer til designet, findes der desto mere at blive overrasket af. Både i farve og form adskiller den sig fra testets andre, ødmjuka modeller og hvad kan du mer tänkas vilja ha en regnig dag än något färgglatt att pigga upp med? Testpanelet vil også dele et ekstra plus ud for at ydermaterialet desuden er frit fra miljøfarligt PFC!

Test af:Whistler, Penhurst Jacket

W_Whistler_Penhurst_Jacket_SE.png

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Finnes i färgerna: ljusrosa, mörkrosa, blå, grå och gul.

Størrelse: Passer til størrelsen.

Passform: Noget stram pasform, framförallt längst ned. Hvis du har brede hofter, bør du måske vælge en anden model eller gå op i en størrelse.

Temperatur:Whistlers jacka er ganske sval tack vare en kort model, men også gennem ekstra ventilationsfickor baktill.

Længde:Jackan når over rumpan, men er ikke jättelång. Du bør ikke forsøge dig med at sidde ned på blødt underlag. Til forskel fra Wytes model kommer Whistlers jacka ikke til at kunne redde dig da!

Ventilationsförmåga: Stora ventilationsfickor på övre delen av ryggen släpper in luft, utan att jackan upplevs som dragig. Testpanelet bemærker, at intet mere findes at ønska på den fronten!

Vindtäthet: Jackan försluts med både dragkedja och ett överlappande parti med knappar som effektivt hindrar luft från att sippra in. Kragen er også noget højere, end hvad den er på både Didrikssons og Onlys modeller.

Komfort:Superskøn! Materialet er testets blødeste og mest följsamma. Der er ingen obekväma sømme og pasformen er tilstrækkeligt ledig ved armhålorna til at du skal få fri rörelseförmåga.

Design: Jackan fra Whistler kommer i flere forskellige farver, som alle giver et smalt og lugnande intryck. Testpanelet vil også give et ekstra plus til de mennesker, der har en indbygget skærm til at beskytte ansigtet mod regn. Meget uppskattat!

Sammanfattning: Trods mange gode egenskaber er det absolut bedst med jackan, fordi den er så blød og følgersam. Materialet er klart mere medgørligt end konkurrenternes, og det gør næsten intet, at den sidder kropsnært omkring höfterna - det findes intet, som skaver eller gør ont. Når det gælder designet, så er Whistler jacka betydligt mer modern än till exempel Only och Didriksons modeller. Trods det er den lyse, mjuka färgen väldigt tilltalande. Det er også værd at bemærke, at jackan er helt fri fra ftalater.

LÄS MER: Svar på dine spørgsmål om flourkarbon

SHOPPA HÄR: Regnjackor til hende

SHOPPA HÄR: Regnkläder för hela familjen