Välj rätt yogamatta Image

Vælg den rigtige yogamaskine

Hvilket materiale? Hvilken tykkelse? Og hvorfor varierer prisen så meget? Her er tipsen, der gør det muligt at købe en ny yogamatta lidt lettere.

At købe den perfekte yogamattan er knap så enkelt. På nettet kan du ikke mærke på dem og i butikken ligger de hoprullade og inplastade. Netop derfor har vi gjort dit liv lidt enklere. Vi har spurgt en ekspert om, hvad man skal tænke på, når det er tid til at lave et nyt yogaunderlag.

Har du nogle tips om, hvad jeg skal tænke på, når jeg køber ny yogamatta?

- Hvad du skal bruge den til at styre hvilken matta du skal vælge. Skal du gå på yoga? I så fald, hvilken type yoga? Det vigtigste er så, at du køber en med bra grepp som har fäste åt sidorna. Eller skal du have den som underlag, når du træner med egen kropsvægt og gør til eksempel armhævninger og situps? I så fald skal du have en anden type matta, som er lidt tykkare, siger Mikael Lotsengård, produktchef på Casall.

Casalls yogamattor varierer i tykkelse mellem tre og ti millimeter. Hvem skal købe en tunnel, og hvem skal købe en tyk?

- Det har ikke bare været svært at gøre med tykkelse, men også med densitet. Er den for svampig og blød kommer du ned mod gulvet fast mattan er tjock, men om det er positivt eller ikke beror lidt på tycke och smak. Hvis du bare skal købe en eneste yogamåtte, anbefaler jeg vores positionsmåtte, som er på fire millimeter, det er den, der sælger mest. Den er forholdvis tunn men ger bra skydd mot underlaget. En all round-matta som de fleste bliver tilfredse med.

Om jeg vil have en tunn matta då?

- Hvis du har lidt mere følelse og kontakt med underlaget, kan du vælge vores tremillimetersmatta. Der har du rigtig god kontakt med underlaget, og det hjælper dig med at fæstes og greppes. Jeg liker vårens nyheter som har schysst design og print som er nytt.

Den tykkeste variant da?

- Træningsmåtter er så tykke, at du kan stå på hænder og trille ned uden at gøre illa dig. Den har en meget høj densitet og beskytter meget mod gulvet.

Hvad skal jeg vælge, hvis jeg vil dyrke hot yoga?

- En yogamåde med et lille hul, som slipper væsken ud og lader sveden springe mellem hænderne. Den har en fantastisk struktur og bedre greb, end hvis du lægger en hånddug over mattaen.

casall
Mattorna passar både till yoga och till träning, beroende på tjocklek och densitet.

Hvad er en almindelig fejldag, når man køber yogamatta?

- At man falder for pris. Flere gange om året ringer folk ind og spørger og en og anden er gråtfärdig for at de købte noget til en bra pris, men som sedan är hal och inte ger rätt fäste. Vælg aldrig noget til den absolut billigste pris eller som er fremstillet i PVC, men vælg en lidt dyrere variant som gerne er gjort af til eksempel TPE eller naturgummi. De billigste varianter kan du gøre stillasittande yoga og vissa styrkeövningar på, men inga tuffa positioner och de är heller inte snälla mot naturen.

Hvad siger du om mattor i til eksempel bomull eller ull?

- Yogamattor i tyg har en ganska liten målgrupp, antagligen för att funktionen inte är så bra. TPE er min anbefaling af materiale, men vælg ikke billigaste, hala varianten. For også TPE kan blive halt, afhængigt af hvordan det presses, hvilke densiteter og strukturer man vælger for at skabe forskellige greb.

Alla Casalls yogamattor hittar du HÄR.


LÄS MER: De største yogaguider i 2016