Neljä hyvää vinkkiä kuntosalikäyttäytymiseen
Laitteen varaaminen turhaan, hikinen painonnostopenkki ja kuivunutta verta levytangossa - don't be that guy. Lue asiantuntijamme vinkit hyvään kuntosalikäyttäytymiseen.
Oletko joskus suuttunut löydettyäsi unohdetun, täyteenlastatun levytangon kuntosalilla? Tai verta ja hikeä siellä täällä, kun kaveri on yrittänyt ennätystulostaan? Kuntosali ei ole ole kuin vapaakaupunki, missä kaikki käytöstavat unohtuvat - paljon voin tarkaista epäitsekkäällä asenteella. crossFit-valmentaja ja treenifanaatikko Emma Nilsson kertoo, kuinka kuntosalilla tulisi oikeastaan käyttäytyä.
- Kuivaa jälkesi! Etenkin, jos olet treenannut intensiivisesti ja hikoillut paljon. Et varmasti itsekään haluaisi käyttää märkää penkkiä tai levytankoa, sanoo Emma Nilsson.
Paljonko kuntosalilla saa viedä tilaa?
- Kuntosalilla tulisi tietenkin vallita rento tunnelma, ja voit huoletta hengailla ystäviesi kanssa. Vältä kuitenkin penkeillä turhaan istumista tai esimekriksi kyykkytangon ympärille kerääntymistä. Luulen, että kaikki pitävät siitä, että annetaan tilaa toisille, sanoo Nilsson ja jatkaa:
- Kolmas treeniä helpottava asia on se, ettei heitellä painoja ympäriinsä. Usein näkee ihmisten heittelevän painoja joka setin jälkeen ja tuhoavan lattiaa. Painoillekaan ei tee hyvää iskeytyä vauhdilla maahan kerran minuutissa.
Onko oikein puuttua toisen tekemisiin, mikäli joku tekee liikettä väärin?
- Oikeastaan on jokaisen omalla vastuulla pyytää apua, mutta moni ei ehkä ole tietoinen, että he tekevät väärin ja voivat satuttaa itseään. Mikäli lähestyt jotakuta, on tärkeintä olla nöyrä. Kehu kaveria ja kerro, että huomaat hänen treenaavan kovaa. Kysy sitten, onko hänelle okei, mikäli annat pari vinkkiä. Mikäli lähestyt toista suoraan ja kovaa, voi lopputuloksena olla, että hän ottaa neuvosi loukkauksena tai jättää salitreenit sikseen. Ja sitä me emme halua!
OSTA TÄÄÄLTÄ: Kattava valikoimamme treenitrikoita
Treenihullu Emma Nilsson on pukeutunut tuotemerkin Blacc Anolyte -toppiin sekä Rose urheilurintaliiveihin. Muita Blacc-tuotteita löydät täältä.
Milloin ei saa puuttua toisten tekemisiin?
- Tunne salisi. Onko paikalla monta ihmistä? Onko ajankohta väärä? Mikäli ajoitus on väärä ja sinulle on todella tärkeää auttaa muita, voit antaa treenin päätyttyä vinkin tai pari, sanoo Nilsson ja lisää:
- Nils Nilson: On tärkeää muistaa, että asia on herkkä monelle, joten on tärkeä lähestyä toista varovasti ja ystävällisesti.
Näin teet treenaamisesta hauskempaa myös muille:
- Vie painot ja muut apuvälineet takaisin paikoilleen.
- Treenaa tehokkaasti! Älä istu laitteissa kännykkää näppäillen ja älä lepää laitteissa.
- Kysy ystävällisesti, montako settiä toisella on jäljellä sen sijaan, että utelisit "oletko jo pian valmis?"
- Kuivaa jälkesi, on mukavampaa istua kuivalle kuin toisen hiestä lainehtivalle penkille.
LUE LISÄÄ: Oikea salipukeutuminen lähtee alusvaatteista
LUE LISÄÄ: Testasimme miesten leveämpiä treenihousuja!
OSTA TÄÄÄLTÄ: Treenikengät löydät täältä