Trend: Magväskan alla pratar om Image

Tendencijos: Magväskan alla pratar om


Finns det någon som har missat att magväskan är tillbaka? Förmodligen inte! Här är allt du behöver veta om säsongens trendigaste accessoar.

Magväskan, eller midjeväskan som den också kallas, har gjort en rejäl comeback. Det var på 90-talet som accessoaren först prydde var och varannan mage i olika utföranden.

- Det var antingen magväskor i nylon, läder, mocka eller polyester. Det var en stor trend på 90-talet och precis som då kommer magväskan i många olika modeller, färger och material. Det finns ingen gräns när det kommer till de här väskorna, säger Lovisa Bergman, säljansvarig för Pieces, och fortsätter:

- Något som är roligt är att det idag finns magväskor i alla prisklasser, allt från budgetvarianter mellan 200 till 500 kronor och modeller från modehus som Alexander Wang.

Så bär du en magväska

Det är både praktiskt och snyggt att ha din magväska tvärs över kroppen, men ha gärna väskan på ryggen så du enbart har remmen framtill, tipsar Lovisa Bergman. Det finns även midjeväskor, så kallade belt bags, som du fäster runt midjan som de klassiska magväskorna från 90-talet bars.

- De flesta belt bags har så pass smal rem att du kan trä den i hällorna på dina jeans, vilket är riktigt snyggt. Har du till exempel ett par höga 80-talsjeans är det väldigt trendigt att matcha dem med en cool belt bag, vit t-shirt och ett par chunky sneakers. En belt bag är också väldigt praktisk att ha till klänning om du vill markera midjan.

MagväskaIdag är det många, både män och kvinnor, som bär sin magväska över ena axeln matchat med en sportig look. Här i kombination med en hoodie i trendfärgen senapsgult.

Magväskor finns i avlånga och fyrkantiga former, i enfärgat och mönstrat. Föredrar du en minimalistisk design med dragkedja? Eller är en större modell men flera, stora fack? Även om väskorna kan se små ut på bild får du alltid plats med telefon, kort och de nödvändigaste värdesakerna.

- Om du vågar kan du köra på en magväska i neonfärg, vilket är en stor trend under kommande säsonger. Vi har även börjat se allt flera genomskinliga magväskor i plast, där du ska kunna se innehållet i väskan. Inte bara på magväskor utan väskor överlag.

Som du redan vet finns det trender som kommer och går nästan över en natt, men så spås inte framtiden för magväskan. Både under kommande höst och vår kryllar det av magväskor på catwalken runtom i modevärlden.

- Det är en väldigt uppskattad trend så jag kan tänka mig att den håller i sig betydligt längre än så!

MagväskanEn midjeväska, eller så kallad belt bag, kan du använda för att markera midjan på din outfit. Nuotrauka: Pieces.

SHOPPA HÄR :Midjeväskor

LÄS MER: Följ med på trendsafari - säsongens hetaste plagg

LÄS MER: Så stylar du din crop top