”Givetvis har jag komplex” Image

"Givetvis har jag komplex"

Alex Shirpey es un modelo y PT y cuenta con una amplia gama de productos de los que puede presumir. Por lo tanto, es una persona compleja, incluso aunque no haya querido dejar de serlo.

Se trata de Alexander Siamak Shirpey, de 30 años. Ha sido modelo de moda en Sportamore, y durante medio año ha hecho las maletas y ha volado a Barcelona.

- Vivir en España es volar ahora. Vi flyttade hit i augusti förra året och hade en tom lägenhet och en stor takterrass att inreda. Ahora tengo un hijo y una hija, dice Alex Shirpey, que tiene más de 50.000 seguidores en Instagram, donde puedes ver más de su vida.

¿Por qué volaste a España?

- Jag reser ganska mycket och då är Barcelona en bra bas att utgå ifrån. Det är nära hem till min kära mor men ändå tillräckligt långt söderut i Europa för att min frusna kropp ska må lite bättre. Jag kom nyss hem från Indonesien och kände en Sverige-känsla när jag kom hem till ett regnigt Barcelona, haha. Mitt väsen gillar värme, säger Alex Shirpey som förutom reser i sitt jobb som modell och PT även är med och driver välgörenhetsorganisationen Strong as life.

Trabaja como modelo en PT. ¿Cuánto tiempo lleva trabajando en esta empresa?

- Es un poco raro, pero es sólo el comienzo de una vida en la que el trabajo es mi pasión. Todos los días empiezo el día con morgoncardio, que puede ser löpning, hopprep o boxning en 35 minutos. Después de la cena, nos damos una vuelta por el gimnasio durante 2 horas, incluyendo 25 minutos de ejercicio regular. En el último día, he realizado un pase de media jornada en el gimnasio y una sesión de MMA en el gimnasio. A pesar de ello, me he ido al gimnasio en varias ocasiones y me he puesto a trabajar en el gimnasio y he aprendido algunas de las técnicas de entrenamiento inspirándome en mi amigo, el mejor Jonas Parandian.

¿Te gustaría que alguien te ayudara a encontrar tu camino?

- ¡Jajaja! Min mamma brukar oroa sig för det mesta när det kommer till mig, så hon tycker ofta att jag borde ta något gott att äta och vila lite. Sedan kan det vara min flickvän Josefine som måste säga till på skarpen när jag är lite småkrasslig men ändå drar på mig träningskläder.

¿Tienes algún problema de salud?

- Tidigare i livet körde jag bara på tills det inte gick mer. Med åldern har jag lärt mig att träna smartare utan att för den sakens skull missa utveckling, något jag var rädd för när jag var yngre och ville köra på jämt. Nu har även mina intressen i träningen spritt sig till alla möjliga olika discipliner, så variationen hjälper också skadeförebyggandet.

¿Qué es lo que más te gusta de tu trabajo?

- Mi mejor opción es que te pongas en contacto con nosotros para que podamos ayudarte Rent utseendemässigt, vilket är mitt jobb, så krigar jag alltid med mina svagheter. Jag är ganska nöjd med min storlek och har väldigt bra koll på min kost och form året runt, så utmaningarna väljer jag att se i saker jag inte kan eller behärskar, det andra är bara att sköta så fungerar det prima.

¿Qué te fascina del mundo de los viajes?ras

- Es muy fácil encontrar una solución cuando se trata de ver lo que hacen los más jóvenes. Kolla bara på elitgymnaster, fighters, yogautövare och dansare. Los kroppen son fantásticos y conseguirlos es la mejor inversión que puedes hacer. Jag önskar jag hade mer tid, så jag kunde göra mer och utvecklas mer. ¿Por qué? Para mi nueva calavera y para que pueda estilizarla con mis nuevas habilidades en el cine, ¡jaja!

alex shirpey
Cuando Alex Shirpey empezó a hacer tres ejercicios para descansar de su vida, hizo muscleups en el ring, pistol squats y hängande benlyft. También puedes hacer clean and jerk, pero esto es sólo una de tus mejores entrenamientos.

¿Qué te gustaría hacer ahora en Sportamore?

- ¡Este es el mejor momento para hacerlo! Mitt pajade nämligen i dag.

¿Has encontrado algo más complejo?

- Por favor. Det jag fått mest skit för genom mina år är benen och vaderna. Men jag har vänt de negativa kommentarerna till något positivt och fått extra motivation och i dag är benen en av mina starkaste muskelgrupper. De genetiska vaderna jag ärvt av min far kämpar jag vidare med, men jag tror det kan vara nyttigt få kämpa men inte alltid komma fram. I en ytlig värld är den viktigaste segern acceptansen av sig själv och sin prestation. Jag är mer tillfreds med mig själv nu än någonsin tidigare, inifrån och ut.

¿Puede usted ayudar a los ciudadanos a cumplir con sus obligaciones?

- Nej, folk som känner mig vet att jag har koll på det mesta. De som läst något jag skrivit förstår också ganska snabbt att min värld är mycket större än träning. Självklart finns fördomar och jag förstår varför, vi lever i en konstig värld med konstiga värderingar. Allt man kan göra är att se till att man är lycklig och låta andra också få vara det.

Du verkar må extremt bra, vad är det som gör dig glad och harmonisk?

- Jag har en familj som jag älskar något oerhört och som älskar mig. Mi película es fantástica. Jag har tid att göra det jag vill och får resa mycket och till fantastiska platser. Jag bor nära mina vänner. Det finns många anledningar. Med åren har jag utvecklat en mer harmonisk inställning till livet som inte är lik den vi fostras in i genom alla skol- och prestationsår i Sverige. Livet är underbart, men bara för dem som ser till att det underbart. Det är en känsla som infinner sig inifrån och inte genom materiell förvärvning. Ge kropp och själ kärlek.


alex shirpey
När Alex Shirpey inte tränar så pluggar han lite spanska och håller på att starta upp BCN Beach-HIIT tillsammans med några vänner. Se trata de un viaje de ida y vuelta para todos los que quieran pasar un día en la playa, tanto para particulares como para grupos, tanto españoles como suecos.

LÄS MER: Så tränar Sportamoremodellen Josefine (Alex Shirpeys flickvän!)