Svett & etikett-Kalles träningstips inför semestern Image

Svetas ir etiketas-Kalės träningstips inför semestern

Kalle Zackari Wahlström är mannen som blivit Svett & etikett-Kalle med hela svenska folket efter SVT-succén. Vi har tagit ett snack med honom om hur du tränar bäst under semestern när andra saker lockar mer.


- På sommaren kan vi vara ute hela tiden, det är ju hur enkelt som helst att träna! Antingen kör du cirkelträning eller så hoppar du upp och ner på en gräsmatta i tio minuter, säger Kalle Zackari Wahlström.

Men hur behåller jag motivationen när jag hellre vill ligga och lata mig i solen?

- Motyvation är överskattat. Det kommer alltid vara softare att ligga i solstolen och dricka öl än att göra 100 burpees, så är det bara. Men det är bara att göra det. Vi måste hålla igång, annars blir kroppen ledsen.

KZW
För fler träningstips: följ Kalle Zackari Wahlström på Instagram. Nuotrauka: Instagram.com/kallewahlstrom

Hur menar du att motivation är överskattat?

- Jag brukar alltid prata om träning som tandborstning. Ingen pratar om motivation när det gäller tandborstning, vi borstar tänderna för att vi vet att vi måste. Ibland glömmer vi bort det och då borstar man inte tänderna, men nästa dag börjar vi igen. Det är precis samma sak med träning, det är inte alltid en "livsstil".

Vad är ditt bästa tips för trötta semestertränare?

- Skrit! Skryt på sociala medier om din träning. Att göra 100 burpees och inte skryta om det fungerar inte. Och dela upp träningen. Det är jobbigt som fan att göra 100 burpees, men gör du en så är det lättare. Sedan gör du en till. Man klarar alltid att göra en till! Köp en kettlebell också.

Vad är det som är så bra med kettlebells?

- Du kan träna i stort sett alla muskler med en kettlebell. Och eftersom det finns olika vikter, kan du anpassa det efter vad du orkar.

Kalle Zackari Wahlströms bästa sommarträning

  • 5 armhävningar

  • 10 prisitraukimų sėdint

  • 15 kankorėžių


Gör tio varv i så högt tempo du kan.

KZW2
"Det är träning som alla klarar av oavsett hur tränad du är, det tara bara olika lång tid. Är du vältränad kommer det gå fortare, men du kommer få upp flåset och bli trött", - sako Kalle Zackari Wahlström om sitt sommarträningspass. Här visar han hur du gör en situp. Nuotrauka: Instagram.com/kallewahlstrom