Guide: Hitta rätt vintersko från Sorel Image

Leitfaden: Hitta rätt vintersko från Sorel

Kanadensiska Sorel vet hur man gör ordentliga vinterskor i bra kvalitet. Vi hjälper dig att hitta rätt modell för säsongens kalla, snöiga och slaskiga dagar.

Med ett par Sorel på fötterna står du stadigt genom hela den kalla årstiden. Märket grundades 1962 i Kanada och har ända sedan dess stått för funktionalitet och ett gediget hantverk. Det är skor du kan lita på under tuffa väderförhållanden. Maria Dahlbäck från Sorel berättar varför märket är som gjort för den nordiska vintern.

- Vi startade 1962 och har ständigt utvecklat våra ikoniska produkter. Vi är ett av de ledande vintervarumärkena i världen då vi erbjuder kvalitet, komfort och stil. I ett par Sorel-kängor kommer du som kund garanterat vara varm och torr under vintern, säger hon.

Vilka modeller rekommenderar du för den tidiga vintern, snöiga dagar respektive slask?

- För höst och tidig vinter passar Explorer Joan, Kinetic Boot och Kinetic Short. Im Winter kommen Caribou und Winter Carnival zum Einsatz. Wenn die Zeit reif ist, können Sie sich an die neue Sorel-Skulptur wagen, denn alle anderen Skier und Kängurus sind schon da. Aber es ist sehr wichtig, dass Sie alle Skier mit einem einfachen Skovård behandeln, denn sie sind sehr lang und sehr billig.

Was sind die beliebtesten Modelle für Muttertiere?

- Caribou, Explorer Joan und Winter Carnival.

Om jag bara ska köpa en vintersko, vilken modell rekommenderar du?

- Du kannst immer noch ein neues Modell kaufen, denn es ist nicht einfach, einen neuen Wagen zu kaufen, aber du kannst auch ein neues Modell kaufen, wenn du Caribou kaufst.

Auf Sportamore finden Sie viele verschiedene Modelle für Scheunen, Dämme und Häuser. Scrolla ned för en snabbguide till vårt damsortiment!

Karibu

Caribou_Sorel.jpgCaribou är en klassiker av flera anledningar; det är underbart skön, varm och slitstark. Rekommenderat pris 1 995 kronor.

Finns det en sko som du förknippar med Sorel så är det Caribou. Den här klassikern har värmt frusna fötter sedan start 1962. Skorna tål extrem kyla och har en så kallad "frost plug" som sitter inne i sulan och hindrar kylan från att tränga in underifrån.

Winterfasching

Sorel_Winter carnival.jpgWinter Carnival kommer i en stålgrå nyans och klassiskt svart, rekommenderat pris 1 395 kronor.

En räddare i vinterkylan som är lite nättare i sulan jämfört med Caribou. Fodret kan tas ut för att tvättas och vädras, vilket både är praktiskt och förlänger livslängden på skorna. Precis som Caribou har Winter Carnival en 2,5 mm frostplugg i mellansulan som förhindrar kylan från marken att tränga in i skon.

Kinetisch

Kintec boot.jpgDer Kinetic Boot ist für einen Preis von 1 995 Kronen zu haben. Wenn Sie ein längeres Modell suchen, finden Sie die sportliche Kinetic Short für 1 695 Kronen.

Kinetic (som finns både som känga och i en lägre variant) är den hetaste nyheten från Sorel som kommer i en sportig, snygg siluett. Det är varma, vattentäta skor som funkar lika bra en dag på stan som under skogspromenaden.

Entdeckerin Joan

Explorer Joan.jpgMysig känga i slitstark mocka som både finns i svart och brunt, rekommenderat pris 1 695 kronor.

Möchten Sie ein leichtes, klumpiges Auto kaufen? Explorer Joan är en nättare höst- och vinterkänga i en stilren modell som funkar till det mesta.

Glacy

Glacy short.jpgGlacy Short finns i svart och brunt, rekommenderat pris 1 395 kronor. Det finns också en modell med högre skaft; Glacy Explorer Shortie i både svart och brunt, rekommenderat pris 1 695 kronor.

Du som ofta fryser om fötterna ska kolla in Glacy Explorer Shortie och Glacy Short. Das ist ein leichtes, leichtes Modell für die richtige Winterkleidung. Insidan är fodrad med mjuk fleece och de är precis som alla andra Sorels skor helt vattentäta.

Neuling

Newbie_Sorel.jpgNewbie finns i tre fina färger; blått, svart och brunt. Rekommenderat pris för samtliga är 1 195 kronor.

Mocka på utsidan och fleece på insidan gör Newbie till en varm, gosig vintersko för kalla höst- och vinterdagar. Den är vattenavvisadne och har ett spänne i skaftet som du kan justera.

Whitney Short Lace

Whitney Sorel.jpgWhitneyShort Lace är en nätt vinterkänga med fin fuskpälsskant högst upp på skaftet. Rekommenderat pris 1 495 kronor.

En ny, cool modell i PU-överdragen och vattentät nylon med ett membran som andas, så att fötterna hålls varma utan att det känns instängt. Es ist wichtig, dass Sie einen leichten, weichen Stoff aus Mikrofleece tragen.

1964 Pac 2

1964_pac2.jpgVill du klicka hem 1964 Pac 2 kan du välja mellan klassiskt svart elleren mjuk brun nyans. Rekommenderat pris 1 795 kronor.

Gillar du Winter Carnival, men föredrar läder framför nylon? Satsa på 1964 Pac 2. Det är en snarlik sko i klassisk Sorel-siluett med ett uttagbart och tvättbart filtfoder samt frostplugg i mellansulan för att hålla markkylan borta. Skaftets yttermaterial är gjort av nubuck.

SHOPPA HÄR: Vårt utbud från Sorel

LÄS MER :Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons

LÄS MER :Vi testar dubbade löparskor från Icebug