MŪSU BLACK WEEK IR DZĪVA! ŠEIT ATRADĪSI ATLAIDES LĪDZ PAT 70%!

SKATĪT BLACK WEEK

Emelie romahti fitnesskisassa

"En vain jaksanut enää. En voinut lopettaa itkemistä ja romahdin täysin", Emelie Hollsten kirjoitti Instagramissaan Athletic Fitness -debyyttinsa jälkeen. Seuraajien tuen ja kannustuksen vuoksi Hollsten on muuttanut kuvaansa siitä, mitä voittaja oikeasti tarkoittaa.

Tyngre classic II -fitnesskilpailu järjestettiin Tukholmassa. Kahden päivän ajan miehet ja naiset näyttivät lihaksikkaita ja näyttäviä kehojaan eri fitnesslajeissa. Treenibloggari Emelie Hollsten, 25, teki debyyttinsä Athletic fitneksessä, joka pitää sisällään niin poseerausta kuin kilpailua leuanvedoissa, dipeissä ja esteradalla.

Kilpailu päättyi kuitenkin siihen, että hänen oli pakko lähteä itkien kotiin. Hän selitti avoimessa Instagram-postauksessa, kuinka keho ja pää eivät pysyneet tahdissa mukana. Seuraajien reaktiot yllättivät hänet positiivisesti.

- He ovat olleet todella ihania ja antaneet pagājule rakkautta, vaikka en voittanutkaan. Mietin päässäni, että jos suoriudun hyvin niin vain silloin minua rakastetaan. Nyt olen kuitenkin huomannut, että se on ihan okei jos ei voita, ja tämä tuki on todella uskomatonta, hän sanoo.

emelie hollstenEmelie Hollsten on aikaisemmin ollut ammattivoimistelija ja kisannut myös Ninja warrior- ja Gladiaattorikisoissa. Kuva: Yksityinen

Ennen kilpailua Hollstenin aikataulut olivat täynnä töitä ja yksityiselämän menoja. Sen lisäksi hänellä oli kymmenen viikon dieetti, jossa hän söi puolet tavallisesta kalorimäärästään, hän treenasi kovin ja suunnitteli muuttoa. Nämä sai hänet romahtamaan viikko ennen kisoja ja hän joutui sänkyyn lepäämään. Silloin hän mietti kisan lykkäämistä. Muuton yhteydessä hän sai kuitenkin energiaa ja päätti osallistua.

- Asettuessani lavalle en tuntenut itseäni jännittyneeksi, mutta kehoni alkoi täristä. Aloin myös hyperventiloimaan, mutta sen huomasin vasta kun tulin pois lavalta ja keho ei lopettanut tärisemistään, hän sanoo ja jatkaa:

- Kaikki patoutunut stresssi johti siihen, että keho sanoi vastaan. Lepäsin mieheni sylissä ja tunsin kuinka voimat katosivat kehostani, mutta mietin, että kisasta on suoriuduttava koska "mitä ihmiset sitten ajattelisivat jos keskeyttäisin", siitä tuli vain ylimääräistä stressiä.

Emelie Hollsten teki parhaansa omalla vuorollaan leuanvedoissa, dipeissä ja esteradalla, mutta heti suorituksen jälkeen kaikki päin seiniä.

- Olen lukenut ahdistuksesta paljon vuosien aikana ja kamppailu- ja pakotila, joka aktivoituu pidemmässä stressissä vaatii paljon energiaa. Kehoni ei vain yksinkertaisesi jaksanut sitä ylimääräistä stressiä kilpailun aikana ja siksi romahdin, hän sanoo.

emelie hollsten
Seuraa Emelie Hollstenia Instagramissa @emeliehollsten!

Emelie Hollsten sanoo olevansa täysin palautunut kunnon yöunien jälkeen. Hän kuulostaa iloiselta ja sanoo, että fitnesskisat eivät ole mahdottomuus tulevaisuudessa, mutta siinä tapauksessa "pään pitää olla mukana koko jutussa".

- Nyt pyrin määrittämään mitä voittaja tarkoittaa. Jos voin vetää oikeita johtopäätöksiä tästä tapahtumasta, niin voin pitää itseäni voittajana, sillä olen ottanut askeleen eteenpäin.

FAKTAA:

Nimi : Emelie Hollsten.
Ikä: 25 vuotta.
Asuu: Tukholmassa.
Perhe: Mikael Hollsten ja koirat Saga ja Buddha.
Tekee: S: Bloggaa ja vetää Aldrig vila -nettikauppaa miehensä kanssa.

"Olen nähnyt ihmisten romahtavan"

Alex Danielsson, Tyngre.se-päätoimittaja, joka järjesti Classic II -kisan, on tarkkailut fitnessalaa toimittajana 15 vuoden ajan. Vuosien aikana hän on nähnyt paljon.

- Kyllä, tuhottuja polvia, murtuneita jalkoja, romahtamisia, lavalla oksentelua ja tapauksia, joissa kilpailijoita on kielletty jatkamasta. Paineen alla suorittaminen ei koskaan ole yksinkertaista ja yleisesti ottaen nämä suoritustilanteet ovat rankkoja myös fyysisesti. Puhumme eliittiurheilun äärimmäisestä muodosta, hän sanoo.

Vaikka fitnesskisan valmistelut ovat vaativia kovine dieetteineen ja suuren treenimäärän vuoksi, painottaa Alex Danielsson, että kisailijoiden ei koskaan pitäisi unohtaa pitää hauskaa kisoissa ja ottaa kisat ylipäätään rennommin.

- Jos joku päättää kisata niin sitä pitää todella itse haluta, ei sen vuoksi, että täyttäisi muiden odotuksia eikä siksi, että joissain tapauksissa pitäisi kisata. Pitää myös tietää mitä kisailu tarkoittaa fyysisesti. Pitää myös pyrkiä siihen, että kisaa ei oteta niin vakavasti.

Fitnessmaailman aloittelijoita hän vinkkaa laskemaan vaatimuksia itsestään:

- Pienet marginaalit ratkaisevat ja kisailijoiden pitää sallia epäonnistuminen ja se, että aina ei voi olla paras. Varsinkaan ensimmäisissä kisoissa. Monilla on sellainen asenne, että he shokeeraavat kaikkia jo debyytissään, mutta tärkeää on muistaa se, että tähän lajiin vaaditaan monta vuotta jotta kehityt hyväksi.