Träningen som får dig att klara laxtrappan! Image

Träningen som får dig att klara laxtrappan!

Laxtrappan, lašišos kopėčios, är ett av de svåraste momenten på Ninja warrior. Lär dig att bemästra den med Instagramstjärnan Fanny Ahlfors tips!

fanny_josefineLaxtrappan ser ut så här och ingår i hinderbanetävlingen Ninja warrior som visas på Kanal 5. Foto: Pressbild / Kanal5

Laxtrappan ställer inte bara krav på styrka utan även på koordination. Med hjälp av din egen kropp ska du, hängandes i med armarna i stången, flytta stången uppåt eller nedåt för stegen i trappan. Fanny Ahlfors, känd för sitt Instagramkonto @fanny_josefine som följs av över 30 000 personer, älskar ninjaträning och i synnerhet att vässa sin teknik på laxtrappan på Extremfabriken i Järfälla.

- Laxtrappan är min favoritövning alla dagar i veckan. Den var verkligen jättesvår och jag har lagt ned så många timmar på att klara av den. Men glädjen i att hoppa laxtrappan försvinner inte, jag tycker fortfarande att det är så kul och det går hela tiden att utveckla med nya utmanade kombinationer, säger Fanny Ahlfors.

LÄS MER: Fanny Ahlfors ninjaträning gör succé på Instagram

Vilka är de första stegen för att kunna göra laxtrappan?

- Om du aldrig har testat laxtrappan ska kan du börja öva chins. Att dra sig upp några gånger är en bra förutsättning för att klara laxtrappan. Steg nummer två är sedan att få till hoppen. Det kan du börja öva genom explosiva chins där du övar på att nudda något ovanför stången. När du klararar det kan du börja öva på laxtrappan. Det finns olika tekniker för att klara den, men det är bra att försöka få med en kipp i höften samtidigt som du snabbt, bestämt och explosivt rycker till med stången.

Vilket är ditt bästa råd till den som tycker det känns läskigt att våga hoppa ett steg uppåt?

- Öva, öva , öva. Ha tålamod och lägg mattor under om det är läskigt.

Fanny Ahlfors råd för att klara av laxtrappan!


Prenumerera på Fanny Ahlfors Youtubekanal för att inspireras av fler coola klipp på avancerade och fantasifulla övningar!