Vanligaste misstagen du gör på gymmet Image

De mest almindelige fejl, du gør i fitnesscentret

Tror du, at du har stenkoll på øvelserne på gymmet? Så tro om igen! Her får du hjælp til at få din gymrutin.

Det er faktisk helt menneskeligt at gøre lidt ondt da og da, og de allerfleste gør det ofte. Det er godt at lære sig af de fejl, du gør, men hvorfor ikke begynde med at lære sig af andre?

- Den mest almindelige fejl, du begår i opvarmningsrummet, er, at du afslutter din opvarmning og synes, at du er klar, så længe du har fået op flåset. Men bare for at du har fået op flåset så betyder det ikke at kroppen er varm, fortæller Friskis og Svettis PT Mattias Egnell og fortsætter:

- Hvis du har planlagt din træning, så du ved, at du skal køre til eksempel marklyft, kan du derfor kompleta uppvärmningsmaskinen med at køre en väldigt lätt uppvärmningsövning. Good mornings eller marklyft med trästav istället för skivstång är bra exempel.

Hvilken fejldag gør jeg, når jeg træner underkropp?

- En almindelig fejltagelse, som mange gør, når de kører underkropp og ben er, at de ikke rigtigt tager i. Mange gange er du stærkere og orkar mere end hvad du tror. Underkroppen består af väldigt stora muskler, vilket gör att den skiljer sig lite från andra delar av kroppen. Derfor kan du lægge mere vægt på, hvad du sandsynligvis ved om. Så længe du er skadefri og ved, hvordan du skal gøre, rent teknisk, så er det bare at køre.

Hvordan taber jeg mig sandsynligvis, når jeg kører overkropp?

- Når det gælder overkropp, så tror jeg, at en almindelig fejltagelse er, at du kører lidt for meget af enten fram eller baksida, men förmodligen framsida. Kroppen krummer naturligt, når du sidder ned meget, til eksempel i skolen eller på jobbet. Som de flestas hverdag ser ud, er det derfor rygmusklerne, som du har størst behov for at styrke. Trods det bliver mange ivriga i sin jakt på stora biceps eller snygga bröstmuskler. Ryggen er meget kraftig og central for din hverdag.

Hvad er en almindelig fejl, som mange gør, når de strækker ud?

- Når vi snackar stretching så er det ikke helt ovanligt at du faktiskt blir lite mer allsidig än vad du egentligen behöver vara. Alle er ikke i behov af at gå igennem hver muskelgruppe i hele kroppen - for vissa räcker det med att bara stretcha ut de ställen där du faktiskt är stel. En almindelig fejltagelse er, at du egentlig har lidt for dårlig koll og faktisk ikke ved, hvor dit behov er som størst, siger Mattias Engell og afslutter:

- Det bedste råd jeg kan give for at motverka det är att gå till någon som kan hjälpa dig att ta reda på vad just du behöver, kanske en PT eller en naprapat.


LÄS MER: Bunkra upp och ta vara på kalorierna

LÄS MER: Find den rigtige pulsklocka til din aktivitet

SHOPPA HÄR: Træningsredskaber og udstyr