Lär barnen äta nyttigt (Jo, det går!) Image

Lär barnen äta nyttigt (Jo, det går!)

Si quieres saber cómo prolongar la vida tras el parto, no es la mejor opción. La experta Anna Lissjanis te guiará.

Los domingos todos los días es un día de fiesta. Men trots alla intentioner om att äta nyttigt står man där i köket ibland och sticker till en skrikande liten en prinskorv, för att få tyst på gnället. Es muy sencillo. Men att få barnen att gilla hälsosam mat är ingen omöjlighet.

Anna Lissjanis es la creadora del popular blog Trend o träning, es una experta en tendencias personales, ha prestado mucha atención a los costes y es la madre de su hijo. Den äldsta är tio år, mittenbarnet är åtta och dessutom har hon fyraåriga tvillingar.

- När jag blev mamma första gången hade jag som mål att jag aldrig skulle servera skräpmat och halvfabrikat. Tyvärr märkte jag att det kan bli stressigt på vardagarna och att maten ibland måste fixas snabbt, men jag har bestämt mig för att inte få dåligt samvete om jag serverar Mamma scan någon gång. Om basen är bra mat är det inte hela världen att vid något tillfälle ta det snabba valet, säger Anna Lissjanis.

¿Qué puede hacer un empresario para ganar más dinero?

- Få in det så naturligt som möjligt redan från början, när barnen är små. Ha en fruktskål framme, gör morotsstavar som snacks och gör ingen stor sak av när ni äter något som är mindre nyttigt. No te preocupes por lo que es "rico y bueno". Visa i stället att allt får ingå beroende på tillfälle, för att inte lägga någon laddning kring mat. Det tycker jag är viktigt.

¿Cómo puedo conseguir una colchoneta nueva?

- Gör den lite roligare. Haz bocadillos con mantequilla, prepara pimientos y prepara figuras finas con un poco de azúcar y un poco de melón. Así que no se preocupe. También se pueden comer tomates, gurgas y moras como un buen bocadillo y servirlos como un pequeño plocktallrik en el barnen, siempre que el producto esté listo.

¿Por qué hay tantas empresas que se dedican a la venta de productos para el hogar y que se dedican a la fabricación de productos para el hogar?

- Framförallt det faktum att man vill att barnen ska bli mätta och att man som vuxen gillar grönsaker mer än dem. För egen del handlar det också många gånger om dålig fantasi eller ork.

¿Cree que es una buena idea para convertir su casa en un hogar?

-¡Absolut! Es muy fácil, puedes disfrutar de tu tiempo libre, de tu vista, de tu tiempo libre y de tu tiempo libre. Det är alltid mycket roligare att äta det man själv varit med och gjort.

¿Por qué es tan importante para mí seguir una dieta y reducir mi peso para poder disfrutar de una buena comida?

- Nu finns det ganska många dieter, som korttidsfasta, där du inte äter alls vissa tider. Det kan du hålla under dagen för att sedan äta nästan likadant som barnen när de är hemma. Däremot är det inget problem om inte alla äter exakt samma, om basen är densamma. Si, por ejemplo, te sientes cansado y sigues una dieta baja en hidratos de carbono, es posible que tengas algún problema. Det är inget konstigt att både barn och vuxna väljer olika eftersom alla har olika smak.

¿Necesita saber si puede obtener más información con su hijo sobre cómo se prepara la comida y cómo se consume?

- Puede obtener más información cuando sea pequeño, rápidamente y en cualquier momento. Jag berättar för mina barn att kalcium är bra för skelettet och att det finns vitaminer i frukt och grönsaker till exempel. Mina äldre barn kan jag också locka med att bra mat ger energi till deras fotbollsträning och gör så att de växer och blir starka.

¿Qué pasa si tengo una casa en la que me siento como en casa y no veo nada?

- Du ska absolut inte förbjuda barnet att äta något och säga att det är på grund av vikten. I stället kan du som förälder göra sunda förändringar. Gör den nyttiga maten tillgänglig och minska på det som är mindre nyttigt. Därmed inte sagt att det ska tas bort helt, utan tillåt det i begränsad mängd. Servera obegränsat med grönsaker hemma så att de alltid blir mätta och ansträng dig för att laga gott av bra råvaror.

¡Ayuda! ¿Cómo puedo encontrar a alguien que me ayude a encontrar a Dios y al cristal?

- Lo primero y lo más importante es que te pongas en contacto con nosotros y pienses que no eres nadie. Annars lär de sig att det går att få sin vilja igenom med tillräckligt mycket tjat. I början kommer de bli arga och du får ta smällen, men försök då att avleda dem genom att prata om annat eller hitta på något kul. Ni kan till exempel gå ut och spela fotboll, rita, eller göra något annat barnen gillar. Bara för att det regnar behöver ni inte tristessäta en bulle.

¿Es normal que los niños se queden en casa?

- En mi familia es tradicional celebrar las fiestas, pero yo lo hago de forma espontánea. Ya se trate de un regalo de cumpleaños o de un regalo de Navidad, por ejemplo. Jag vill inte att det ska bli en fixering vid onyttigheter så att de får skuldkänslor, eller vräker i sig när de väl äter det eftersom de annars aldrig får något. Tricket är att begränsa mängden.

¿Un ejemplo?

- Esto puede ocurrir con un carrito de la compra. Tänk på sambandet, att äta onyttigheter i samband med annan mat som sänker blodsockret är till exempel bättre. Undvik småätandet. Esto puede ser motivo de preocupación. Tandtrollen är en bra anledning, att säga att de blir tjocka av socker är däremot inget jag någonsin skulle rekommendera.

¿Qué es lo que hace que una persona se sienta como en casa cuando se trata de un granero en el que no hay nada que hacer?

- Uppmuntra och gör den hälsosamma maten lättillgänglig och god i stället för att tjata. Esto puede tener efectos secundarios. Undvik även, som jag nämnde tidigare, att prata om mat för att förändra sitt utseende. Betona fördelarna med näring i stället. Det är bättre att prata om att det finns vitaminer i grönsaker, att man håller sig frisk och att magen blir glad av sallad än att man ska äta det för att hålla vikten.