Surfmärket Hurley finns äntligen hos Sportamore! Image

Surfmärket Hurley finns äntligen hos Sportamore!

Amerikanska Hurley är ett av världens hetaste märken för surfare, känt för sina välsittande badkläder och coola prints. Nu kan du klicka hem plaggen från Sportamore.

SHOPPA HÄR: Spana i alla våra badkläder


Surfbrädesdesignern Bob Hurley startade märket som bär hans efternamn 1999. Hela hans liv kretsade kring havet och han räknades som en av de främsta i världen när det kommer till att designa surfbrädor. Att Bob Hurley gick från att designa brädor till kläder och utvecklade surfshorts som – liksom hans surfbrädor – var lättare, snabbare och mer flexibla är några andra på marken var ingen överraskning.

Hurley ägs sedan 2001 av Nike vars banbrytande teknologier återfinns även i surfmärkets kläder. Det lätta vattenavvisande Phantom-tyget som gjort Hurleys boardshorts till favoriter hos surfeliten är inspirerade av stretchtyget som användes av Nike-simmarna i OS 2004.

854C7041.jpgHurleys bikinis gör inte enbart att du känner dig som Kate Bosworth i surfarfilmen Blue Crush, de klarar intensiva vågor utan att hamna på sniskan.

Vad skiljer Hurleys badkläder från andra märken?

– Det är kvaliteten. Skulle du surfa och ge dig ut bland vågorna i en bikini från någon av kedjebutikerna kommer du sitta utan kläder på brädan så fort en våg kommer. Den åker av som ett litet jihu. Hurleys badkläder är gjorda för att du ska vara aktiv i dem. Boardshortsen är stretchiga så att du kan surfa eller vara aktiva på brädan utan att det stramar, säger Rolf Hagström från Hurley.

Om du rest till någon av världens populära surfspots, som Kalifornien, Hawaii, södra Portugal, Spanien eller kanske Sydafrika, har du förmodligen sett en och annan surfare i Hurley-kläder. Deras boardshorts kännetecknas av två breda band och bärs av bland andra John John Florence, en av världens bästa surfare.

– Ser du två breda band på våtdräkter eller shorts så vet du att de kommer från Hurley. Det är ett designmässigt signum.

I Skandinavien är möjligheterna till att fånga en våg något begränsade och behovet av surfanpassade badkläder är inte lika stort, men passformen och kvaliteten gör dem till sannolika favoriter även för dig som inte surfar. Hurley är också kända för sina snygga sportswearkläder med sköna Kalifornien-vibbar, som t-shirts med flirtiga prints och coola boardshorts.

885179947727_001_18671af09fb649c3864dd762e1abeb5d.jpgCarry My Board Ringer Tee är surfarens ultimata vardagstischa. Rekommenderat pris är 399 kronor.

Vilka är måsteplaggen för sommaren 2018?

– Hurleys boardshorts är helt rätt just nu. På damsidan skulle jag säga en bikini, de är gjorda för tuffa förhållanden när du sportar i vattnet.

888412824793_001_306b996bb2d64a3bbc952ff76196ae72.jpgPhantom garden för tankarna till palmer, sand och surf. Rekommenderat pris är 749 kronor.

Du hittar hela vårt utbud från Hurley HÄR.

LÄS MER: Säg det med tischan! 7 toppar med peppande print

LÄS MER: Bli strandredo i mönster och färg