OUR BLACK WEEK IS LIVE! FIND DISCOUNTS UP TO 70% HERE!

SEE BLACK WEEK

Sådan bliver du en yogi 2019

Nyt år, nye yogarutiner! Yogin Veronica Jäderlund guider dig til et afslappende og stressfrit 2019

Er du nysgerrig på yoga, men tænker at det ikke er for dig eller har du tidligere gået på et par yogahold og syntes det er lige vel acanceret for din smag? Yogi Veronica Jäderlund mener at du skal se yoga som en gang smørrebrød hvor du selv vælger præcis havd du kan lide! Yoga handler ikke bare om et antal positioner, men også meditation, selvreflektion og personlig udvikling. Alt der her kan du undersøge og gøre til en del af din rejse mod at blive en yogi i 2019!

– Mit sind og min krop behøver forskellige ting afhængigt af hvor i min cyklus jer befinder mig. Så lytter jeg efter og gør det som lokker ekstra meget. På den måde har jeg fundet ud af jeg fr færre skader, men også at jeg føler mindre stress og ærgelse hvis jeg ikke får trænet, siger Veronica Jäderlund.

Er yoga virkelig for alle?

– Absolut, det syntes jeg! Der findes så mange forskellige typer og læremetoder at der må fidnes noget der passer præcis dig. Men hvis vi nu kigger på Vinyasayoga så nej, det vil jeg ikke sige er for alle. Yoga som helhed er, men der findes undergrene som ikke er det.

Yoga Veronica JäderlundBliv yoga-inspireret af Veronica Jäderlunds på hendes blogg og Instagram.

Hvordan skal jeg gøre for at få yoga til at blive en del af min hverdag?

– Hold det enkelt og gør det som er sjovt. Når vi forsøger at presse nye vaner ind i vores hverdag tror vi tit at det skal være det helt store projekt, men det er ikke altid nødvendigt. Der findes flere Youtube-kanaler som tilbyder yogaklasser, følg en eller flere så behøver du ikke planlægge for meget om hvor og hvornår.

Hvorfor burde jeg lave yoga regelmæssigt?

– For mig: en bedre relation til min krop. Dels fordi jeg føler mig tilpas, men jeg er blevet mere lydhør på min krop. Når jeg behøver at hvile og hvornår jeg skal køre noget tungere. Der findes også forskning som viser hvordan yoga kan formindske stress og meget andet.

Hvordan ved jeg hvilken type yoga som passer mig?

– Spørg dig selv hvad du vil have ud af din yoga og vælg ud fra det en stil der passer til dine forventninger. Vil du svede, stresse af, meditere, bevæge dig langsomt eller få en bedre kropskontrol? Når du har fundet ud afd et, så test en del forskellige klasser med flere forskellige instruktører. For der er stor forskel. Så hvis du er nysgerrig så prøv dig frem til du finder den stil og den instruktør der passer dig.

Hvilken tid på døgnet er bedst for yoga?

– Alle timmer på døgnet er godt for yoga. Hvis du vil vågne dejligt om morgenen kan du det med yoga. Morgenyoga hjælper dig sætte en intention for dagen og bygge en stabil grund at stå på. Yoga om eftermiddagen kan tage dig ud af det energi dyp der kan ramme mange og holde din energi helt frem til om aftenen. Om aftenen kan du bruge det til at komme ned og slappe af. Alt er selvfølgelig afhængig af din døgrytme og hvad du føler behov for.

3 forskellige typer yoga

  1. Vinyasayoga (eller lignende som vinyasa flow, flow, strong flow, ashtanga osv.) går lidt hurtigere, ofte til musik. Her får du arbejde lidt ekstra med styrke og fleksibilitet.
  2. Hathayoga (kan også være slow flow, Iyengaryoga blandt andre) holder positionerne længere og går ikke lige så hurtigt. Men lad dig ikke snyde, det kan være ganske udfordrende at stå længe i en position.
  3. Yinyoga eller restorative yoga fokuserer på at sænke din vejrtrækning og puls. De to stilarter skiller sig lidt fra hinanden men er begge to rolige klassikere. Yin kan indeholde mere stræk afhængig af hvilken instruktør du får.

LÆS MERE: Ondt i ryggen? Test den her rygmassage

LÆS MERE: Video: Yoga mod julestress