Vårens stora löparskotest för kvinnor 2017 Image

Vårens store løparskotest for kvinder 2017

Du finder vores store løparskotest for mænd 2017 her!

Med et par riktigt bra löparskor blir dina rundor både lättare och roligare. Vi har testet 12 af de lækreste modeller, så du kan finde den rigtige til dig og dit løb.

SE-översiktsbild-dam.jpgHer ser du en smidig oversigt over alle de 12 løbere, som er med i testen. Scroll ned for en mere detaljeret beskrivelse af hver model.

Test af: Mizuno Wave Inspire 13SE-wave-inspire-13.jpg

Märke: Mizuno

Model: Wave Inspire 13

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Type af løbesko: Stabila

Drop: 12 mm

Sammanfattning: Støddæmpning og følgesamma

Testpanelet siger:

Lad ikke den noget daterede designen lura dig: Mizunos lette storsælgere har en dämpning och passform över förväntan.

- De er både mjuka och följsamma i löpsteget. Jeg synes, at jeg kan mærke en ekstra god støddæmpning i billedet. Man kan næsten føle en blød fornemmelse, uden at den forstyrrer eller kompromitterer stabiliteten, siger en testare.

Skon passar olika underlag, har en stabil men snabb känsla och andas riktigt bra. Også om designen ikke rigtig fylder testpanelet i smaken, får skosnörena pluspoäng. De er ikke lige så stumme som mange andre skosnuder, men har en vis fleksibilitet i sig.

- Selv om du har snørret på skorna lidt for hårt känns de mjuka och följsamma, säger en testperson.

Mizuno Wave Inspire 13 finder du her.

Test av: Adidas Ultra BoostSE-ultra-boost.jpg

Märke: Adidas

Model: Ultra Boost

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Type af løbesko: Neutrala

Drop: 10 mm

Sammanfattning: Fantastisk støddæmpning

Testpanelet siger:

Grym löpkänsla och passform på snygga Ultra Boost från Adidas som ger ordentligt med stötdämpning.

- Det er svært ikke at blive tilfreds med den her skon. Den passer til de fleste underlag og fungerer perfekt på både skov, grusvej og asfalt, siger en testperson.

Det bløde og följsamma Primeknit-materiale gør, at skon sidder meget skönt på foten genom hela löpsteget. Dæmpningen er super, og det føles, som om du får et ekstra spark, hver gang du træder væk. Storleksmässigt kan du eventuellt gå upp en halv storlek för extra komfort.

- Jeg gik op fra en 38 til en 38 1/3 for at de ikke skulle kännas for tighta under löpningen och det blev helt perfekt! siger en tjej i testpanelen.

Hvis du er interesseret i et par Ultra Boost fra Adidas, finder du dem her.

Test af: Ny Balance Fresh Foam 1080 V 7SE-fresh-foam-1080.jpg

Märke: New Balance

Model: Fresh Foam 1080 v7

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Drop: 8 mm

Type af løbesko: Neutral

Sammanfattning: Stabil og superskøn

Testpanelet siger:

Et par rigtig sköna løparskor i snygg design som känns stabila och sitter bra runt foten. Skon ser ganska bred och lite klumpig ut vid första anblick, men det är i själva verket sulan som är lite tjockare och sticker ut.

- Superskønt skum, som virkelig giver en blød dæmpning, når du springer. Mehstyget på ovandelen gör att den andas bra och skon fäste utmäkrt på både asfalt och skogsvägar, säger en testare.

Den sockkliknande innerskon gör dem väldigt bekväma. Men eftersom det er et par løbesko, der kræver lidt ekstra plads, så anbefaler testpanelet at gå op i en halv størrelse for mest mulig komfort.

Fresh Foam fra New Balance finder du her.

Test af: Saucony Kinvara 8SE-kinvara-8.jpg

Märke: Saucony

Model: Kinvara 8

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Drop: 4 mm

Type af løbesko: Neutrala

Sammanfattning: Naturlig löpkänsla med god ventilation

Testpanelet siger:

Det lave fald på 4 mm giver en naturlig løbegang. Skorna känns mycket lätta och sköna när du är ute och springer, både under korta och långa rundor.

- Sköna skor som andas bra! Fötterna känns inte svettiga ens under ett längre löppass, säger en tjej i testpanelen.

Skorna fäster bra på olika typer av underlag och är varken stora eller små i storleken. Lagom mycket stötdämpning och fjädring gör den här modellen till en bra sko för dig som vill ha en pålitlig trotjänare som håller i många säsonger.

Kinvara 8 fra Saucony finder du her.

Test af: Under Armour Speedform Gemini 3SE-speedform-gemini-3.jpg

Märke: Under Armour

Model: Speedform Gemini 3

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Drop: 8 mm

Type af løbesko: Neutrala

Sammanfattning: Superskor i cool design

Testpanelet siger:

Neutral løbesko som passer både til korte og lange løbere tack vare bra dämpning. Den er väldigt lätt och mjuk, vilket får dig att pusha på lite extra utan problem.

- Skon sitter som gjuten redan vid första användningen. Det er let og behageligt at have på sig, også hvis man skal gå i 2-3 gange, før sundhedspersonalet er klar. De første rundorna kan den strama lite runt hälen men det går som sagt över snabbt, säger en testare.

Det minimalistiske design får et stort plus, fordi de er så neutrale, at de også går at bruge som sneakers.

- Sammenfattningsvis er det et par superskor som er sköna at springa i, men som också fungerar som snygga sneakers, säger en testare.

Speedform Gemini 3 fra Under Armour finder du her .

Test af: Salomon S-Lab Sense 6 SG

SE-s-lab-sense-6-sg.jpg

Märke: Salomon

Model: S-Lab Sense 6 SG

Rekommenderat pris: 1 895 kronor

Drop: 4 mm

Type af løbesko: Trailsko

Sammanfattning: Superlätta för snabb terränglöpning

Testpanelet siger:

Tack vare bra grepp, flexibilitet och en mjuk innersocka som kramar om foten perfekt, är den här trailskon som gjord för snabb terränglöpning.

- Jeg afprøvede den på en langloft med alle mulige underlag. Berg, stig, åker och även spongar. Det var blødt og meget blankt på visse dele, men det gav et godt greb uden at tage væk løbesko. Ett litet minus är att det läcker in vatten på ovandelen, men det gör att skon andas mer än om de vore helt vattentäta, säger en testare.

Känslan er mer vanlig löparsko än typisk trailsko vilket vi gillar! Den meget lette følelse gør, at den fungerer også for lopp.

- Mange stier er så tykke, at man ikke får nogen fornemmelse af underlaget, men det giver den her. Superlækkert og skønt!

Salomon S-Lab Sense 6 SG finder du her.

Test af: Salming enRoute ShoeSE-enroute-shoe.jpg

Märke: Salming

Model: enRoute Shoe

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Drop: 6 mm

Type af løbesko: Neutrala

Sammanfattning: Lätta, stabila och luftiga

Testpanelet siger:

Enroute er en smuk sko, der passer til alle underlag og giver bra fäste oavsett väder. Du som gillar färg kommer inte bli besviken då den verkligen lyser upp i löpspåret.

- Den her skon har ett skum som omsluter foten vilket kändes lite ovant för mig som är van vid en luftigare sko, men foamet gör att det känns stabilt. Stötdämpningen var lagom men jag hade inte rekommenderat skon för en nybörjare utan till någon som har ett upparbetat löpsteg, säger en testare.

Trods at den ser lidt klumpet ud, er den virkelig let og det luftige meshtyget gør andningsförmågan fantastisk bra. Storleken upplevs som liten, särskilt under gång, så välj den större om du tvekar mellan två storlekar.

- Jeg forstyrrede mig lidt på at den kändes liten när jag gick. Ved löpning sköts däremot foten bakåt och då satt den mycket bättre!

Hvis du leder efter et stabilt farveklik, finder du enRoute fra Salming her .

Test af: Hoka One One Clifton 3SE-clifton-3.jpg

Mærke: Hoka One One

Model: Clifton 3

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Drop: 5 mm

Type af løbesko: Stabila

Sammanfattning: Lätta och stabila för ett naturligt löpsteg

Testpanelet siger:

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Clifton 3 er en af Hoka One Ones bedste sælgere. Den er hurtig, blød og let samtidig med, at den tilbyder god stabilitet og giver et naturligt løbesteg.

- Kanonbra sko til alle underlag! Den fungerer perfekt både i skov, på grusvej og på asfalt. Skon ser tung ut men är verkligen en superlätt löparsko, säger en tjej i testpanelen.

En lidt klumpet look og tyk sula gør som sagt at den ser tung ud, men den leverer når det gælder löpkänsla och komfort. Den ekstra brede tåboxen passer til dig, som vil have det godt på stedet, men testpanelet anbefaler alligevel at gå op en halv til en størrelse for at skon skal sidde rigtig skönt og rymligt.

Clifton 3 fra Hoka One One finder du her.

Test af: Nike Air Zoom Vomero 12SE-air-zoom-vomero-12.jpg

Märke: Nike

Model: Air Zoom Vomero 12

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Drop: 12 mm

Type af løbesko: Neutral

Sammanfattning: Snygg supersko med blød dämpning

Testpanelet siger:

Supersnygg løparsko i et minimalistisk svart/vit design som omsluter foden perfekt. Den bløde dæmpning giver en lækker løbestil, og fødderne føles beskyttede, uden at de bliver for indkapslede.

- Det føles virkelig som at skon blir ett med foten och att snöra på sig de här efter en lång arbetsdag är som att ge fötterna semester. Kan vara de bästa löparskor jag har testat. Sjukt sköna! säger en testare.

Fötterna känns inte för varma tack vare det sköna tyget, så de fungerar både under en längre löprunda och en heldag på stan.

- Storleken var precis lagom och de är så pass diskreta, snygga (och bekväma!) att de fungerar fint även på jobbet, säger en testperson.

Det känns faktiskt som att löpningen går lite lättare och fortare i den här skon. Et ekstra plus for snøringen som sad som berget gennem hele rundan.

Nike Air Zoom Vomero 12 finder du her.

Test af: Puma Ignite 3SE-ignite-3.jpg

Märke: Puma

Model: Ignite 3

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Drop: 10 mm

Type af løbesko: Neutrala

Sammanfattning: Stabil og blød i anderledes design

Testpanelet siger:

Puma vi har formået at skabe en flot løbesko, der sidder godt på foden og er stabil i hånden, samtidig med at den er blød. Skon behövs inte gå in och den känns skön även vid längre distanser.

- Den forreste del giver god plads til tårne og er luftig. Skon andas bra fram, men jag skulle inte rekommendera att använda den här modellen vid en blåsig och kall vinterdag, säger en testare.

På det store hele sidder Ignite 3 meget stabilt uden at prøve nogenstans og er let at snøre til uden at det bliver for stramt. Fjädringen är däremot relativt hård på stummare underlag, som asfalt, och den gör sig bättre mjukare underlag. Særligt ved dårligere vejlag.

- Skon kan upplevas som tung för den som vill springa snabbt, men det är en skön allroundsko som fungerar bra vid längre distanser. Fjädringen drar ned betyget då den kan upplevas som lite hård men designen är snygg och stilren, säger en testperson som uppskattade att modellen är helsvart på insidan, vilket är en fördel vid utomhuslöpning.

Puma Ignite 3 finder du her.

Test af: Asics Noosa FFSE-noosa-ff.jpg

Märke: Asics

Model: Noosa FF

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Drop: 10 mm

Type af løbesko: Lättviktsskor

Sammanfattning: Superlätta och stabila

Testpanelet siger:

Superlätt sko med bra hälgrepp som verkligen håller om hälen och ser till att foten inte simmar runt i skon. Trods den lette overflade tilbyder den meget støtte og dæmpning.

- Den giver præcis lagom mjuk respons i löpsteget vid frånskjut och landning. Andningsförmågan var alldeles utmärkt och strumporna var inte ens fuktiga efter fem kilometer, säger en testare.

Hälkappan kan kännas lite obekväm när du testar men känns ingenting när du springer och ger heller inte skavsår. Bredden er normal, men præcis som mange andre løpartikler fra Asscs er størrelsen lidt lille, så gå op i en størrelse fra din almindelige skostorlek.

- Et superbra køb! Særligt for dig, der leder efter den der hurtige, lette känslan, siger en testperson.

Om du vil införskaffa ett par Asics Noosa FF hittar du dem här.

Test af: Icebug Oribi W RB9XSE-oribi-w-rb9x.jpg

Mærke: Icebug

Model: Oribi W RB9X

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Drop: 7 mm

Type af løbesko: Trailskor

Sammanfattning: Rymlig og let

Testpanelet siger:

Ikke lige så meget fjädring som i vanliga löparskor, men bra andningsförmåga och löpkänsla i den här trailskon som passar utmärkt för dig med lite bredare fötter.

- Den trycker ikke åt någonstans och du behöver inte gå upp i storlek för att få en bra passform. Väldigt sköna att ha på sig och det känns nästan som att du går barfota, säger en testare som vanligtvis upplever löparsko som ganska trånga.

Den er let at springe og lufte meget bra samtidig som den beskytter fødderne ude i skoven og i stenig terräng. Yttersulan greppar bra på olika underlag och fungerar utmärkt även när det är blött ute. Men den har lidt for svag dæmpning til at fungere på asfalt.

- Meget hurtig følelse for at være en trailsko, men jeg skulle ikke bruge den på nogen længere tur på hårdt underlag. Kul och färgglad design! säger en testare.

Oribi W RB9X fra Icebug finder du her.

LÄS MER: Så löptränar du med skador