Johanna Toftby: Åk på cykelsemester! Image

Johanna Toftby: ¡Échale un vistazo al semestre!

Magia, seguridad y diversión. Así es como la bloguera de viajes Johanna Toftby ha pasado su semestre en Europa. ¡Disfruta de tu tiempo libre!

Johanna Toftby, de 42 años, frisadora, escritora y bloguera de viajes, ha pasado un semestre muy intenso. Ha viajado por Europa, con paradas en Tailandia e Italia, para subir a bordo de un coche de alquiler y hacer trampa en las grandes ciudades.

- Jag är helt knockad av alla vackra vackra vyer jag har sett. Johanna Toftby nos dijo un día después de su viaje.

¿Qué te ha pasado?

- En Füssen, Tyskland, såg vi sagoslottet Neuschwanstein, som är förebilden till Törnrosaslottet. Det är så fint att man nästan avlider. Jag är en romantiker, så jag tycker det var helt fantastiskt att se. ¡Alla höga berg vi såg när vi cyklade i Livigno var oslagbart, att cykla i Alperna var så vackert och mäktigt!

¿En qué te has inspirado?

- Mi hijo y mi padre también pueden viajar a Italia, y me gustaría que lo hicieran. Después de Tyskland, viajamos de Österrike a Italia, hasta Livigno, en los Alpes. Es un viaje corto, pero también muy largo. Jag kan verkligen förstå varför, det var oslagbart att cykla där på över 2 200 meters höjd.

¿Qué es esto?

- Específicamente, el hecho de que un ciclista de 35 grados de altura en un túnel de tierra se encuentre en una posición elevada es una gran ventaja. Hjärtat slog kraftigt och jag fick hög puls, trots att det inte var en så svår backe. Efter några timmar vande jag mig, men det var en annorlunda upplevelse som jag inte varit med om förut. Men vi tog en liten paus här och där och efter några timmar vande jag mig vid luften. Jag tyckte det var underbart att se alla bergstoppar med snö på omkring mig, var jag än cyklade.

Después nos fuimos a Gardasjön para volver a casa. ¿Cuál fue la mejor experiencia en Alperna?

- Que había 40 grados y un clima tropical, y que después de un día de descanso, el hombre se daba cuenta de lo que estaba pasando. Jag ville nästan inte stanna för det var mycket varmare att gå än att cykla.

¿Saknade du det jäsiga strandlivet?

- Nej, för jag har fått både och. Vi cyklade bara några mil per dag, så vi bodde på hotell och cyklade tillbaka till hotellet efter dagens utflykt. Ingen charter kan någonsin slå en sådan här äventyrssemester, för jag har fått se så otroligt mycket. ¡Jag älskade det! Nu vill jag åka på en likadan resa igen, redan i höst.

¿Qué lista de éxitos tienes?

- Jag gillar många olika sporter, som ridning, dans, bodypump och crossfit och har precis upptäckt cykling efter att jag genomförde ett cykellopp för Göteborgs stadsmission på 7,4 mil. Así que me lo pasé en grande, porque era muy fácil volar por los aires.

Du gjorde en vurpa under semestern, är det lätt hänt?

- Vurpan var inte så farlig, för jag cyklade inte så snabbt, men det är ändå lite läskigt. Jag var supervarm, slarvade och vinglade till vid ett möte så att jag flög av sadeln, men jag cyklar inte en meter utan hjälm. I Alperna var det många superproffs som cyklade, de svischade ned för backarna där jag krampaktigt höll i bromsarna med skräckblandad förtjusning eftersom det var brant stup rakt ned. Det gäller att vara vaksam och hålla koll.

johanna
¡Räkna med många häpnadsväckande vyer!

¿De qué forma crees que puedes conseguir que te lleven a la cama?

- Eftersom du själv bestämmer hastighet och sträcka behöver du inte vara så vältränad även om både benen och bålen får jobba. Är du frisk och cyklar kravlöst så klarar du av det. Är det för tufft får du pausa eller leda upp cykeln, det är inte svårare än så.

¿Qué te apetece comer en casa cuando necesitas un poco más de energía?

- Vatten, energidryck och bars som ger snabb energi.

¿Es el semestre social?

- Sí, me gusta. Después de todo, el semestre ha sido un poco aburrido y hemos pasado mucho tiempo juntos. Mi padre, Jannes, tiene 71 años y vive en Alperna, y su hijo ha vivido en el campo durante los últimos años, así que es algo que su familia puede hacer.

¿Qué es lo más divertido y lo más caro de comprar?

- Cykelbyxor är A och O. De där snygga blöjbyxorna räddade livet på mig. Hjälm, linnen eller cykeltröjor är också bra att ha. Köp också en nätt ryggsäck att med dig, vi använde våra extremt mycket. Det mest onödiga var alla vackra klänningar, för när jag väl framme och så ville jag bara dra på mig något svalt skynke efter vi badat.

¿Cómo te sientes después de un largo día en la ciudad?

- Jag har både ätit den största pizzan någonsin och njutit av fantastiskt vin och kalla öl. Vi äter och dricker precis vad vi vill och njuter av det utan ångest. Det kan man göra med gott samvete efter alla mil på cykeln. belöningen är också att kunna stanna under man cyklar och ta ett skön dopp. Det var underbart.

Johannas 3 bästa tips till dig som vill åka på cykelsemester

  1. Es importante que tu coche funcione como es debido. Disfruta de tu tiempo libre.
  2. Planifica poco a poco para que puedas disfrutar de tu tiempo libre.
  3. ¡Våga åka! Esto es muy divertido en una carta tradicional.

janne johanna
Janne och Johanna vid slottet Neuschwanstein.

¿Quieres más fotos, información y consejos? Visita el blog de Johanna Toftby HÄR.