Bäst i test! 8 snygga vårjackor för damer Image

Bäst i test! 8 snygga vårjackor för damer

Vad trivs du bäst i – en klassisk bomberjacka eller en svart kappa? Här provar vi år 2020:s trendigaste vårjackor för damer.

För att spana in det allra senaste: Läs vårt nya test!

Så fort solen kikar fram blir de flesta av oss promenadsugna och det finns faktiskt inget bättre än att sitta i solskenet på en mysig uteservering i en tunn och snygg vårjacka. Här har vår testpanel fått tycka till om 8 av säsongens snyggaste vårjackor. Så här tyckte de.

SHOPPA HÄR: Alla våra vårjackor för damer

#1 Moderiktig tracksuit i 90-talsanda

NIKE.jpg

Modell och märke: Nsw Woven Track, Nike.

Det bästa med jackan: Designen. Det blir inte trendigare än så här i sportmodevärlden!

Sammanfattning: Går du omkring med den här jackan i innerstan kan du plötsligt råka springa på en joggare av äldre generation, med en precis likadan jacka på sig (fast då är jackan faktiskt 30 år gammal)! Nsw Woven Track är som hämtad från tidigt 90-tal, med trendig design i riktiga retrofärger. Den är lång i modellen och matchas bäst till ett par korta cykelbyxor eller tights, chunky sneakers och kanske ett par solglasögon med färgat glas. På insidan av jackan finns lättviktigt meshtyg, som gör den tillräckligt välventilerad för att du skulle kunna springa i den, även om det är en vardagsjacka. Materialet är vattenavisande, men inte vattentätt.

Finns den i andra färger? Nej.

#2 Croppad vårjacka med attityd

ONLY.jpg

Modell och märke: Marina Crop Jacket, Only.

Det bästa med jackan: Att det förmodligen är ett bra tag kvar tills den går ur tiden. Militärgrönt har redan varit inne i flera år och ser inte ut att vara på väg bort.

Sammanfattning: En snygg vårjacka, i boxigt snitt. Den här jackan från Only passar bra till både jeans och klänning, vilket är en klar fördel. På bröstet finns två rätt stora fickor, men de är inte den typ av ficka där du faktiskt vill förvara något, utan de finns mest för designens skull. Helst ska den inte knäppas, vilket innebär att den passar bäst till varmare dagar. Längst ned på jackan är fållen fransig, för att ge intrycket av att den klippts av. Materialet är relativt slitstarkt, ungefär som jeanstyg. Det är däremot varken vattentätt eller vattenresistent. Det här är den typ av jacka som inte gör sig ovän till ett par pilotglasögon en solig dag på stan.

Finns den i andra färger? Den finns också i en vit modell.

#3 Mångsidig dunjacka som går att spara till hösten

PEAK.jpg

Modell och märke: Helium Hood Jacket, Peak Performance

Det bästa med jackan: Mångsidigheten! Den här tunna dunjackan kan användas för sig själv på vår och höst, men passar också utmärkt på vintern under en jacka eller kappa.

Sammanfattning: Den här exklusiva dunjackan från Peak Performance finns att få i hela sju färger, vilket kan komma som en trevlig nyhet för dig som inte är så förtjust i bubbelgumsrosa. För dig som gärna sticker ut är den däremot perfekt. Den här vårjackan från Peak Performance är vattenavvisande tack vare ytbehandlingen, som är helt fri från fluorkarboner. Passformen är rak, och i övrigt normal. En stor fördel med den här jackan är att den är så extremt lätt, därav dess namn. Den packas enkelt ned i vilken väska som helst för att du ska kunna ta den med på skidsemester eller vad helst du tar dig för.

Finns den i andra färger? Ja! Brunlila, blå, svart, ljusblå, mörkblå och mörkgrå/svart.

#4 En elegant bomberjacka

Adidas ÔÇô 1.jpg

Modell och märke: St Bomber, Adidas

Det bästa med jackan: Färgen, som lyfter den här vårjackan från att vara bara en vanlig bomberjacka till att sticka ut ur sortimentet. Den vårigt lila kulören är tillräckligt neutral för att kunna matchas till det mesta, men också tillräckligt annorlrunda för att bli pricken över i:et till en enklare outfit.

Sammanfattning: En väldigt stilren vårjacka med trendig siluett, utan krage. St Bomber är inte riktigt en traditionell bomberjacka, utan sitter aningen tightare än vad de normalt gör. Färgen och komforten är två av de saker som testpanelen uppskattar. Till temperaturen sett är den tillräckligt sval för att du ska kunna ha den en bit in på sommaren också, framför allt på kvällen när solen har gått ned. Testpanelen delar även ut ett extra plus för att jackans fickor försluts med dragkedja, så att inga småsaker kan trilla ut.

Finns den i andra färger? Jodå, den finns i en stilren svart modell också.

#5 Klassisk svart kappa

ONLY 2.jpg

Modell och märke: Runa Spring Coat CC Pnt, Only

Det bästa med jackan: Att den ser lika bra ut till sneakers och jeans som till en mer uppklädd outfit, kanske med kostymbyxor och en skjorta.

Sammanfattning: En elegant kappa som finns i både svart och vitt. Modellen är lagom lång och passar både dig som är lång och lite kortare. Ärmarna är normallånga men något för tighta för att ha en tjock tröja under enligt vissa i panelen. Det här är den typ av vårjacka som du har i stadsmiljö men inte ute i naturen. Materialet är därför inte det mest slitstarka, men frågan är om du någonsin kommer använda den så att slitstyrkan sätts på prov? Kragen är snygg, siluetten elegant och midjan går att markera med skärpet!

Finns den i andra färger? Jodå, en vit modell som är minst lika elegant som den svarta.

#6 Militärgrön vårjacka i kortare modell

ONLY 3.jpg

Modell och märke: Maria Jacket Otw, Only

Det bästa med jackan: Att du med enkelhet kan rymma en tjocktröja under, utan att det varken blir för tight eller stör designen nämnvärt.

Sammanfattning: Det här är en avslappnad vardagsjacka med en design som är en riktig vattendelare. Vissa i testpanelen uttrycker att jackan får dem att vilja åka på safari medan andra vill matcha den till ett par svarta jeans med hög midja och ett par sneakers. På framsidan finns fyra stora fickor som rymmer det mesta. Jackan stängs med vanliga knappar, men ska helst bäras öppen. Också kragen sticker ut från mängden då den här vårjackan har kavajslag. I ärmsluten finns en resår som ger ärmen en viss ballongform. Den gör sig som bäst under vår och sommar, men kan även användas en bit in på hösten, då den rymmer tjocktröja under.

Finns den i andra färger? Nej.

#7 Funktionell parka som tål det mesta

KT.jpg

Modell och märke: Mølster L Jacket, Kari Traa

Det bästa med jackan: Att den tål allt. Kragen är hög, materialet slitstarkt, smutsavvisande och lätt att torka av!

Sammanfattning: En mycket praktisk vårjacka för damer, som kommer till sin fulla rätt när det regnar och blåser. För promenader i ruskigt väder är den hur bra som helst! Skulle den mot alla odds bli smutsig så torkas den också lätt av med en trasa. Trots ett slitstarkt, ogenomträngligt material andas den dessutom väldigt bra. Designen är mer friluftig än de andra jackorna i testet, men har trots det en femenin siluett och superfin vårig färg.

Finns den i andra färger? Jajamän! Här hittar du den i en vinröd modell och en mörkblå modell.

#8 Tuff collegejacka för den sportiga

Adidas.jpg

Modell och märke: VRTC Jacket, Adidas

Det bästa med jackan: Komforten, utan tvekan, men designen är också den ett stort plus i vår sportiga testpanels ögon.

Sammanfattning: Den här snygga vårjackan för damer är som en blandning mellan en collegetröja och en baseballjacka. Materialet är mysigt och mjukt, vilket ger höga betyg vad gäller komfort. Passformen i den här vårjackan är kroppsnära. Det gör att den helst ska matchas till vanliga, tighta jeans eller ett par extra snygga tights. Testpanelen ger en extra tummen upp för hur jackan sitter i svanken. Där kan många modeller upplevas lite pösiga, men den här vårjackan sitter tight mot ryggen, vilket är snyggt. På baksidan av jackan, vid axlarna, finns två paneler av orange stretchmaterial. Det ger en rörelsefrihet som är svårt för andra jackor att konkurrera med.

Finns den i andra färger? Det gör den! Den här vårjackan finns även i en röd modell.

Vilken vårjacka ska jag köpa?

  • Jeansjackor – en typ vårjacka som aldrig riktigt blir omodern! Det säkra kortet för dig som vill ha samma jacka år efter år.
  • Regnjackor – en vårjacka som alla måste ha! Välj mellan skaljackor för vandring och promenader eller till exempel galonjackor för trendkänsla på stan eller hällregn.
  • Kappor – en vårjacka med fokus på elegans. Fördelen är att den lätt matchas till såväl sneakers som höga klackar!

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud av vårjackor

LÄS MER: Bäst i test! Bästa promenadskorna för vårens powerwalks