Test: Bästa byxan för din vandring Image

Test: Bedste byxan til din vandring

Skal du ud og vandre i sommer? Vi hjælper dig med at finde den rigtige vandringsbyxa, så du får det meste af dit kommende eventyr.

Vandringsbyxor til hende (scrolla ned for ham)

Bergans of Norway Moa Lady PantSe-Moa Lady Pants.jpg

Märke: Bergans of Norway

Model: Moa Lady Pant

Rekommenderat pris: 999 kronor

Testpanelet siger:

Et par superskønne byxor i softshell-materiale, som er både vind- og vandafvisende. De ventilerar bra och torkar snabbt om du blir fuktig men det som utmärker de här byxorna är stretchen. Den høje andel elastan gør, at du kan klæde dig, bøje dig ned og røre dig frit uden nogle som helst problemer.

- Jeg kan godt lide, at de er luftige, og jeg kan ikke lide, at de er så elastiske. Det er en af de stretchigaste byxorna jeg har testet - sjukt sköna! säger en testare.

Storleksmässigt är de normala, men passformen upplevs som något osmickrande baktill eftersom modellen är så pass rak. Den beiga färgen känns dessutom lite för safariaktig.

- Det er en ganske ren model, hvilket jeg godt kan lide, men det er synd, at der ikke findes nogle bagfickor. I övrigt upplever jag dem som praktiska och perfekta för en sommarvandring, säger en testare.

Pluspoäng för att sidofickorna är försedda med dragkedjor och att det finns en extra ficka (också med dragkejda) på höger lår.

Hvis du har lyst til et par Moa Lady Pant, som også findes i sort, fra Bergans of Norway finder du dem her.

Houdini MTM Liquid Rock PantsSE-MTM Liquid Rock Pants.jpg

Mærke: Houdini

Model: MTM Liquid Rock Pants

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Testpanelet siger:

Det bløde, strækbare materiale gør de her byxorna ekstremt bekväma og sköna att röra sig i. Eftersom de är så lätta känns det knappt som att du har på dig några byxor. Trods den lette fornemmelse får de en del vind og er slitstarka.

- En lille vandringsbyxor, som er præcis og praktisk med to bakfickor og to sidofickor med dragkedjor. Det er et fantastisk design, som ikke er "for meget", siger en testperson.

Byxan er noget rummelig i størrelsen. Det er en hel del plats kvar i midjan och de är relativt lösa i rumpan, men det är inget som stör.

- Jeg kan godt lide, at byxorna er rummelige, hvor det kræver mere plads, som over rumpan og låren. De har også en forbøjet knude, som gør det ekstra smidigt at bøje og røre sig, siger en testperson.

Det stilrene design gør, at du kan have dem også uden for vandringsleden uden at skamme dig. De er desuden rigtig smidiga at have med sig på en længere vandring, da de er ekstremt lette og knappt tar någon plats alls i väskan.

MTM Liquid Rock Pants fra Houdini finder du her.

Haglöfs Mid III Flex Q PantSE-Mid II Flex Q Pant.jpg

Mærke: Haglöfs

Model: Mid III Flex Q Pant

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Testpanelet siger:

En slitstark, vattenavstötande byxa med fyrvägsstretch som är lite varmare än övriga byxor i testet. De er ikke lige så stretchiga og har en styvare känsla, men er definitivt stretchiga nog for at kunne röra sig helt obehindrat.

- Byxorna från Haglöfs påminner lite om täckbyxor men är betydligt stretchigare och mjukare. En detalje, som jeg tænkte på, er resåren i midjan. Det positive er, at du ikke får nogen glipa bak, men den ger en lite barnsligare känsla, säger en testare.(Byxor for barn hittar du HÄR! Reds. Anm.)

Plus for två handfickor, en bakficka med blixtlås samt två blixtförsedda lårfickor där den högra har en särskild ficka för mobilen.

- Jeg uppskattade att de kan göras vidare med hjälp av en dragkedja på varje vad, vilket är bra om man vill ha på sig ett par grövre kängor.

Storleken är helt normal men det finns öglor i midjan för den som vill sätta i ett skärp och dra åt dem lite extra.

Mid III Flex Q Pant fra Haglöfs findes her.

Vandringsbyxor til ham

Houdini M's Action Twill PantsSE-M's Action Twill Pants.jpg

Mærke: Houdini

Model: M's Action Twill Pants

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Testpanelet siger:

Vandringsbyxor i et design, der minder lidt om et par almindelige byxor - og de føles næsten som et par jeans mod huden.

- Hvis du leder efter et par funktionsbyxor, som ikke er for "eventyrliga" i stilen, er det her ret værd. Men de ger inte riktigt den fartiga och praktiska känslan jag letar efter i ett par vandringsbyxor, säger en testare.

Det findes en grenkil som gør at det bliver en hel del overblivet tyg i det område. Testpanelen gillade inte den detaljen, även om det gav ökad rörelsefrihet och god luftgenomströmning.

- Riktigt sköna och stretchiga byxor som är smidiga att röra sig. De andas bra och torkar snabbt om du blir fuktig, säger en testperson.

Byxorna har en knappjustering i benslutet så at de kan sidde ordentligt rundt skon. Andre detaljer, der er værd at nævne, er de to, dyba bakfickorna samt to handfickor, hvoraf den høje har en lille myntficka med blixtlås.

M's Action Twill Pants fra Houdini kan du klikke hjem her.

Haglöfs Breccia Lite PantSE-Breccia Life Pant.jpg

Mærke: Haglöfs

Model: Breccia Lite Pant

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Testpanelet siger:

Det, der kendetegner de her byxorna, er framför allt den stilrena designen i en fin blå färg, samt att de är väldigt tighta.

- Jeg er ret lille til min størrelse, men de sad alligevel stramt på mig, så jeg absolut skulle anbefale dig at gå op i en størrelse. Udover det har dem en utrolig flot pasform, siger en testare.

Det findes et kardborrebånd i linningen, som du kan trække til og softshell-materialet er meget strækbart, så det er intet problem at gå op i en størrelse.

- Jeg kan godt lide, at de tre fingre stadig føles udtænkte, men eftersom størrelsen er så stram, får du ikke plads med jättemycket i dem, hvilket også påvirker känslan, siger en testare.

Designmässigt är de här byxorna riktiga favoriter och den cleana looken gör att du kan ha på dig dem till mer än bara vandring. Et andet plus er det lette materiale, som gør dem udmærkede at tage med på rejsen. En bedre storlekstilpasning var blevet en fuldträff.

Breccia Lite Pant fra Haglöfs finder du her.

Bergans of Norway Moa Pant SE-Moa Pants.jpg

Märke: Bergans of Norway

Model: Moa Pant

Rekommenderat pris: 999 kronor

Testpanelet siger:

Ett par vandringsbyxor i en tidløs model som fungerer til det meste og kan bäras i stan utan problem. Passformen er ganska tight, särskilt vid låren, så det är kanske inte en byxa för dig med bitiga hockeylår.

- De er normale i størrelsen, men noget lange i benene, fordi modellen er så smal. Tyget er ikke heller jättestretchigt vid ankeln, säger en testperson.

Designet er ret enkelt - på en flot måde. Der er en del detaljer og et gennemtænkt antal knapper, men der er også en lille flig af en ramme, som man kan bruge til at fylde kartoner eller lignende med.

- Jeg synes, at de føles lidt minimalistiske i deres design, og de har ikke fået for meget. Snygga, enkla och praktiska vandringsbyxor, säger en testperson.

Den sorte farve har en positiv effekt, fordi det lette materiale gør det nemt at pakke med byxerne i ryggen.

Moa Pant fra Bergans of Norway finder du her .

Psst! Var du på jagt efter et par byxor fra Lundhags? De er ikke med i testen, men vi har et stort udbud af Lundhags-byxor som du finder HÄR.

LÄS MER: Guide: Vælg rigtigt vandringskor

LÄS MER: 3 tips inför vandringsturen