Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka Image

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

Brukar du kolla hur knapparna ser ut innan du köper en ny regnjacka? Eller var plagget är extra förstärkt? Tretorn ger dig den ultimata checklistan.

En bra regnjacka ska förstås vara vattentät ... men vad mer? Tretorns produktchef Peter Lindblom reder ut vad du egentligen bör tänka på innan du köper en regnjacka.

- En sak som kan vara bra att veta att det finns olika typer av material på regnjackor, så som lätta, packbara och stretchiga material för rörelse, samt tyngre och släta material för en mer klädsam stil. Det finns också material som innehåller andra återvunna material, vilket vi på Tretorn jobbar mycket med, säger Peter Lindblom på Tretorn och fortsätter:

- Det kanske inte är så lätt att tänka dig in i en blöt situation i en butik, men det är viktigt att det är en funktionell jacka samt att den är bekväm på.

Checklista inför ditt köp av regnjacka:

  • Är den välskuren? Se till att regnjackan lätt går att dra över en annan jacka, vilket kan vara bra om du blir överraskad av en regnskur.
  • Är detaljerna och utförandet bra gjort? Titta exempelvis på hur sömmarna ser ut. Det avgör om regnjackan kan komma att gå sönder eller inte.
  • Hur är ventilationen? Jackan bör vara så pass bra att du varken blir svettig eller kall när du rör dig mycket i den under en längre tid.
  • Hur ser luvan ut? En bra och användbar luva är ett stort plus!
  • Hur är slitaget? Kolla om jackan har förstärkningar på platser som det lätt blir slitage och tryck på. Eller kommer materialet att slitas vid första användning?
  • Hur är knapparna? De ska sitta fast ordentligt.

RegnjackaHÄR hittar du vårt utbud av Tretorns regnjackor för dam, herr och barn.

Finns det någon speciell trend inom regnjacksmodet?

- Rena, enkla och smart designade plagg som parkas är väldigt populärt hos oss, men vi har även lite kortare och sportigare varianter, säger Peter Lindblom på Tretorn.

Kokios yra Tretorns regnjackor?

- Kvalitet, komfort och stil samlat i ett funktionellt plagg.

Hur bör jag ta hand om min regnjacka?

- Om du behöver göra rent jackan bör du behandla den milt och vara varsam på ytan. Men regnplagg är generellt gjorda i slitstarka material.

LÄS MER: Vi har testat Tretorns varma gummistövlar

LÄS MER: Löparutrustningen för regn och rusk