Behåll träningsmotivationen under semestern Image

Behold træningsmotivationen under semestern

Mange har svært ved at finde inspiration til at træne på semestern. Lær dig pt:ns bedste knep!

Under semestern har många svårt att få tillgång till gym och gruppträning - kanske packar ni väskan för att hänga på landet, reser utomlands eller så tvingas du vara kreativ hemma eftersom ditt gym drar ner på antalet pass. Uanset kan det her med motivation kännas lite lurigt. Her er pt:ns bedste knep for at holde igång under semestern.

SHOPPA HÄR: Gummibånd og træningsredskaber

Hvad er den største udfordring med at træne på semestern?

- Jeg tror, at den største udfordring er at få det til at blive bedre. Gruppass eller gym er til viss del lättare, eftersom det är ett färdigt pass och finns maskiner som gör det enkelt att gå från en till nästa. Tar man bort det måste du vara kreativ själv och då blir det lätt tråkigt eller svårt, säger Mattias Egnell, pt på Friskis och Svettis i Sollentuna, Stockholm.

Hvordan kan jeg tænke for at det skal blive af?

- Det er altid godt at flytte væk fra kravene. Træna något som du tycker är kul, och var inte rädd för att sno idéer till övningar eller ta färdiga träningsprogram. Men tænk også på at vælge øvelser, hvor du bruger hele kroppen. Grundrörelserna som vår kropp behöver är enkla - fälla, tippa och rotera, säger Mattias Egnell och fortsätter:

- Hvis du vil have grise, styrke og få bedre holdbarhed, kan du ikke bare køre favoritøvelserne. Så bliver det let for meget bryst og mage.

Hvor ofte skal jeg træne?

- Det beror helt og holdet på din træningsbakgrund. Men tænk på, at hvis du bytter træningsformat, kan det være godt at gå ud lidt lugnt. Noget, der let hænder på semestern, når du ikke har adgang til gym, er, at du begynder at springe meget på kort tid. Så risikerer du at overbelasta til eksempel fötter og knän. Tænk på variation om du tar dig an något nytt.

crab walkCrabwalk eller "monstergång" som det også kaldes er en ruskigt bra övning för rumpa och lår. Vil du have flere tips? Häng med hit!

Hvordan træner jeg uden gymmets frie vikter og maskiner?

- Hvis du har en bænk eller en stor sten, så kan du bruge den og komme langt. Annars er gummiband i forskellige storlekar altid bra, eller om du fyller upp vattenflaskor och tejpar ihop så kan det bli en ganska tung vikt, utan att du behöver skivstången.

Og hvis jeg ikke har gummiband hjemme?

- Det er intet problem med egen kropsvægt heller. I alle øvelser, hvor vi arbejder med egen kropsvægt og frie vikter, så får vi med hele kroppen på en måde, som vi ikke gør i en maskine. I en maskine sidder vi ofte ned, slapper af, glemmer balancen, holder og at spænde magen. I kroppsviktsträning får du med flere muskelgrupper, også om du ikke mærker det.

Så til tiotusenkronorsfrågan - hvordan bevarer jeg motivationen?

- Det er vigtigt at bestemme dig for dag og tid, så du har et træningsskema og bevarer dine rutiner. Annars bliver det let: "jeg gør det sen". Motivationen får dig også på købssiden, når du vel er i gang. Vi bliver både glade og grådige af træning, samt at det bliver lettere at fortsætte, siger Mattias Egnell og tilägger:

- Det hjælper altid, at du har et hurtigt træningsprogram for dagen, før du sætter i gang, så du ved, hvad du skal gøre og slipper for at være kreativ i stunden. Har du svært ved selv at bestemme, kan du skrive ned øvelserne på papir og sen dra lott. Da bliver det lidt som at gå på pass i og med at du ikke selv bestemmer, vilket blir lite mer kravlöst.

SHOPPA HÄR: Gummibånd og træningsredskap

LÄS MER: Tre färdiga träningsprogram, redo att packas ned för semestern!