”Jag ska rada upp vinster hela vägen till bältet” Image

"Jag ska rada upp vinster hela vägen till bältet"

El luchador de MMA Nico Musoke tiene un objetivo: convertirse en estrella. Después de una serie de duros combates, se ha visto obligado a abandonar la competición para poder seguir luchando.

Desde hace apenas nueve años, Nico Musoke, de 29 años, se dedica profesionalmente a las artes marciales mixtas (MMA). El pasado mes de octubre, Nico Musoke disputó su primer combate de la UFC y se retiró. Hans klättring mot världseliten fick en ofrivillig paus 2015 då han drabbades av skador. Sin embargo, después de varios años de tratamiento de rehabilitación y de pasar por el quirófano, Hans ha vuelto a la vida normal.

- Allt jag gör, varje minut, är medvetet för att jag ska vara tillbaka i buren snart. Jag är inte där fysiskt riktigt ännu men jag tror att jag kan vara tillbaka nu i början av året. Jag måste ha tålamod och lita på att det inte finns något annat jag kan göra för att påskynda det, säger Nico Musoke med sin lugna, fokuserade röst.

¿Qué te pasa?

- Jag had en väldigt bra uppväxt med min mamma och min lillasyster och lillebror. Jag växte upp i norra Botkyrka utanför Stockholm och skulle beskriva min uppväxt som vanlig. Jag gjorde allt som alla gör och allt man inte bör. Jag testade på lite men ingenting extremt. Jag spelade fotboll seriöst, först som målvakt, sedan anfallare och mot slutet back, och min plan var att bli proffs i Manchester United. Desde hace más de 15 años, no he dejado de pensar en el futuro. Jag ångrar inte att jag slutade.

¿Por qué estás luchando?

- Esto es lo de siempre, me fui con un polaco después de la escuela cuando tenía 17 años para empezar a hacer MMA, o shootfighting, como se suele hacer en estos tiempos. Jag hade ingen aning om vad det var. Efter första passet kände jag att det var det bästa jag gjort och olikt allt annat jag testat på, jag fastnade för det intensiva i kampen och kände att jag hittat min grej i livet.

¿Te sientes afortunado?

- Nu, 12 år senare, känner jag det ännu mer. Känslan växer hela tiden. Si te decides por un deporte, o por otro, no hay nada que te guste más que el día a día, y así sucesivamente. Men om MMA:n skulle tas ifrån mig skulle en stor del av mig försvinna. Efter två dagars ledighet börjar det klia i kroppen på mig och jag känner att jag måste träna fighting.

¿Qué son los combates?

- Mer än enbart själva idrottandet, ibland är det terapi och ibland är det bara en fristad. När du fightas tvingas du skärma av allt annat och leva i stunden, många mår bra av att hitta den närvaron. Si no te sientes bien mientras luchas, es posible que te encuentres en una posición baja o baja. Sedan är det också så att oavsett resultat är nästa rond, nästa minut, nästa sekvens ett nytt tillfälle att förhoppningsvis göra lite bättre ifrån dig. Sedán es una gran forma de transporte, es muy fácil de usar y cuenta con varios motores que rompen, chispean, vuelan y atacan.


nico
Nico Musoke se ha convertido en un hombre joven, inteligente y divertido.

¿Por qué te gusta tanto?

- Mellan åtta och tolv pass i veckan. Pero cuando se trata de un partido, la intensidad y el ritmo son mucho más específicos, ya que, en ese momento, el trabajo se convierte en la mejor forma de conseguirlo. Si está convencido de que el trabajo es lo mejor que puede hacer, no dude en ponerse en contacto con nosotros. Har jag inte en match framför mig ges det tid och utrymme för att öva nya saker, nya tekniker, lägga till, förbättra och analysera. Todo es lo mismo en un minuto que en un partido, cuando la intensidad aumenta.

¿Te gusta la lucha?


- Ja, jag har ett styrkeprogram som löper vid sidan om, oberoende av jag gör. Se trata de una oportunidad única para que la lucha sea más fácil. Jag tränar även kondition, som olika former av intervaller och sparring.

¿Cuál es tu estilo y tus habilidades como luchador?

- Mi estilo es mi estilo personal, tengo un estilo en mi lucha que no es lo mismo que lo que tienen los demás en mi vida. Jag har en förmåga att vinna på olika sätt. Min svaghet är att jag märker att jag kan fastna i det breda, då finns det risk att det bli väldigt platt. Jag måste våga lita på att den träning som gjorts har gjorts korrekt och bara göra det som krävs för att vinna.

¿Qué ha hecho en su vida para poder luchar en la élite?

- Offra och offra, jag vill slå fast att jag inte skulle vilja ha det på något annat sätt och är tacksam över att få göra det jag brinner för. Men skulle jag vara strategisk i livet är det inte fighting som kommer vara det mest lönsamma rent ekonomiskt att hålla på med. Se trata de una cuestión de mucho tiempo y de compromiso, y no es arriesgado arriesgarse a perderlo.

¿Cómo te sientes ahora?

- Enkelt, jag vill komma tillbaka snart och vinna nästa match. Jag ska rada upp vinster hela vägen till bältet och vet att jag kan ta mig dit. Den dagen jag skulle sätta ribban lägre skulle de få säga åt mig att sluta.

nico
Nico Musokes kläder kommer fromn Reeboks Combat-kollektion.

Foto: Pavel Maira / Steaksandwich. seTack till: Kampsportstadion

FAKTA

Nombre: Nicholas "Nico" Musoke.
Edad: 29 años.
Domicilio: Estocolmo: I Estocolmo.
Gör: Luchador profesional de MMA.
Trabaja en: Prana Jiu-Jitsu, Rinkeby Muay Thai y Nexus fightcenter en Estocolmo.
Síguenos en Instagram: @nicomusoke

LÄS MER: Madde Valls tuffaste match - att vinna en ny vardag efter hjärnskadorna