Till skogs! Därför ska du börja orientera Image

¡Till skogs! Därför ska du börja orientera

Anledningarna att börja orientera är fler än väderstrecken på en kompass. Josefin Persson le ayuda a alcanzar la excelencia y le aconseja sobre cómo mejorar la calidad de sus productos y servicios.

Josefin Persson es madre y madre de familia. Con una madre, un padre y muchas personas que la orientan, no hay nada que nos impida seguir adelante.

- Man brukar säga att orientering är något du föds in i. Jag har varit med på tävlingar sedan jag var pytteliten och började tävla när jag var sju år, säger Josefin Persson, 27, från Stockholm.

Hace más de un año que se orienta hacia la alta sociedad y ocupa el primer puesto en SM. Numera tränar hon mellan fem och sju gånger i veckan med sin klubb Järla orientering och deltar i vissa tävlingar. Si desea obtener más información sobre el paso a nivel y la forma de orientarse en el hogar, póngase en contacto con el servicio de atención al cliente.

- Orientering är det roligaste du kan hålla på med. Det är extremt fysiskt krävande och du måste tänka och lösa problem i hög fart. Lo más importante es que no te quedes en el punto A ni en el B, explica Josefin Persson.

orientering
Josefin Persson se ha orientado desde que era pequeña y tiene muchos planes para salir. Foto: Privat.

Att allt fler människor upptäcker fördelarna med orientering är något hon märkt av. Cuando era joven y me preguntaba por mi destino, mi madre me decía en los comentarios: "¡Venga ya, que te voy a llevar a casa!

Josefin Persson afirma que, si quieres orientarte, tienes que ser "un gran trabajador".

- Det är jobbigare att springa i terräng jämfört med i ett löparspår men å andra sidan är löpningen mer skonsam för kroppen eftersom underlaget är mjukt. Och du tränar även hjärnan på kuppen, förklarar hon.

¿Necesita ayuda para orientarse? Då är ett tips att leta upp en orienteringsklubb i närheten av där du bor och anmäla dig till en nybörjarkurs.

- Men du behöver inte vara med i en klubb för att orientera. En muchos lugares, hay una gran variedad de platos que puedes servir.

Si la oferta es demasiado escasa, es mejor invertir en un servicio de orientación que no le sugiera un aumento del precio. Incluso cuando se trata de comprar una tarjeta de crédito, se corre el riesgo de perderla, sobre todo si no se tiene en cuenta todo esto, según Josefin Persson.

- I stressade situationer kan det bli så att man bara kör på. Trots att jag haft karta och kompass har det då hänt att jag inte vetat var på kartan jag befunnit mig. Men det har mer handlat om att jag inte vetat var på kartan jag varit i kanske en kvart, det har aldrig varit så att jag inte hittat tillbaka, säger hon.