Fälttävlan är ett hästjobb för Pontus Hugosson Image

Fälttävlan är ett hästjobb för Pontus Hugosson

Pontus Hugosson no es sólo uno de los líderes de Bonde, sino que también es un experto en la materia.

Pontus Hugosson, de 25 años de edad y natural de Kungsbacka, es el último miembro de la tripulación de Bonde söker fru. Tävlar i fälttävlan, till exempel. Fälttävlan består inte bara av terrängridning, utan även disciplinerna hoppning och dressyr. Hans väg dit har inte varit speciellt lång, han är född in i en riktig hästsportfamilj, eftersom hans mamma också tävlat i fälttävlan, hans moster ridit i juniorlandslaget och hans pappa ridit i landslaget i många år.

¿A qué te dedicas ahora con tu familia?

- Att komma tillbaka upp till svenska elittävlingar. Det har varit ett glapp i hästmaterial för min del nämligen. Det tar lång tid att få fram en fälttävlanshäst, eftersom den behöver ha så många starka sidor. Jag har unghästar men just nu är det lite oklart vad jag kommer ha nästa år. Por favor, póngase en contacto con Pontus Hugosson.

Kan ¿quieres comprar un coche nuevo?

- Esto es muy sencillo. Comprar un coche de lujo es extremadamente difícil, ya que se tarda mucho en conseguirlo. Sedan kan jag inte bara en ta en häst i hagen och köra på, utan man måste kvala upp en häst. Det är inte helt lätt att få det att klaffa, det händer att du lägger ned många år på en häst utan att den går hela vägen.

¿Nunca te has cansado de la tristeza?

- När jag väl är ute och tävlar är jag aldrig rädd, för är du det kan du inte agera på rätt sätt. Däremot har det ju hänt när jag är ute och provgår en bana i terrängen att jag undrar hur fan det ska gå till att ta sig över ett visst hinder, men det vänder man sedan när man är ute och rider.

¿Eres un adicto a la adrenalina?

- Ja, det är klart att den tendensen finns. Både hos mig, mina bröder och min pappa. Vi är lite galna men jag är någonstans införstådd med att det är dumt att ta onödiga risker. Med det sagt gillar jag lite adrenalin, som att köra kraftfullare och roliga fordon, som motorcyklar till exempel.

¿Le gusta la gente que vive en la calle?

- Claro que sí. Hästar är en hel vetenskap. Jag har respekt för djuren även om jag känner mer tillit till vissa individer, men har full förståelse för att man kan vara rädd. Hay muchos tipos de personas que, sin saberlo, pueden sufrir daños.

pontus hugosson
Por último, le invitamos a conocer a Pontus Hugosson.

¿En qué piensas?

- Se trata de un hecho real, pero varía según la época. På vintern och våren blir det en hel del fys, men på sommaren tar jag det lugnare och kör mest underhållsträning. Just nu blir det allt ifrån löpträning till gym och balansträning. Jag har även spelat en del innebandy och hockey på skoj bara för att hålla igång. Además, hace un año que participo en el Toughest OCR de Malmö. Det loppet är i början av maj och har varit ett bra mål för mig att träna mot. Esto es bueno después de que el loppet esté en Ribersborg, donde he estado con mi madre y mi hijo en agosto.

¿Tienes alguna pregunta?

- No, no tengo nada. Mi primer viaje fue a otra parte, es la primera vez que viajo.

¿Tränar du någonsin för ditt utseendes skull?

- Nej, utan i så fall mer för min mentala hälsa, jag gillar att känna mig fit.

¿Qué marcas te gustan más?

- Por ejemplo Off season, Under armour y Skins. Mina löparskor kommer från Adidas, och de har jag klickat hem på Sportamore faktiskt.

¿Qué tan buena es tu experiencia en el ciclismo?

- Jag har faktiskt lagt ned lite tid framförallt på min egen utrustning när jag rider. He utilizado gafas que son adecuadas para otros deportes, como las gafas de trineo y las gafas de motocross. Sin embargo, las gafas para deportes de motor se han convertido en un accesorio muy popular gracias a sus materiales funcionales.

¿Es esto útil para saber cómo te sientes cuando montas en bicicleta?

- Nej, visst spökar man ut sig lite mer när det är hoppning eller dressyr, då behövs kavaj och skjorta. Jag är inte så förtjust i det men jag är okej med det.

¿Cuál es tu edad?

- De är inget vidare. No hay nada por lo que huir. No hay nada mejor.

¿Ingenio kvarg till frukost för din del?

- Nej, nej, nej, herregud. Men jag tror inte det är bra att noja för mycket över vad som är nyttigt utan äta det som passar en. Jag är inte stolt över mina matrutiner för jag borde äta mer och ha fasta tider, men det har varit för intensivt nu för mig. Jag kan inte svara på vad jag äter en vanlig dag, men det är ganska enformigt och nästan alltid samma sak. ¡Men tacos är alltid populärt!

¿Qué te gusta de Bonde?

- Ingenting speciellt. Si te gustan las patatas fritas o las papas fritas en la sartén, no dudes en probarlas.

¿Por qué comer bocadillos en la televisión?

- Hay muchas cosas que te gustan. Para la primera, no he ido a buscar mi propia comida. Por otro lado, no me gusta verme a mí mismo con otros ojos. No es nada nuevo para mí, pero creo que lo mejor es que te vayas

bonde söker fru
Bonde söker fru går på onsdagar klockan 20.00 på TV4.