Adidas Supernova: prisvärd löparsko med hög kvalitet Image

Adidas Supernova: prisvärd löparsko med hög kvalitet

Här är löparskon för dig som söker hög kvalitet utan att det ska behöva kosta skjortan! Läs mer om Adidas nyhet Supernova.

Adidas är riktiga experter på högteknologiska skor, men smakar det så kostar det i regel också - fram tills nu.

- Supernova är en skofamilj som vi haft tidigare och som vi sålt väldigt mycket av. Tanken med nya Supernova är att det ska vara en högteknologisk sko i en låg prisklass - det har vi aldrig gjort förut, säger Stefan Rehn, produktexpert på Adidas.

SHOPPA PÅ EN GÅNG: Supernova för dam och Supernova för herr.

Här är Adidas Supernova

Vem riktar sig Supernova till?

- Den passar löparen som vill komma igång med löpning, men som inte vill betala för mycket innan man vet om man kommer fastna för löpning eller inte. I övrigt är det en neutral, grundstabil löparsko.

Vad innebär det att den är grundstabil?

- Vi håller mer och mer på att gå ifrån det här med att man tillverkar en neutral löparsko och en pronationssko, samt ställer dem mot varandra. Nu bygger vi alla löparskor som grundstabila, vilket gör att de passar de flesta, förutom dig som direkt överpronerar. Då behöver du kika på en löparsko med pronationsstöd.

Vilka distanser och typ av pass är den till för?

- Det är en bra allroundsko som passar samma typ av kund som köper en Ultraboost. Det är alltså ingen racingsko, utan gör sig bra för mängdträning på allt från fem kilometer och uppåt.

Vilket underlag är den till för?

- Supernova kan användas på blandade hårda underlag som grusvägar, asfalt och elljusspår. Oftast har man ju samma typ av skor för de underlagen.

adidas supernova produktbildSe Supernova som en inkörsport till löpning - en första modell att satsa på innan du tar dig an den proffsigare Ultraboost.

Skillnaden mot andra Adidas-löparskor

Påminner den något om någon annan av adidas skor?

- Vi har försökt hitta en siluett och ett yttre som påminner en del om Ultraboost. Precis som i Ultraboost använder vi materialet Boost i mellansulan, som är en riktig kvalitetsstämpel. Det här är första gången vi blandar Boost med Bounce, som är det andra materialet i sulan på Supernova.

Vad är då skillnaden mellan Supernova och Ultraboost?

- Prisklassen är en skillnad, men sulorna är också olika. Ultraboost består av 100 proc. Boost, och mellansulan i Supernova bara 30 proc. Resten är det vi kallar Bounce, berättar Stefan Rehn och fortsätter:

- Supernova har också en mer traditionell ovandel, med riktig plös istället för strumpkonstruktion.

adidas supernova herrHerrmodellen av Adidas Supernova väger 315 gram i storlek 42 2/3, samt har ett drop på 9,5 milimetrų, vilket är densamma som i damskon.

Supernova i detj

Hur är ovandelen på Supernova?

- Ovandelen består av så kallad engineered mesh som finns i alla Adidas tekniska löparskor. Det innebär att den är tillverkad med olika zoner som ventilerar olika mycket och ger varierat stöd där det behövs. Zonernas placering baseras på studier med värmekamera, där man undersökt var på foten vi har som flest svettporer.

Berätta mer om boost och bounce - vad är skillnaden egentligen?

- Boostsulan är gjord av en mer exklusiv TPU-plast som normalt inte förekommer i löparskor av den här prisklassen. Bounce är en sorts förfinad lättvikts-EVA, som inte är fullt lika teknisk. Man kan säga att det inte händer lika mycket i en löparsko med Bounce, som i en med Boost. Genom att blanda de två materialen får du väldigt mycket sko för pengarna i Supernova.

Psst! Vill du veta mer om skillnaderna mellan EVA och TPU? Klicka dig vidare här!

Är Supernova här för att stanna, precis som Ultraboost blivit en tidlös klassiker?

- Absoliučiai. Redan i höst kommer det att dyka upp en vinterversion av Supernova, som kommer kallas Winter Ready. Den kommer vara rustad för att tåla väta och krävande, blöta eller isiga underlag. Om du fastnar för Supernova nu kan jag starkt rekommendera att också kika på vinterskon.

SHOPPA NU: Alla löparskor i sortimentet

LÄS MER: Vi tar en sneakpeek på Adidas nya Ultraboost 20