TEST! Därför kommer du att älska sport-bh:n Mid Crossback Bra Image

TEST! Därför kommer du att älska sport-bh:n Mid Crossback Bra

En stor favorit hos såväl superatleter som yogisar och helt vanliga motionärer är Mid Crossback Bra från Under Armour. Vi har tagit reda på vad med sport-bh:n som gör den så populär.

Under Armours Mid Crossback Bra ser ut som en vanlig sport-bh med brottarrygg. Jaha, tänker du? Men – det är inte hela sanningen! Bland kollegor, vänner, kunder och superatleter går snacket kring sport-bh:n från Under Armour. Vad är det egentligen som utmärker bh:n då? Ett av svaren är att den blir som ett med dig när du har den på dig, vilket gör att du inte alls känner av den under träningspasset.

– De vadderade kuporna gör sport-bh:n är behaglig att ha på sig, utan att bli för varm. De korsade banden som går över ryggen hjälper till att ge ett medelhögt stöd utan att för den delen kännas för tungt på axlarna, förklarar Jens Lindfors på Under Armour.

Eftersom axelbanden korsas på baksidan av sport-bh:n får du samma effekt som vid en brottarrygg, stor rörelsefrihet. Det är med andra ord inga som helst problem att göra både militärpress eller armgång.

– Nederst finns en resår som inte bara är snygg utan även hjälper till att motverka att bh:n glider upp när du kör övningar med händerna ovanför huvudet.

Till vem riktar sig Mid Crossback till?

– Crossback Bra är främst anpassad för medelintensiv träning men fungerar även bra till högintensiv träning för den som har mindre byst. Det faktum att detaljerna på bh:n är mjuka och att den ger hög support gör att den passar såväl till det lugna yogapasset som till OCR-loppet.

Någon mer fördel med modellen?

– Det är en mycket prisvärd sport-bh!

TEST av Mid Crossback Bra från Under Armour

Under Armor sport-bh

Passform: Så true to size en sport-bh kan bli. Kör på din vanliga storlek i sport-bh så sitter den som en smäck.

Storleksskala: XS – XL

Stöd: För dig som har en liten eller medelstor byst kan använda den här sport-bh:n till både träningspass med mycket hopp, löpning, bollsporter med mycket ruscher och HIIT-pass. Stödet är perfekt. Har du en större byst får du skippa modellen till löprundan och bollsporterna, men den funkar fint till annan typ av medelintensiv träning utan hopp.

Bekvämlighet: U N D E R B A R! Samtliga testare är lyriska. Mid Crossback Bra är något av det skönaste du kan ha på dig. Stretchigt, mjukt material som sitter som gjutet.

Sammanfattning: Mid Crossback Bra är drömplagget du väntat på! Bh:n absorberar svett väldigt effektivt, trots en liten vaddering och medeltjockt material. Du känner dig aldrig instängd eller blöt när du svettas. Stämmer det då som Under Armour själva säger, att du inte ens känner av sport-bh:n? Svar: ja! Trots innebandymatcher, löprundor och tuffa pulshöjande pass märker du inte av plagget. Den här sport-bh:n kommer att bli din nya bästa vän. Sport-bh:n finns i flertalet färger som vi på Sportamore får in successivt på lagret året om – men det gäller att hålla utkik eftersom de är väldigt populära. Det finns inte en atlet i testpanelen som inte äger minst två olika färger på sport-bh:n!

SHOPPA NU: Ny sport-bh

LÄS MER: Säsongens sport-bh:ar 2020 som är bäst i test

LÄS MER: Guide: Så hittar du rätt sport-bh