Test: Bästa kompressionsstrumporna för löpning Image

Test: Bedste kompressionsstøvler til løb

Kramper, spændinger og stel i vaderne er almindeligt blandede. Kender du igen dig? Test et par kompressionsstød! De her er bedst i test.

Få det allernyeste! Her er 2020's test af kompressionsstrømper.

Det allervigtigste, når du køber kompressionspumper, er at tænke på størrelsen. En kompressionspumpe må absolut ikke sidde for løst - så tapper den hele sin poäng. Med ret størrelse kan en bra kompressionsstrumpa däremot hjälpa dig att återhämta dig snabbare. De kan også lindra muskelstelhet och öka blodflödet. Sportamores rutinerede testpanel har sprunget i fem af sæsonens bedste kompressionstryk. Så her syntes de om størrelsen, kompressionsgraden og ventilationsformågan! Alle strumpor er unisex og funkar lika bra för herr som för dam.

Running Mid Compression, Seger

seger

Rekommenderat pris: 299 kronor.

Størrelse: Ligesom almindelige strumpor så kommer kompressionsstrumporna fra Seger med ett spann av storlekar, (till exempel på 43 till 45). Hvis du ligger mellem to spænd, bør du vælge den mindre model. En kompressionsstrømpe skal sidde stramt, og eftersom Running Mid Compression er lidt stor i størrelsen, kan det være godt at kika lidt ekstra i storleksguiden.

Høj: Det her er en høj kompressionsstump, som rækker hele vejen op langs vaden. Hvis du er lidt træt, kommer den til at sidde som en smæk.

Tjocklek:Running Mid Compression er en tyk trøje til mange andre kompressionsstrømper. Se derfor til at have ret størrelse i dine løparskor, så at det ikke bliver for trångt der i.

Temperatur og fugttransport: Temperaturmässigt presterade de här kompressionsstrumporna väldigt bra. Ved tårn og hals er der luftige paneler, som ventilerer og holder dig sval, når du springer.

Komfort: Runt vaderna sitter Running Mid Compression tight og ger en spänstig känsla. Det sammen med de tacksamma ventilerna giver de her strumporna bra poäng för komfort, men trots det gör de sämst ifrån sig i testet. I kontrast kammar hela två andra par hem full poäng för sin bekvämlighet.

Kompression:Bland strumpor i den här genren är den här modellen från Seger en sorts gyllene medelväg, som inte är ett extremfall i någon riktning. De komprimerer præcist, som de skal, men ikke särkilt mycket mer.

Sammanfattning:Running Mid Compression fra Seger er et prisvärt val som ger dig lite extra tryck i steget under svettiga löparpass. Tack vare smarta paneler vid tå och häl så ventilerar strumpan bra, trots ett relativt tjockt tyg. Running Mid Compression bliver aldrig for varm, og det bløde materiale transporterer væk fra kroppen, så du slipper for at få skoskav. Testpanelet vil også dele et ekstra plus ud for at strumpan smalnar af ordentligt strax ovanför ankeln. Den lille finesse gør, at de får en bra pasform og sidder, hvor de skal, når du springer.

OTC kompressionsstrømpe, Adidas

adidas

Rekommenderat pris: 249 kronor.

Størrelse: OTC Compression Sock er lite stora i storlek, men inte riktigt lika stora som Running Mid Compression ovan. Vælg den størrelse, du plejer at have. Hvis du balancerer mellem to størrelser, anbefaler testpanelet, at du klikker på den mindre.

Höjd: Det her er et par middelhøje kompressionsstrømme, som dækker hele vaden. Du som er af meddellängd behöver inte bekymmra dig över att behöva vika ned dem.

Tjocklek:Tyget i de her strumporna från Adidas är väldigt tjockt och klart tjockast i testet. Hvis du er en af de mange, der forsøger at få en benhinnebetændelse, er det perfekt. Den ekstra lilla varme, som OTC Compression Sock initialt giver, kan gøre meget for, at du skal komme i gang på rette måde!

Temperatur og fugttransport: Til en begyndelse giver tygets tjocklek lidt ekstra varme, men når du väl kommit igång är det inget som märks. I stället håller de bra temperatur och transporterar bort fukten precis som de ska, så att du slipper få skavsår.

Komfort: Der er god kvalitet i materialet i de her kompressionsstrømper, og hvis de er bløde og tørre efter brug, er de også meget bløde og skøre. For den egenskapen får de faktiskt hela tio poäng av tio möjliga.

Kompression: Adidas-paret giver middelhård kompression, hvilket er bekvemt på den måde, at de ikke giver blodstop, men det er heller ikke sådan, at de sidder så pass løst, at de tappar funktionen.

Sammanfattning:I sit design påminner OTC Compression Sock från Adidas mycket om vanliga fotbollsstrumpor - oavsett vilket ungdomslag du spelat i så ringer det säkert en klocka vid den beskrivningen. Ud over det findes de heller ikke at få i andre farver end sort og hvidt, hvilket føles lidt godt fantasiløst af Adidas. Fukttransporten og materialets ventilationsförmåga er de främsta egenskaperna, men även den behagliga kompressionen är ett plus. Det her er en meget lagom kompressionsstrumpa, som passer dig som måske ikke har testet at springa med kompressionsstrumpor förut.

KompressionSuperior, Gococo

gococo superior

Anbefalet pris: 359 kroner.

Størrelse: Den første kompressionsstrumpan fra Gococo i det her testet er true to size, så at du med lethed kan købe den størrelse, som du plejer at have.

Høj: Compression Superior er meget høj og strækker sig så langt op på vaden, at du desværre kan komme til at få problemer, hvis du er under medellængde. I så fald kan det måske være bra at kika på en annan strumpa, men er du over medellängd så er det här rätt för dig.

Tjocklek:Kompressionsstrumporna från Gococo är betydligt tunnare än de ovan, vilket testpanelen gillar. På så vis slipper du oroa dig over om de skal få plads i skorna eller ej.

Temperatur og fugttransport: Tack vare det minimalistiska materialet så håller de här strumporna dig både sval och fräsch, oavsett hur intensiv din löprunda blir.

Komfort: Fuld potion! En stump kan ikke sidde bedre end så her. Eftersom både ventilerer bra, holder dine fødder torra og sidder som en smæk, så er Compressions Superior supersköna. Materialet er desuden både blødt og glat.

Kompression:Det her er de strumper i testen med mest kompression, perfekt til dig som måske har problemer med strækninger, gubbvad eller andre overbelastningsskader. I Compression Superior får du præcis den støtte, som du vil have.

Sammanfattning:Testpanelen har bara bra saker att säga om de här kompressionsstrumporna. De er både bra gällande kompressionen och sköna som strumpor. De sidder ordentligt på foden og holder vaden i et järngrepp medan du springer. Ved strumpornas linning findes små silikonpluppar som gør at de sidder præcist hvor de skal og i øvrigt er materialet väldigt lent och skönt. At Compression Superior fra Gococo kommer i hele fem forskellige farver skader ikke heller. Trods en relativt stor prislapp så er de hver krone værd. Hvis du tidligere har testet en model med mindre kompression, så er det her dit selvklare næste skridt.

Kompressionsstrømpe, Craft

craft

Rekommenderat pris: 299 kronor.

Størrelse: De her strumporna från Craft är liksom Running Mid Compression från Seger aningen stora i storlek, så tvekar du gällande storlek bör du ta den mindre.

Høj: Compressions Sock sitter högt upp på din vad precis som de ska, strax under knät på dig som är medellängd.

Tjocklek:De her kompressionsstrømper er fremstillet i et tunt materiale, som påminner mycket om det som Gococo använt sig av. Det er skønt om det værste du ved er når strumporna korvar sig i skorna.

Temperatur og fugttransport: På grund af materialets tunnhed er det her også et meget svalt par strømper, og da tyget desuden ser ud til at dine fødder holder torra, så får Compression Sock fra Craft høje point.

Komfort: Når det sedan gäller komforten tilldelas Craft nästan lika bra betyg som Gococo, men bara nästan. Strumporna sitter fast när du springer, korvar sig inte och ger inga skavsår. De saknar däremot de små siliconpluppar som Gococo stoltserar med, vilket gör att de inte riktigt kommer upp i Compressions Superiors nivå.

Kompression: Det her er ikke den stump, som du skal købe, hvis du har direkte problemer med vaderne. Det er ikke jättemycket kompression i modellen fra Craft, som bara får en femma i betyg för det. De gør sig derimod bedre til en stillasittande dag på kontoret eller for lange flyrejser.

Sammanfattning:För vissa i testpanelen blev det här som en nyfunnen kärlek, medan andra gärna hade känt lite mer kompression. Compression Sock fra Craft er i stort meget smukt og funktionsmateriale, som de er fremstillet i gør bra ifrån sig. Ingenting skaver, de sidder hvor de skal og samtidig føler du dig hverken fuktig eller for varm - ikke ens under de svettiga intervallpassen. Men det her er også en god måde at spille på, som aldrig er blevet testet før.

Kompression,Gococo

Gococo compression calf sleeves

Rekommenderat pris: 269 kronor.

Størrelse: De her kompressionsstrumporna är också de aningen stora i storlekarna, det tycker till och med de testare som låg i överkant av storleksspannet. Kika derfor på en størrelse mindre end hvad du brukar ha.

Höjd: Til forskel fra de to foregående strumporna så er Compression fra Gococo ikke særligt høje, uden snarere i stil med OTC Compression Sock fra Adidas. Hvis du er overvægtig, kan det være rart at vælge et andet mærke.

Tjocklek:Trods at materialet i både den tidligere Gococo-strumpan og strumpan fra Craft var relativt tunt, så er de her endnu en snäpp tunnare.

Temperatur & fugttransport: Den her anden strumpan fra Gococo har taktile paneler af mesh på både undersiden og siderne af foden. Det gør, at den både holder dig behageligt sval og skonar dig fra fugt.

Komfort: Trods at anlægget er stort, sidder det præcist, som det skal, når du rammer rigtigt, og meshpanelerne modvirker fugt på en effektiv måde. Da materialet desuden føles smidigt og lent mod huden, får det en stærk fornemmelse af komfort.

Kompression:Kompression fraGococo komprimerer omtrent lige så meget som strumporna fra Craft gør. Det er en aning for lidt, ifølge vissa i testpanelen, mens andre er helt til freds.

Sammanfattning:I den her testgruppe er de to sidste forældre de, der komprimerer allermindst. Trods det så er kompressionen så pass god at Compression fra Gococo ger en tacksam hjälp i steget när du löptränar. Compression gør sig også meget forsinket på en almindelig stille arbejdsdag, dagen efter et træningspas. Testpanelen vil også uppmärksamma oss på att de många valmöjligheterna vad gäller färg finns att finna i också den här strumpan från Gococo. Uanset om du vil sticka ut i spåret eller hellre smälter in så finns det en som passar dig och din stil.

LÄS MER: Derfor skal du springa i kompressionskläder

SHOPPA HÄR: Alla Sportamores kompressionsstrumpor