5 tøffe øvelser du kan ta i romerske ringer

På tide med en utfordring? CrossFit-atleten Helena Falk tar treningen til nye høyder ved hjelp av gymnastikk-ringer!

Helena Falk er tidligere bokser og kampsporter som nå for tiden er synlig både på CrossFit-konkurranser rundt om i verden og i Gladiatorene. Hun har en personlig rekord på 100 kg i clean and jerk og trener som regel seks dager i uken. Man kan med andre ord si at hun er råsterk. Her viser hun fem øvelser i gymnastikk-ringer, som er perfekt å ta om du vil bli bedre på muscle ups eller bare trene på en gøy og ekstremt utfordrende måte.

Hva er fordelen med å trene i ringer?

- Ettersom du ikke har et bestemt formål blir du nødt til å jobbe med små muskelgrupper for å få stabilitet. Alt fra armhevninger til dips i ringer blir mer funksjonelt. En annen fordel er at det gir deg mer frihet i øvelsene. Derfor passer øvelser i ringer perfekt for deg som har vansker med bevegeligheten i blant annet skuldrene, sier Helena Falk.

Hvilke muskelgrupper trener du automatisk når du bruker gymnastikk-ringer?

- Det er egentlig veldig mange, du involverer flere muskler i funksjonell trening. Først og fremst skuldrene, men det kommer helt an på hvilken øvelse du tar.

Å trene i ringer føles veldig avansert, hvor sterk må Jeg være for å klare det?

- Du kan alltid gjøre øvelser mindre avanserte, akkurat på samme måte som du tar armhevninger på knærne før du tar på tærne også videre. Men det er ofte litt vinglete og ustabilt med ringer. Jeg har kunder på alle nivåer og alle kan jobbe i ringer, Jeg synes det er veldig bra!

Sele treningsvideoen her:

#1. Static top

Plasser ringene i brysthøyde, eller bruk en box til å stå på, og hold en statisk posisjon med rette armer. Prøv å stå statisk i 20-30 sekunder.

Tenk på: Uzglabājiet rokas, lai tās saglabātu visu tiden.

Du trener: Utholdenhet i musklene, spesielt skuldrene og armene.

#2. Push ups

Plasser en box foran ringene. Legg føttene på boxen og hold i ringene fra oppsiden med magen ned mot gulvet. Veiciet 8 līdz 10 atspiešanas vingrinājumus. Jo høyere kasse du har, desto rettere kropp vil du få, som resulterer i at øvelsen blir hardere.

Tenk på: Šim nolūkam: Minsk antallet repetisjoner om teknikken blir dårligere. Ikke glem å spenne kjernemusklene.

Du trener: Bryst, skuldre og triceps.

#3. Pievilkšanās

Pietupieni ir lielisks vingrojums visiem vingrotājiem. Ta enten vanlige pull ups eller chest to rings (som Helena Falk tar i filmen) for å komme enda høyere opp og utfordre styrken litt ekstra. Prøv å ta 8 līdz 10 atkārtojumu.

Tenk på: En god pull up starter på utstrakte armer. Utfør øvelsen kontrollert.

Du trener: Lats og biceps, også litt underarmer.

#4. Apakšējais satvēriens

På lik linje med Static top plasserer du ringene i brysthøyde og holder deg i en statisk posisjon. Denne gangen holder du derimot armene bøyd. Prøv å kunne stå statisk i 20-30 sekunder.

Tenk på: Uzturiet albuene nærme kroppen, ellers blir det tyngre for deg.

Du trener: Utholdenhet i musklene, spesielt skuldre og armer. Også litt mage.

#5. Pirksti uz stieņa

Heng i ringene og beina skal pendle opp og ned slik at føttene nesten når ringene og deretter tilbake igjen. Spenn kjernemusklene og senk beina sakte nedover på tilbakeveien. Prøv å ta 8-10 repetisjoner.

Tenk på: Forsøk å få så lite sving som mulig.

Du trener: Først og fremst mage.

LES MER: Slik gjør du muscle ups