Så bra är Spartan Sport Wrist HR från Suunto Image

Så bra är Spartan Sport Wrist HR från Suunto

En klocka som mäter pulsen direkt på armen är smidigt när du springer, simmar eller cyklar. Testpanelen har provat den senaste pulsklockan från Suunto med handledsmätning.

Test av: Suunto Spartan Sport Wrist HRsuunto spartan HR Wrist

Märke: Suunto

Modell: Spartan Sport Wrist HR

Rekommenderat pris:

Omdöme: Smidig och snygg sportklocka

Testpanelen säger:

Suuntos senaste pulsklocka har en stor lättläst display. Den går att koppla till mobilen via bluetooth och har en notisfunktion som kan skicka dig påminnelser under dagen.

– Jag gillar att den är tydlig och detaljrik. Det gör att du kan mäta resultat på olika sätt och den passar till olika träningsformer, säger en kille i testpanelen.

Eftersom displayens utseende går att ändra med olika urtavlor, färger och design är det enkelt att hitta en look som passar. Silikonarmbandet kommer i tre olika färger, sitter skönt på handleden och är enkelt att torka av efter fukt och svett.

– Designen gör att du utan problem kan ha den till vardags som en vanlig klocka, men den hade gärna fått vara något mindre, säger en kvinnlig testare.

Storleken, som är lite väl generöst tilltagen, hamnar på minussidan liksom användarvänligheten om du inte är så van vid den här typen av klockor. Den var något svår att förstå sig på i början, men när du väl fått styr på hur den fungerar är det enkelt att följa dina träningsresultat och du får bra koll som ger ökad motivation till daglig aktivitet.

Att klockan är vattentät är ett stort plus, liksom att den mäter pulsen direkt på handleden. Testpanelen gillade också att batteriet håller i flera dagar utan att behöva laddas och laddas upp igen på bara någon timme.

– Det är positivt att du kan ställa in klockan på olika typer av löpning, såsom löpning på band, terränglöpning eller “vanlig” löpning, för bästa resultat och fakta. Likadant med cykel. Väldigt bra! säger en av testarna.

Om du är sugen på Spartan Sport Wrist från Suunto hittar du den i svart här, i rosa här och i blått här.

LÄS MER: Plussen med pulsträning

LÄS MER: Så väljer du rätt pulsklocka