Sommarens skönaste flipflop kommer från Ipanema Image

Las chanclas más finas de Somalia vienen de Ipanema

¿Vienes a Milán y quieres disfrutar de la playa con tranquilidad? Ven a disfrutar de la exitosa playa brasileña de Ipanema

Flipflopmärket Ipanema skapades 2001 in Brasilien och har fått sit name after en av Rio de Janeiros mest berömda stränder. De sköna sandalernas popularitet växte snabbt och nu säljs de i over 60 länder runt om i världen och i Sverige marknadsförs de sedan ett år av hockeyikonen Peter Forsberg och hans sambo Nicole Nordin.

- Vi är jättenöjda med det första året. El mercado está en declive y los productos son cada vez más baratos, afirma Peter Forsberg.

foppa
Peter Forsberg y Nicole Nordin. Foto: All Over Press

Lo que distingue a Ipanema de otras chanclas es el diseño de moda, pero sobre todo la suela anatómica que utilizan muchos de los modelistas del mercado. Glöm känslan av en tunn skumgummiplatta som halkar runt under din fot - Ipanemas anatomiska sula sitter på plats, avlastar fotvalvet och är så pass skön att du kommer vilja gå längre än till stranden i dem.

Men Ipanema är inte bara snällt mot dina fötter, utan även mot miljön. Skorna är helt tillverkade av återvunnen PVC, något som får tummen upp av hockeyikonen.

- Esto es lo que me gusta y me gustaría seguir haciéndolo aunque sea un poco más largo.

¿Qué te parecen las gafas de sol de Ipanema?

- Nu drar flipflopsäsongen i gång så nu ska vi ut i landet och få kunder att förstå hur bra våra skor är, haha. Den typiska Ipanemakunden är den lite mer modemedvetna personen. Jag tycker själv att det är de snyggaste sandalerna som finns.

När du marknadsförde Crocs började de kallas Foppa-tofflor. Är du lite besviken över att inte Ipanema fått något smeknamn med koppling till dig?

- Nej, jag är egentligen glad över det och känner att det gärna får fortsätta vara så. No se trata de ponerle nombre a una puta, ¡jaja!

Ipanema – sommarens skönaste flipflop
Ipanemas flipflops kommer i allla möjliga stilar och färgkkombinationer.

LÄS MER: Peter Forsbergs nya toffelsatsning

LÄS MER: Peter Forsberg no se haconvertido en un gran jugador