OUR BLACK WEEK IS LIVE! FIND DISCOUNTS UP TO 70% HERE!

SEE BLACK WEEK

Opas uuden tennismailan ostoon

Koko, paino ja materiaali ovat kolme tärkeintä asiaa tennismailaostoksilla. Me autamme sinua löytämään täydellisen mailan.

Uutta tennismailaa ostaessasi sinun tulisi kiinnittää huomiota kolmeen asiaan.


Ensimmäiseksi sinun tulee tunnistaa, minkä kokoista mailaa etsit. Onko kyseessä kenties juniorimaila vai aikuisten täysikokoinen maila? On todella tärkeää, ettei maila ole liian pieni, mutta ei myöskään liian suuri.

Toiseksi sinun tulee pohtia mailan painoa. Miesten mailan standardi on 300 grammaa. Jos maila on kevyempi kuin 300 grammaa, on se usein tehty naisille tai junioreille.

Kolmas tärkeä tekijä on materiaali, mikä näkyy myös hinnassa. Kalliimmat mallit on luonnollisesti valmistettu paremmista materiaaleista. Parhaat mallit sisältävät grafiittia, sillä materiaali antaa mailalle parhaan tunteen, enemmän vauhtia ja paremman stabiliteetin. Yksinkertaisempi versio on usein tehty grafiitista ja komposiitista. Kyse on grafiitin ja alumiinin sekoituksesta, ja vaihtoehto on toiseksi paras. Halvin materiaali on alumiini, mistä halvimmat lasten mailat on tehty.

Kun olen pohtinut näitä kolmea kohtaa, mistä tiedän, mikä kaikista malleista sopii juuri minulle – kaikki mailat näyttävät enemmän tai vähemmän samalta?

– Pohdi, paljonko aiot mailaa käyttää. Jos pelaat kahdesta kolmeen kertaa kesällä, ei ehkä kannata ostaa kalleinta mallia, vaan yksinkertaisempi ja edullisempi malli käy hyvin. Jos taas pelaat hieman enemmän ja haluat kehittyä, kannattaa panostaa grafiittimailaan, tennisasiantuntija Ted Wickström Babolat -tuotemerkiltä kertoo.

Miten kontrollimaila eroaa vauhtimailasta?

– Tenniksessä vauhti ja kontrolli ovat kaksi toistensa vastakohtaa. Paljon vauhtia antavalla mailalla on vaikeampaa kontrolloida suuntaa. Kontrollimailalla et saa lyöntiisi niin paljoa vauhtia, mutta suuntaan on helpompi vaikuttaa. Kuulostaa ehkä ristiriitaiselta. Aloittelijat usein pohtivat, että heille sopisi kontrollimaila, mutta maila ei toimi niin, että vain lyöt ja maila hoitaa loput. Siksi tottumattomien pelaajien tulisikin valita vauhtimaila. Kontrollimailalla on hankalampi pelata, mutta ahkera onnistuu siinäkin halutessaan. Esimerkiksi Federer osuu aina oikeaan, hänellä on hyvin kehittynyt kontrollimaila. Hän tietää, minne lyödä, hän haluaa paljon tunnetta ja hallita sitä, minne pallon lyö.


Kauanko aikaa kuluu tottua uuteen mailaan?

– Jo ensimmäisellä kerralla tunnet, tuntuuko mailalla pelaaminen hyvältä vai ei. Jos tunnet heti, ettei peli suju, voi tunteesta yli pääseminen olla hankalaa. Hieman sama juttu kuin kenkien kanssa.


Miten löydän oikean grippikoon?

– Useimpien mallien koko vaihtelee 0 ja 4 välillä. Junioreilla lukema on 0 tai 1, naisilla taas 1 tai 2. Miehillä grippikoko vaihtelee usein 2 tai 3 välillä, mutta voi olla jopa 4. Yleissääntö on, että jos olet epävarma, ota pienempi. Jos koet, että se on liian pieni, voit aina kietoa siitä paksumman. Liian suurikokoisella gripillä on vaikea tehdä mitään.

babolatHaluatko kurkistaa suureen tennismailavalikoimaamme? Täältä löydät etsimäsi.

LUE LISÄÄ: Testien parhaat tennismailat