5 hårde øvelser du kan lave i romerske ringe
Lyst til en udfordring? CrossFit-atleten Helena Falk tager træningen til nye højder ved hjælp af romerske ringe!
Helena Falk er tidligere bokser og kampsportsatlet som for tiden kan ses i mange CrossFit-konkurrencer rundt omkring i verden. Hun har en personlig rekord på 100 kilo i clean and jerk og træner seks dage om ugen. Man kan med andre ord sige, at hun er bomstærk. Her viser hun fem øvelser i romerske ringe, som er perfekte at lave, hvis du vil blive bedre til muscle ups eller bare træne på en sjov og ekstremt udfordrende måde.
Hvad er fordelen ved at træne i ringe?
- Da du ikke har et fast objekt, er du tvunget til at arbejde med små muskelgrupper for at få stabilitet. Alt fra armhævninger til dips i ringe, bliver mere funktionelt. En anden fordel er, at det giver dig mere frihed i bevægelserne. Derfor passer øvelserne perfekt til dig som ikke har god bevægelighed i blandt andet skuldrene, siger Helena Falk.
Hvilke muskelgrupper træner du automatisk, når du bruger romerske ringe?
- Det er egentlig ret mange. Du indvolverer flere muskler i funktionel træning. Fremfor alt skuldrene, men det afhænger helt af vilken øvelse, som du laver.
At træne i ringe føles meget avanceret, hvor stærk skal jeg være for at kunne gøre det?
- Du kan altid skrælle øvelserne ned på samme måde, som du laver armbøjninger på knæene, inden du laver dem på fødderne og så videre, men det er ofte lidt ustabilt med ringe. Jeg har kunder på alle niveauer og alle kan arbejde i ringe. Jeg synes, det er supergodt!
Žiūrėkite šį trimačio vaizdo įrašą čia:
#1. Static top
Placér ringene i brysthøjde, eller anvend en kasse til at stå på, og hold en statisk position med strakte arme. Stræb efter at kunne holde den statiske position i 20-30 sekunder.
Tænk på: Hold armene strakte hele tiden.
Du træner: Dėmesys: Udholdenhed i musklerne, specielt i skuldrene og armene.
#2. Atsispaudimai
Stil en kasse foran ringene. Put fødderne op på kassen og hold i ringene oppefra med maven mod gulvet. Lav mellem 8 iki 10 atsispaudimų. Jo højere kasse du har, desto mere lige krop får du, hvilket resulterer i, at øvelsen bliver hårdere.
Tænk på: Sænk antallet af repetitioner hvis teknikken ikke er der. Glem ikke at spænde mellemgulvet.
Du træner: Bryst, skuldre og
#3. Ištraukiamieji pratimai
Pritūpimai yra puikus pratimas visiems žmonėms. Lav enten almindelige pull ups eller chest to rings (hvilket Helena Falk gør i filmmen) for at komme endnu højere op og udfordre styrken lidt ekstra. Stræb efter at lave 8 til 10 repetitioner.
Tænk på: Treken: En helt rigtig pull up starter på strakte arme. Lav øvelsen kontrolleret.
Du træner: Biceps og underarme.
#4. Apatinis prilaikymas
Ligesom ved Static top placerer du ringene i brysthøjde, og holder dig i en statisk position. Denne her gang skal du holde armene bøjede. Stræb efter at kunne stå statisk i 20-30 sekunder.
Tænk på: Laikykite albuerne ind mod kroppen, ellers bliver det rigt hårdt.
Du træner: Įvertinkite: Udholdenhed i musklerne, specielt i skuldre og arme. Maven får også en omgang træning.
#5. Pirštai į barą
Hæng i ringene og løft benene op så fødderne næsten når ringene og sænk dem derefter ned igen. Spænd mellemgulvet og sænk benene langsomt ned. Stræb efter at lave 8-10 repetitioner.
Tænk på: Forsøg at få så lidt sving i benene som muligt.
Du træner: Først og fremmest maven.
LÆS MERE: Sådan påvirker alkohol din træning