Höstens 3 hetaste X-fitskor för damer Image

Höstens 3 hetaste X-fitskor för damer

Med fokus på markkontakt, stabilitet och elastitet har vi testat tre av höstens populäraste X-fitskor för damer. Så bra är dem!

X-fit, HIIT och liknande högintensiv träning med både tunga och explosiva lyft samt snabba förflyttningar kräver träningsskor med nära markkontakt och elastitet. Vi har testat tre par X-fitskor från Adidas, Under Armour och Asics som passar perfekt i boxen!

Asics Gel-Graze TR 4X-fitskor

Märke: Asics

Modelis : Gel Graze TR 4

Ieteicamā cena: 949 kronor

Sammanfattning: Sporta inventārs: Stabil sko för mångsidig träning

Testpanelen tycker:

Det här är en mångsidig sko som passar perfekt för både löpbandet, gruppträning och gymmet, men den gör oss inte heller besvikna när de kommer till de egenskaper som krävs för en bra X-fitsko. Med en stadig plattform och ett styvt hälparti är Gel Craze TR 4 ett bra val i boxen.

- Stabil är ordet som beskriver den här skon. De kändes bra från början och jag känner mig redo att lyfta tungt och göra squats som aldrig förr, säger en av testpersonerna.

Mellan- och framfoten hålls om av en särskild förstärkning som stabiliserar foten när du rör dig i sidled.

- Skon är flexibel och sitter bra på foten, så du kan lätt värma upp med en kortare löpning eller göra olika övningar med hopp under ditt träningspass, säger en av testpersonerna.

Skon upplevs som väldigt lätt och känns varken varm eller kall under passet. Det enda testpanelen har något att anmärka på är den lite väl sobra färgställningen.

- Jag hade föredragit lite färg, men alla behöver ett par svarta skor. De ger en riktigt sportig känsla, säger en av personerna i testpanelen.

HÄR hittar du Asics Gel-Graze TR 4.

Adidas Crazypower TR WX-fitskor

Märke: Adidas

Modelis : Crazypower TR W

Ieteicamā cena: 1 195 kronor

Sammanfattning: X-fitskon som har allt

Testpanelen tycker:

Adidas lätt dämpade träningssko med låg profil och tre millimeters drop uppfyller alla krav som ställs på en X-fitsko och blev därför bäst i test!

- Det känns att skon har en väldigt nära markkontakt vilket gör skon perfekt för X-fitträning. Skon är även något bredare framtill vilket ökar både frihetskänslan och stabiliteten, säger en av testpersonerna.

Ovandelen har ett gummimimönster som ger additional support och håller foten på plats. I kombination med den höga elastiteten och komforten underlättar skon övningar som burpees och wallballs samt clean and jerks.

- Överlag tycker jag att det är en extremt bra X-fitsko. Jag känner mig stabil utan att skon blir för tung, samtidigt som jag känner mig flexibel och rörlig. Skon passar även för kortare distanser, säger en av testpersonerna.

Skorna är true to size, väldigt svala och har en yttersula som ger ett bra grepp på inomhusytor och hjälper dig att hitta explosiviteten i dina rörelser.

- Utseendemässigt är jag nöjd, de är väldigt snygga! Jag fick lite skavsår första gången jag använde dem så en högre strumpa är att föredra, säger en av testpersonerna.

Du hittar Adidas Crazypower TR W HÄR.

Under Armour Charged Legend TR X-fitskor

Märke: Under Armour

Modelis: Charged Legend TR

Atļautā cena: 1 295 kronor

Sammanfattning: Sastāvs: Stabil sko med skön passform

Testpanelen tycker:

En väldigt stabil träningssko med fyra millimeters drop som ger bra fäste på underlaget. Hälstrukturen ökar både stabiliteten och passformen, och den förstärkta snörningen låser in foten.

- Du står extremt stadigt med den här skon! Markkontakten är bättre än med vanliga träningsskor vilket passar perfekt när du lyfter tungt, säger en av testpersonerna.

Det är en mjuk och skön sko som har en något lägre dämpning men den fungerar samtidigt perfekt för kortare distanser.

Flexibiliteten ligger på en medelnivå vilket underlättar vid snabba förflyttningar. Däremot passar skon bättre vid explosiva övningar än övningar med stor förflyttning i sidled.

- Skon passar dig som tränar tunga och explosiva lyft eftersom du står så pass stadigt i dem. Jag älskar även passformen, skon sitter som en smäck på foten, säger en av personerna i testpanelen.

Skon är normal i storleken, den tyngsta skon i testet och något tight i passformen. Tå- och hälpartiet är även förstärkt för att minska slitage på skon.

- Designen är mycket snygg och jag gillar hur skon sitter på foten. Den känns rejäl, säger en av testpersonerna.

Spana in Under Armour Charged Legend TR HÄR.

LÄS MER: Test av X-fitskor för män

LÄS MER: Börja träna X-fit - här är allt du behöver