Din guide till Sälen 2018 Image

Din guide till Sälen 2018

Njut av sportlovet i Sälen! Här är bästa tipsen på praktiskt boende, underbar åkning och restaurangerna som sätter guldkant på semestern.

Om du ringer till Sportamores kundtjänst och har frågor om alpin utrustning, skidställ eller goggles finns det en stor chans att du får hjälp av vår skidexpert Lina. När hon inte hjälper kunder hittar du henne med största sannolikhet i skidbacken. Med boende både i Åre och Sälen lämnar hon Stockholm så ofta hon kan. Om du också har en Sälen-tripp inbokad kan du testa Linas favoritställen!

lina sellgrenLina åker skidor minst sju veckor per år och har stenkoll på Sälen!

Bästa skidåkningen i Sälen

- Bästa skidåkningen enligt mig hittar du i Lindvallen. Själv tar mig oftast bort till backarna som ligger vid Söderåstorget. De passar dig som gillar fart och lite brantare backar. Ett annat område jag gillar att åka i är östra Tandådalen, här är det oftast lite mindre folk och backarna är perfekta för hela sällskapet. Här är det också suveränt att åka om du vill fila lite på din teknik, tipsar Lina.

Bästa offpisten i Sälen

- Vill du testa på offpist på Sälenfjället skulle jag rekommendera området runt backen Väggen. Kom ihåg att du aldrig ska åka offpist ensam! Du ska alltid ha koll på lavinfaran och är du inte van vid att åka offpist så ska du alltid hålla dig nära liftsystemen.

Bästa after-skin i Sälen

- Bästa after-skin hittar du enligt mig på Högfjällshotellet i deras vinterträdgård eller på Wallmans, där kan det bli riktigt röjigt!

Bästa restaurangen i Sälen

- Om du vill äta en finare middag skulle jag boka ett bord på Lammet & Grisen. Ett annat säkert kort är Högfjällshotellets TB Grill Room eller deras Seafood Bar! I december 2017 öppnade en ny restaurang som heter Frö i Hundfjället. Den har jag inte hunnit testa ännu men har hört att den ska vara suverän.

Bästa alternativea sysselsättningen i Sälen

- Om du är trött i benen eller bara önskar att göra något annat en dag så skulle jag rekommendera Experium som ligger i Lindvallen. Det är ett äventyrsbad samt spa. Gillar du lite mer fart så skulle jag rekommendera ett fartfyllt äventyr på skotersafari.

Bästa boendet i Sälen

- Bästa boendet hittar du på Ski Lodge i Lindvallen. På det här lägenhetshotellet har du nära till allt du behöver under skidsemestern och hotellet känns som ett andra hem tack vare den trivsamma och mysiga miljön.

lindvallenLindvallen är en favorit i Sälen!

LÄS MER: Bästa tipsen i Åre 2018